Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκτυο εμβολιασμού των νησιωτών με «εθελοντές», «δωρεές» και τον ιδιωτικό τομέα προσπαθεί να στήσει η κυβέρνηση

Τον καθο­λι­κό εμβο­λια­σμό των μονί­μων κατοί­κων των νησιών (με εξαί­ρε­ση την Κρή­τη) «το αργό­τε­ρο έως τα τέλη Ιού­νη», με το μονο­δο­σι­κό εμβό­λιο της «Johnson & Johnson», έβα­λε ως στό­χο ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυρ. Μητσο­τά­κης, ενό­ψει του «εθνι­κού στό­χου» του εγχώ­ριου κεφα­λαί­ου για την «επα­νεκ­κί­νη­ση» του Τουρισμού.

«Είναι σαφές ότι το πρό­γραμ­μα αυτό θέλει να στη­ρί­ξει τις τοπι­κές νησιω­τι­κές κοι­νω­νί­ες και την οικο­νο­μία τους. Φιλο­δο­ξεί όμως να προ­σφέ­ρει και ένα θετι­κό πρό­ση­μο στη συνο­λι­κή εικό­να του του­ρι­σμού μας», ανέ­φε­ρε ο Κυρ. Μητσο­τά­κης σε τηλε­διά­σκε­ψη που είχε για αυτό το θέμα.

Σύμ­φω­να με τον πρω­θυ­πουρ­γό, για την επι­τυ­χία του εμβο­λια­στι­κού προ­γράμ­μα­τος «θα δημιουρ­γή­σου­με νέα εμβο­λια­στι­κά κέντρα, θα συγκρο­τή­σου­με ομά­δες ταχεί­ας δρά­σης από υγειο­νο­μι­κούς που θα ταξι­δεύ­ουν αμέ­σως εκεί που θα χρειά­ζο­νται και θα αξιο­ποι­ή­σου­με βέβαια τα εμβό­λια μιας δόσης που προ­σφέ­ρουν γρή­γο­ρο αποτέλεσμα».

Θεω­ρώ­ντας ως δεδο­μέ­νη την δια­τή­ρη­ση της άθλιας κατά­στα­σης της Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας στα νησιά, ο Κυρ. Μητσο­τά­κης ανα­κοί­νω­σε πως «η επι­χεί­ρη­ση θα ενι­σχυ­θεί από εθε­λο­ντι­κές οργα­νώ­σεις και κινη­τές ιατρι­κές μονά­δες, απο­κλει­στι­κή δωρεά του Ιδρύ­μα­τος Σταύ­ρος Νιάρ­χος, ενώ «προ­βλέ­πε­ται η έντα­ξη εμβο­λια­στι­κών κέντρων ιδιω­τι­κών μονάδων».

Ο Κυρ. Μητσο­τά­κης υπο­στή­ρι­ξε «έχει ολο­κλη­ρω­θεί ήδη ο καθο­λι­κός εμβο­λια­σμός σε 32 μικρά νησιά, σε τρεις εβδο­μά­δες θα προ­στε­θούν ακό­μα 36 νησιά μεσαί­ου μεγέ­θους με πλη­θυ­σμό έως 10.000 κατοί­κους, για να ακο­λου­θή­σουν τώρα με την πρω­το­βου­λία την οποία ανα­κοι­νώ­νου­με 19 μεγά­λα νησιά».

Από το όλο εγχεί­ρη­μα εξαι­ρέ­θη­κε το μεγα­λύ­τε­ρο νησί της χώρας, η Κρή­τη, η οποία «λόγω του πλη­θυ­σμού, του μεγέ­θους της και του χαρα­κτή­ρα της, ως ανε­ξάρ­τη­τη Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα, εντάσ­σε­ται στον εθνι­κό σχε­δια­σμό», όπως είπε.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός ανέ­φε­ρε πως η συγκε­κρι­μέ­νη πρω­το­βου­λία «έχει μία σύν­θε­τη διά­στα­ση, υγειο­νο­μι­κή, κοι­νω­νι­κή, οικο­νο­μι­κή, αλλά και γεω­στρα­τη­γι­κή, σε κάποιες πλευ­ρές της».

Ανα­κοί­νω­σε επί­σης ότι αύριο θα υπάρ­ξουν ανα­κοι­νώ­σεις για τον τρό­πο που θα γίνο­νται τα ταξί­δια στα νησιά, ενό­ψει της «επα­νεκ­κί­νη­σης» του Του­ρι­σμού, ενώ δεν παρέ­λει­ψε να πετά­ξει το «μπα­λά­κι» στην «ατο­μι­κή» ευθύ­νη. «Καθώς ανοί­γου­με στα­δια­κά την οικο­νο­μι­κή και την κοι­νω­νι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, απαι­τεί­ται από όλους πολύ μεγά­λη προ­σο­χή. Έτσι ώστε να μην έχου­με τοπι­κές εξάρ­σεις, τοπι­κές επι­δη­μί­ες, που θα μας οδη­γή­σουν στη λήψη τοπι­κών περιο­ρι­στι­κών μέτρων».

Πηγή: 902.gr

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο