Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη χρυσαυγίτη για επίθεση σε φοιτητή

Τη Δευ­τέ­ρα 16 Δεκέμ­βρη εκδι­κά­ζε­ται στο 6ο Τρι­με­λές Εφε­τείο Κακουρ­γη­μά­των η δίκη σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό του Χρή­στου Ζέρ­βα, πρω­το­πα­λί­κα­ρου του αρχη­γού της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή, για τον άγριο ξυλο­δαρ­μό του φοι­τη­τή Αλέ­ξη Λάζα­ρη. Πρω­τό­δι­κα ο χρυ­σαυ­γί­της κατα­δι­κά­στη­κε σε 7 χρό­νια κάθειρ­ξη με ανα­σταλ­τι­κό χαρα­κτή­ρα, για ληστεία και επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη. Ενώ­πιον του Δ’ Μονο­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των δικά­στη­κε με τις κατη­γο­ρί­ες της βαριάς σκο­πού­με­νης σωμα­τι­κής βλά­βης, που μετα­τρά­πη­κε από το δικα­στή­ριο σε επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη, και της ληστεί­ας κατά συναυ­τουρ­γία, για την τσά­ντα που αφαί­ρε­σαν οι δρά­στες και η οποία περιεί­χε φωτο­γρα­φι­κή κάμε­ρα, κινη­τό και κλειδιά.

Το δικα­στή­ριο ανα­γνώ­ρι­σε την ενο­χή του Ζέρ­βα για τη ληστεία και την οργά­νω­ση της επί­θε­σης κατά του φοι­τη­τή. Ο χρυ­σαυ­γί­της αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος με περιο­ρι­στι­κούς όρους, κατα­βάλ­λο­ντας χρη­μα­τι­κή εγγύ­η­ση 2.000 ευρώ, μέχρι τη δίκη στο Εφετείο.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι στις 31/3/2017 το μεση­μέ­ρι ο Αλέ­ξης Λάζα­ρης υπέ­στη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση από τάγ­μα εφό­δου της Χρυ­σής Αυγής στη Μεσο­γεί­ων, απλώς και μόνο διό­τι έτυ­χε να περ­νά­ει έξω από τα κεντρι­κά γρα­φεία της και η εμφά­νι­σή του να ται­ριά­ζει στο «προ­φίλ» όσων η ναζι­στι­κή οργά­νω­ση θεω­ρεί πολι­τι­κούς της αντι­πά­λους. Ο Ζέρ­βας ανα­γνω­ρί­στη­κε και από το θύμα.

ALEXIS LAZARS

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο