Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τέσσερις κρατούμενοι πρώην βουλευτές παρόντες στην έναρξη της εκδίκασης

Τέσ­σε­ρις κρα­τού­με­νοι πρώ­ην βου­λευ­τές παρό­ντες στην έναρ­ξη της εκδίκασης

Συνο­λι­κά εννέα κατη­γο­ρού­με­νοι, εκ των οποί­ων οι επτά κρα­τού­με­νοι, βρί­σκο­νται στο εδώ­λιο του Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των, η πρό­ε­δρος του οποί­ου σε λίγη ώρα θα κηρύ­ξει την έναρ­ξη της δίκης της Χρυ­σής Αυγής.

Παρό­ντες στη δικα­στι­κή αίθου­σα από την πρώ­ην κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα της Χρυ­σής Αυγής είναι οι κρα­τού­με­νοι Χρή­στος Παπ­πάς και ο Ιωάν­νης Λαγός που ζήτη­σαν να μετα­χθούν στο δικα­στή­ριο και οι Πανα­γιώ­της Ηλιό­που­λος και Αντώ­νης Γρέ­γος που είναι ελεύ­θε­ροι με ανα­στο­λή. Μαζί τους στο εδώ­λιο είναι άλλοι πέντε κρατούμενοι.

Μετα­ξύ των κατα­δι­κα­σθέ­ντων που δεν ζήτη­σαν να μετα­χθούν από τις φυλα­κές στο δικα­στή­ριο αν και κρα­τού­με­νοι είναι ο αρχη­γός της Χρυ­σής Αυγής, Νίκος Μιχα­λο­λιά­κος, ο Ηλί­ας Κασι­διά­ρης καθώς και ο δρά­στης της δολο­φο­νί­ας Φύσ­σα, Γιώρ­γος Ρουπακιάς.

Το Δικα­στή­ριο ανέ­βη­κε στην έδρα μετά τις 9 το πρωί προ­κει­μέ­νου να ξεκι­νή­σει η δια­δι­κα­σία, όμως λόγω της απου­σί­ας πολ­λών συνη­γό­ρων που δεν μπό­ρε­σαν να προ­σεγ­γί­σουν το δικα­στι­κό Μέγα­ρο εγκαί­ρως, δόθη­κε χρό­νος ώστε να φθά­σουν στην αίθουσα.

Αντιφασιστική συγκέντρωση μπροστά στο Εφετείο

Αντι­φα­σι­στι­κές συλ­λο­γι­κό­τη­τες, σωμα­τεία, επι­στη­μο­νι­κοί και φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι συγκε­ντρώ­θη­καν, απο νωρίς το πρωί, μπρο­στά από το Εφε­τείο, προ­κει­μέ­νου για ακό­μα μία φορά να εκφρά­σουν το αίτη­μα της κατα­δί­κης της Χρυ­σής Αυγής.

Με κεντρι­κό σύν­θη­μα τη φρά­ση «ποτέ ξανά φασι­σμός», οι συγκε­ντρω­μέ­νοι κατα­λαμ­βά­νουν την κάθο­δο της λεω­φό­ρου Αλε­ξάν­δρας ενώ περι­με­τρι­κά του Εφε­τεί­ου βρί­σκο­νται αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις. Φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα κατά του ναζι­σμού και υπό τους στί­χους τρα­γου­διών και του Παύ­λου Φύσ­σα, οι συλ­λο­γι­κό­τη­τες μπρο­στά στο Εφε­τείο παρα­κο­λου­θούν εκπρο­σώ­πους Σωμα­τεί­ων αλλά και μετα­να­στευ­τι­κών συλ­λό­γων, οι οποί­οι υπεν­θυ­μί­ζουν τους λόγους για τους οποί­ους κατα­δι­κά­στη­κε η Χρυ­σή Αυγή ως εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση και απαι­τώ­ντας να απο­νε­μη­θεί Δικαιο­σύ­νη ξανά.

Όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά δήλω­σε η Μάγδα Φύσ­σα προ­σερ­χό­με­νη στο Εφε­τείο για την έναρ­ξη της δίκης σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό «θέλου­με το ίδιο απο­τέ­λε­σμα όπως πρω­τό­δι­κα, καταδίκη».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο