Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χονδροειδή ψέματα και αντιφάσεις για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Δίκη Χρυ­σής Αυγής: Ξεκί­νη­σαν σήμε­ρα στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης οι απο­λο­γί­ες των χρυ­σαυ­γι­τών του τάγ­μα­τος εφό­δου για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ το βρά­δυ της 12ης Σεπτέμ­βρη 2013.

Η επί­θε­ση έγι­νε λίγα μέτρα από την πύλη της Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Ζώνης και ο τρό­πος δρά­σης δεί­χνει την οργά­νω­ση του τάγ­μα­τος εφό­δου και τον μαφιό­ζι­κο χαρα­κτή­ρα της επί­θε­σης. Με αυτο­κί­νη­τα και μηχα­νά­κια βγή­καν από τα γύρω στε­νά και επι­τέ­θη­καν κρα­τώ­ντας ανά­με­σα σε άλλα καδρό­νια, στει­λιά­ρια, πτυσ­σό­με­να γκλο­μπς, λοστούς, στην άκρη των οποί­ων υπήρ­χαν πρό­κες και βίδες, κοντά­ρια στα οποία είχαν προ­σαρ­μο­σμέ­να στο επά­νω μέρος τους μεταλ­λι­κά ελά­σμα­τα, καθώς και ιδιο­κα­τα­σκευή κοντα­ριού με μεταλ­λι­κή από­λη­ξη και στρε­βλή μεταλ­λι­κή προ­σθή­κη σε σχή­μα «Γ».

Η εν λόγω ιδιο­κα­τα­σκευή βρέ­θη­κε αργό­τε­ρα κατά τη διάρ­κεια αστυ­νο­μι­κής έρευ­νας στα γρα­φεία της ΧΑ στο Πέρα­μα, επι­με­λώς κρυμ­μέ­νη πίσω από κλι­μα­τι­στι­κό. Εκτός του Αναστ. Παντα­ζή (κατη­γο­ρού­με­νου και για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες), επι­κε­φα­λής του τάγ­μα­τος, κατη­γο­ρού­με­νοι είναι και οι Κυρ. Αντω­να­κό­που­λος, Ι. Καστρι­νός, Χρ. — Αντ. Χατζηδάκης.

Θυμί­ζου­με ότι λίγες μέρες πριν από τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση, στις 8 Αυγού­στου 2013, οι βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυγής Λαγός, Πανα­γιώ­τα­ρος, Μίχος μπή­καν στη Ζώνη μεση­μέ­ρι και πήγαν σε μια καντί­να για να δια­κη­ρύ­ξουν ότι συντάσ­σο­νται… «μαζί με τους εφο­πλι­στές μας, για­τί από κει πέρα εξαρ­τιό­μα­στε», ότι «έφυ­γαν βαπό­ρια για­τί έγι­ναν απερ­γί­ες». Χωρίς να διστά­σουν, άρχι­σαν να απει­λούν ευθέ­ως, όπως ο Λαγός, λέγο­ντας ότι «οι λακέ­δες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (…) θα εξα­φα­νι­στούν από δω πέρα μέσα», ο Μίχος που ανέ­φε­ρε «το μεγά­λο πρό­βλη­μα που λέγε­ται ΠΑΜΕ», ο Ηλ. Πανα­γιώ­τα­ρος που είπε ότι «το από­στη­μα που υπάρ­χει εδώ (…) το ΠΑΜΕ (…) πολύ σύντο­μα θα τελειώσει».

Σήμε­ρα ξεκί­νη­σε και ολο­κλη­ρώ­θη­κε η απο­λο­γία του Κυρ. Αντω­να­κό­που­λου, εργο­λά­βου στη Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή Ζώνη. Παρα­δέ­χτη­κε επί της ουσί­ας ότι το δου­λε­μπο­ρι­κό γρα­φείο «Αγ. Νικό­λα­ος» (με τον μαν­δύα του σωμα­τεί­ου) ιδρύ­θη­κε για να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει αυτό που ακού­στη­κε λίγες ώρες πριν δολο­φο­νη­θεί ο αντι­φα­σί­στας μου­σι­κός Παύ­λος Φύσ­σας σε εκδή­λω­ση μερι­κών δεκά­δων φασι­στοει­δών στα γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής στο Πέρα­μα στις 17 Σεπτέμ­βρη: «Έχου­με το δικαί­ω­μα, λοι­πόν, κι εμείς να κάνου­με ένα σωμα­τείο και με αυτό το σωμα­τείο, βάσει νόμου, που θα απο­τε­λεί­ται από αρκε­τά μέλη, θα δια­φο­ρο­ποι­ή­σου­με τα μερο­κά­μα­τά μας (…) Τα μερο­κά­μα­τα που παίρ­να­με πριν δύο, τρία ή τέσ­σε­ρα χρό­νια ήταν πάρα πολύ μεγά­λα και υψη­λά σε σχέ­ση με την κρί­ση. Θα μπο­ρού­σα­με να χαμη­λώ­σου­με τα μερο­κά­μα­τά μας, να εγγυ­η­θού­με στους Έλλη­νες εφο­πλι­στές ότι αν φέρουν τα βαπό­ρια τους εδώ θα στα­μα­τή­σου­με τις απερ­γί­ες που γίνο­νταν όλα αυτά τα χρό­νια για διά­φο­ρους λόγους».

Επί­σης, ο συγκε­κρι­μέ­νος κατη­γο­ρού­με­νος ισχυ­ρί­στη­κε ότι προ­σπά­θη­σε δήθεν να χωρί­σει συνα­δέλ­φους, όταν έφτα­σε και είδε, όπως ισχυ­ρί­στη­κε, συμπλο­κή μετα­ξύ χρυ­σαυ­γι­τών και μελών του ΠΑΜΕ. Σε επι­σή­μαν­ση του δικα­στη­ρί­ου ότι ο Παντα­ζής δεν έχει σχέ­ση με τη Ζώνη, άρα δεν είναι συνά­δελ­φος, δεν μπό­ρε­σε να δώσει πει­στι­κή απάντηση.

Νωρί­τε­ρα ολο­κλη­ρώ­θη­κε και η απο­λο­γία του επι­κε­φα­λής του τάγ­μα­τος εφό­δου για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες, Αναστ. Παντα­ζή. Ο εν λόγω χρυ­σαυ­γί­της, ψελ­λί­ζο­ντας κάτι ακα­τά­λη­πτα, δεν μπό­ρε­σε να απα­ντή­σει στις ερω­τή­σεις του δικα­στη­ρί­ου για­τί ενώ δηλώ­νει ‑και χτες όπως και στην προ­α­νά­κρι­ση- το 2012 το καλο­καί­ρι ότι δεν έχει σχέ­ση με τη Χρυ­σή Αυγή, πέντε μήνες αργό­τε­ρα και ενώ κατη­γο­ρεί­ται για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες, όχι μόνο επι­λέ­γει να εντα­χθεί στην ΤΟ Περά­μα­τος της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, αλλά, όπως είπε, ανή­κε και στην πεντα­με­λή επι­τρο­πή… «Είναι παρά­δο­ξο να κατα­λά­βει κανείς ότι από τη μία λέτε “δεν έχω σχέ­ση με την κατη­γο­ρία και με τη Χρυ­σή Αυγή” και μετά γίνε­στε μέλος της Χρυ­σής Αυγής ενώ εκκρε­μεί το κακούρ­γη­μα. Μήπως εξαρ­χής ήταν αλλιώς οι κατα­στά­σεις;», του επι­ση­μάν­θη­κε από την πρό­ε­δρο του δικα­στη­ρί­ου. Ενώ, αν και δεν είχε σχέ­ση με τη Χρυ­σή Αυγή, όπως δια­τει­νό­ταν σε όλους τους τόνους, ζήτη­σε άδεια από τον δήμο στις εκλο­γές του ’12 για την ομι­λία του αρχη­γού Ν. Μιχα­λο­λιά­κου, γεγο­νός που επί­σης του επι­ση­μάν­θη­κε από το δικαστήριο.

Συνομιλίες και με τον Λαγό

Για το τηλε­φώ­νη­μα που δέχτη­κε το βρά­δυ της δολο­φο­νί­ας του Παύ­λου Φύσ­σα από το αρχη­γι­κό στέ­λε­χος της Χρυ­σής Αυγής και πυρη­νάρ­χη της Νίκαιας Ι. Λαγό στο τηλέ­φω­νο της γυναί­κας του, που χρη­σι­μο­ποιού­σε και ο ίδιος, ενώ όπως είχε ισχυ­ρι­στεί δεν είχε καμία σχέ­ση μαζί του, τα …μάση­σε και δεν έδω­σε ξεκά­θα­ρη απά­ντη­ση, παρά το ότι η κλή­ση φαί­νε­ται να διαρ­κεί 98 δευ­τε­ρό­λε­πτα. Ομο­λό­γη­σε ότι γνώ­ρι­ζε τον πυρη­νάρ­χη Νίκαιας Γ. Πατέ­λη και ότι το βρά­δυ της δολο­φο­νί­ας τού τηλε­φώ­νη­σε 3 φορές, χωρίς να πάρει απά­ντη­ση. Όσο για τις κλή­σεις το ίδιο βρά­δυ και στον συγκα­τη­γο­ρού­με­νό του, Αντω­να­κό­που­λο, τις απέ­δω­σε σε οικο­νο­μι­κό θέμα… Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι από την άρση απορ­ρή­του στα κινη­τά του τηλέ­φω­να έχουν προ­κύ­ψει οι εν λόγω συνο­μι­λί­ες του με την ηγε­σία της Χρυ­σής Αυγής.

Το θρά­σος και η προ­κλη­τι­κό­τη­τα και του εν λόγω χρυ­σαυ­γί­τη φτά­νει στο απο­κο­ρύ­φω­μα όταν κατη­γο­ρεί τους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες όχι μόνο ότι λένε ψέμα­τα πως τον ανα­γνώ­ρι­σαν, αλλά ότι τάχα το απο­δέ­χτη­καν και σε κατ’ ιδί­αν συνά­ντη­σή τους (!). Υπο­γραμ­μί­ζε­ται ότι τον Αναστ. Παντα­ζή τον έχουν ανα­γνω­ρί­σει στο δικα­στή­ριο οι ψαρά­δες, ενώ ο Ι. Λαγός παρα­δέ­χε­ται τον ηγε­τι­κό ρόλο του στην επί­θε­ση κατά του ΠΑΜΕ σε γρα­πτά μηνύ­μα­τα που ανταλ­λάσ­σει με τον Δεβελέκο.

Κατά τ’ άλλα, όπως και οι συγκα­τη­γο­ρού­με­νοί του, έκα­νε λόγο για πιέ­σεις από τις ανα­κρί­τριες, για να δικαιο­λο­γή­σει τα όσα αρνεί­ται ότι είπε στην προανάκριση…

Πηγή: 902.r

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο