Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίωξη για κακούργημα σε βάρος των άλλων δύο συλληφθέντων για την επίθεση σε αστυνομικό στη Ν. Σμύρνη

Bαριές κατη­γο­ρί­ες ασκή­θη­καν σε βάρος των δύο νεα­ρών ηλι­κί­ας 22 και 23 χρο­νών που συνε­λή­φθη­σαν σήμε­ρα για την επί­θε­ση στον αστυ­νο­μι­κό στη Ν. Σμύρ­νη. Ο εισαγ­γε­λέ­ας τους άσκη­σε ποι­νι­κή δίω­ξη για τα κακουρ­γή­μα­τα της από­πει­ρας ανθρω­πο­κτο­νί­ας, της από­πει­ρας βαριάς σκο­πού­με­νης σωμα­τι­κής βλά­βης της έκρη­ξης και της κατο­χής εκρη­κτι­κών υλών.

Ο 30χρονος που συνε­λή­φθη χτες με την κατη­γο­ρία πως είναι αυτός που έρι­ξε τον αστυ­νο­μι­κό από την μοτο­σι­κλέ­τα, αρνεί­ται την συμ­με­το­χή του και υπο­στη­ρί­ζει πως το συγκε­κρι­μέ­νο χρο­νι­κό διά­στη­μα δεν βρι­σκό­ταν στη Ν. Σμύρ­νη. Ο συνή­γο­ρος του δήλω­σε πως η εμπλο­κή του εντο­λέα του προ­έ­κυ­ψε «μετά από ανα­ξιό­πι­στη και κακό­βου­λη καταγ­γε­λία» προ­σώ­που «με το οποίο υφί­στα­ται διέ­νε­ξη για σοβα­ρούς οικο­γε­νεια­κούς λόγους».

Πάντως, τα όσα βλέ­πουν το φως της δημο­σιό­τη­τας για την δρά­ση χού­λι­γκανς και άλλων τέτοιων στοι­χεί­ων δεί­χνουν για ακό­μη μια φορά ότι αυτοί οι χώροι χρη­σι­μο­ποιού­νται ή αξιο­ποιού­νται ως προ­βο­κα­τό­ρι­κοι μηχα­νι­σμοί για τη διά­λυ­ση συγκε­ντρώ­σε­ων, όπως δηλα­δή επι­χει­ρή­θη­κε να γίνει με την μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση στη Ν. Σμύρ­νη, ή για την εμπέ­δω­ση κλί­μα­τος αστυνομοκρατίας.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο