Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τους καίνε οι συνομιλίες — Είχαν στοχοποιήσει τον Π. Φύσσα οι χρυσαυγίτες

Πολύ σημα­ντι­κά τα στοι­χεία που είδαν τη δημο­σιό­τη­τα σήμε­ρα στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή από τη δια­δι­κα­σία της ανά­γνω­σης των εγγρά­φων. Το πρώ­το είναι η τηλε­φω­νι­κή συνο­μι­λία (από άρση τηλε­φω­νι­κού απορ­ρή­του) του στρα­το­λο­γη­τή του Ρου­πα­κιά, χρυ­σαυ­γί­τη Νικό­λα­ου Απο­στό­λου (υπεύ­θυ­νος των ταγ­μά­των εφό­δου της Χρυ­σής Αυγής του Πει­ραιά) που είναι πράγ­μα­τι απο­κα­λυ­πτι­κή, αφού ακού­γε­ται ξεκά­θα­ρα ότι ο Παύ­λος Φύσ­σας ήταν στο­χο­ποι­η­μέ­νος. Ακού­γε­ται σε διά­φο­ρα σημεία μετα­ξύ άλλων από τις τηλε­φω­νι­κές συνο­μι­λί­ες ότι «(…)τον ψάχνα­με τόσο και­ρό…», ή σε άλλο σημείο ο Απο­στό­λου ακού­γε­ται να λέει «θυμά­σαι που τους είχα­με πετύ­χει και κατε­βή­κα­με μετά με τον Δεβε­λέ­κο (σ.σ. πρω­το­πα­λί­κα­ρο του αρχη­γού Μιχα­λο­λιά­κου) και τον Μάκη και τον ψάχνα­με» και πάλι για τον Φύσ­σα και την παρέα του «αυτούς τους ψάχνα­με πολύ και­ρό, είχα­με πάει και με τους Περα­μα­τιώ­τες 3 φορές Ρεσάλτο»…

Ο Απο­στό­λου ακού­γε­ται να λέει ότι αυτός είχε βάλει τον Ρου­πα­κιά στα τάγ­μα­τα εφό­δου της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης: «Τον είχα βάλει εγώ στις ομά­δες ασφα­λεί­ας». Ανα­φέ­ρει επί­σης πως στη δολο­φο­νία του Φύσ­σα και στο κυνη­γη­τό που προη­γή­θη­κε ήταν ο Τσά­κας και όλοι «τους κυνη­γή­σα­νε ρε δεν έγι­νε μέσα στην καφε­τέ­ρια(…) ήταν Τσά­κας και όλοι αυτοί(…) ήταν εκεί και ο Τσά­κας στο σκη­νι­κό…», ανα­φε­ρό­με­νος με το υπο­κο­ρι­στι­κό του σε γνω­στό στέ­λε­χος της τοπι­κής οργάνωσης.

Και από τις τηλε­φω­νι­κές συνο­μι­λί­ες προ­κύ­πτουν κι άλλες «δου­λειές» της Χρυ­σής Αυγής όπως πως ήταν «νονοί» σε βρα­δι­νά κέντρα Ελλή­νων και που­λού­σαν προ­στα­σία και σε αλλο­δα­πούς: «Είμα­στε μια ομά­δα καλή, 15 άτο­μα, και λέω τι το κάνου­με, πού το πάμε(…) μάλ­λον θα δου­λέ­ψου­με στο Caramel», λέει ο χρυ­σαυ­γί­της Απο­στό­λου. Σε άλλο σημείο λέει χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Σου ‘χει κάνει αίτη­μα φιλί­ας ένας Δημή­τρης, μπο­ξέρ, δέξου τον είναι απ’ τη φρου­ρά του αρχη­γού και ρωτά­ει αν πλα­κώ­νεις και τέτοια»…

Επί­σης ακού­γε­ται για πολ­λο­στή φορά για την ιεραρ­χία της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης «ναι, μωρέ, αυτό είναι η ιεραρ­χία, πώς πήγαι­νε, για να κάνεις κάτι παίρ­νεις πρώ­τα τον Γιάν­νη (σ.σ. τον Λαγό), ο Γιάν­νης το λέει στον Μεγά­λο (Μιχα­λο­λιά­κο) και αν δώσει το ΟΚ ο μεγά­λος, πας», λέει ο Αποστόλου.
Σοβα­ρά ερωτήματα

Ιδιαί­τε­ρα απο­κα­λυ­πτι­κές όμως είναι και οι συνο­μι­λί­ες του πρώ­ην υπαρ­χη­γού της Χρυ­σής Αυγής Αντώ­νη Ανδρου­τσό­που­λου, γνω­στού και ως «Περί­αν­δρου», που κατα­δι­κά­στη­κε αμε­τά­κλη­τα, για από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας του Δημή­τρη Κου­σου­ρή, όταν τον Ιού­νη του 1998 ο τότε φοι­τη­τής υπέ­στη επί­θε­ση έξω από την Ευελ­πί­δων από τάγ­μα εφό­δου 10 ατό­μων με ρόπα­λα, με επι­κε­φα­λής τον τότε υπαρ­χη­γό της.

Στις τηλε­φω­νι­κές συνο­μι­λί­ες μετα­ξύ άλλων ακού­με τον Ανδρου­τσό­που­λο να εμπλέ­κει τον αρχη­γό της Χρυ­σής Αυγής, Ν. Μιχα­λο­λιά­κο και τον βου­λευ­τή της Ηλ. Πανα­γιώ­τα­ρο στη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση κατά του Κου­σου­ρή. Ανα­φέ­ρει σχε­τι­κά: «Αν ανοί­ξω το στό­μα μου στέλ­νω φυλα­κή για φυσι­κό αυτουρ­γό τον Πανα­γιώ­τα­ρο και ηθι­κό τον Μιχα­λο­λιά­κο(…) αν πω την αλή­θεια, ότι ένας από αυτούς είναι ο Πανα­γιώ­τα­ρος και ότι με έβα­λε ο Μιχαλολιάκος…».

Στο σημείο αυτό πρέ­πει να επι­ση­μαν­θεί ότι οι παρα­πά­νω ανα­φο­ρές του Ανδρου­τσό­που­λου, οι οποί­ες άλλω­στε έχουν δημο­σιο­ποι­η­θεί στον Τύπο εδώ και ένα χρό­νο του­λά­χι­στον, σε συν­δυα­σμό και με την πιο πάνω αμε­τά­κλη­τη από­φα­ση κατα­δί­κης του, η οποία ανα­γνώ­στη­κε σε προη­γού­με­νη δικά­σι­μο και ανα­φέ­ρει ότι στη συγκε­κρι­μέ­νη από­πει­ρα δολο­φο­νί­ας εμπλέ­κο­νται και άλλα άτο­μα της Χρυ­σής Αυγής που δεν ταυ­το­ποι­ή­θη­καν, δημιουρ­γούν σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα για το γεγο­νός ότι δεν έχει δια­τα­χθεί ακό­μα από την Εισαγ­γε­λία ούτε καν η διε­νέρ­γεια σχε­τι­κής προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης, ενώ επί­κει­ται άμε­σα η παρα­γρα­φή της ποι­νι­κής ευθύ­νης τους!

Επί­σης, ο πρώ­ην υπαρ­χη­γός της Χρυ­σής Αυγής ανα­φέ­ρει σχέ­σεις της Χρυ­σής Αυγής με ΕΥΠ, Αστυ­νο­μία: «Είχαν προ­στα­σία από μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες, ΕΥΠ, από δικα­στές κολ­λη­τούς του Μιχα­λό­λια (σ.σ. ανα­φέ­ρε­ται στον αδερ­φό του αρχη­γού της Χρυ­σής Αυγής)». Σε άλλο σημείο: «Ο αδερ­φός του έχει τις δια­συν­δέ­σεις, μιλά­ει με τις υπη­ρε­σί­ες ο Τάκης(…), άλλα­ξε επώ­νυ­μο για να δια­χω­ρι­στεί από τον αδερ­φό του τη δεκα­ε­τία του ’80 που έμπαι­ναν οι βόμβες»…

Κάνει επί­σης λόγο για μπρα­βι­λί­κια, εκβια­σμούς, δωρο­λη­ψί­ες της Χρυ­σής Αυγής και ανα­φέ­ρει σχε­τι­κά στοι­χεία, ενώ ανα­φέ­ρε­ται και στην πρώ­τη ομά­δα κρού­σης που οργά­νω­σε και την ονό­μα­σε «Πρω­τε­σί­λαο». «Τα είχαν πάρει από μένα όλα αυτά τα καπέ­λα και τα μπλου­ζά­κια, είχα­με μια ομά­δα τον Πρω­τε­σί­λαο(…) τα ξέρα­νε οι υπη­ρε­σί­ες(…) κάνα­με πράγ­μα­τα γ…με και δέρ­να­με, είχα­με κοντό­καν­νες …σε επο­χές πολύ απα­γο­ρευ­μέ­νες»… Σημειω­τέ­ον ότι στο υλι­κό της δικο­γρα­φί­ας έχει κατα­τε­θεί από τον δημο­σιο­γρά­φο Δ. Ψαρ­ρά εκτός από το αρχι­κό κατα­στα­τι­κό της οργά­νω­σης και ο δισέ­λι­δος κανο­νι­σμός της ομά­δας «Πρω­τε­σί­λα­ος», τον οποί­ον αρνού­νται τα ηγε­τι­κά στε­λέ­χη της ναζι­στι­κής οργάνωσης.

 

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο