Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τραμπουκισμοί του υπόδικου φασίστα Μίχου

Ο δικη­γό­ρος της Πολι­τι­κής Αγω­γής στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή Θαν. Καμπα­γιάν­νης κατήγ­γει­λε ότι κατά τη χτε­σι­νή εκδί­κα­ση της υπό­θε­σης για την επί­θε­ση στο στέ­κι «Συνερ­γείο» στην Ηλιού­πο­λη ο κατη­γο­ρού­με­νος για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης (στη δίκη της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής) Ν. Μίχος κινή­θη­κε απει­λη­τι­κά κατά του ίδιου και του μάρ­τυ­ρα Π. Δρι­μυ­λή. Οπως ανέ­φε­ρε, η επί­θε­ση έγι­νε «ξεστο­μί­ζο­ντας απει­λές και εκφρά­σεις υπο­κό­σμου», ενώ στους τρα­μπου­κι­σμούς συμ­με­τεί­χε και ο αστυ­νο­μι­κός συνο­δός του.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η σημα­ντι­κή αυτή υπό­θε­ση έχει συσχε­τι­στεί με τη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Αφο­ρά την επί­θε­ση με λοστούς και κοντά­ρια στο «Συνερ­γείο» τον Ιού­λη του 2013 από τάγ­μα εφό­δου της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης με επι­κε­φα­λής τους Ι. Λαγό και Ν. Μίχο. Τη δημο­σιό­τη­τα έχουν δει φωτο­γρα­φι­κά ντο­κου­μέ­ντα αλλά και πλή­θος μηνυ­μά­των που αντάλ­λα­ξε ο Ι. Λαγός με άλλα στε­λέ­χη της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης πριν και μετά την εγκλη­μα­τι­κή ενέρ­γεια. Το τάγ­μα εφό­δου χτύ­πη­σε και τραυ­μά­τι­σε τον εκμι­σθω­τή του χώρου, ενώ η δασκά­λα και τα μικρά παι­διά που έκα­ναν μάθη­μα εκεί, κατά­φε­ραν να κρυ­φτούν στην τουα­λέ­τα. Και όλα αυτά, ενώ στο σημείο υπήρ­χαν αστυνομικοί…

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η συγκε­κρι­μέ­νη δικο­γρα­φία είχε τεθεί αρχι­κά στο αρχείο αγνώ­στων δρα­στών (!), απ’ όπου τελι­κά ανα­σύρ­θη­κε μετά την ποι­νι­κή δίω­ξη και τα σχε­τι­κά δημοσιεύματα.

Κατό­πιν αιτή­μα­τος του συνη­γό­ρου Πολι­τι­κής Αγω­γής για σύντο­μη ανα­βο­λή λόγω κωλύ­μα­τος, που υπο­βλή­θη­κε στο δικα­στή­ριο από τον δικη­γό­ρο Θ. Καμπα­γιάν­νη, το δικα­στή­ριο απο­πει­ρά­θη­κε τη δια­κο­πή της συνε­δρί­α­σης για την 13/11/2018, αλλά εξαι­τί­ας κωλυ­μά­των δικη­γό­ρων υπε­ρά­σπι­σης, ανέ­βα­λε για την 11/1/2019.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο