Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δανία: Όποιος πάει διακοπές στην Σουηδία απολύεται

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα της Δανέ­ζι­κης εφη­με­ρί­δας “Jydske Vestkysten” η Περι­φέ­ρεια της Νότιας Δανί­ας, Region Syddanmark, σε γράμ­μα της προς τους 25.000 εργα­ζό­με­νους της απει­λεί με βαρύ­τα­τες συνέ­πειες έως και από­λυ­ση, όσους δεν ακο­λου­θή­σουν τις οδη­γί­ες του Υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών και ταξι­δέ­ψουν σε χώρες που ισχύ­ει ταξι­διω­τι­κή οδη­γία απο­φυ­γής ταξιδιών.

Μία από τις χώρες που σύμ­φω­να με τις οδη­γί­ες του Υπουρ­γεί­ου απο­τρέ­πο­νται  τα ταξί­δια είναι και η γεί­το­νος Σου­η­δία. Κατά τα άλλα επι­τρέ­πο­νται στην Ελλά­δα, Ισπα­νία, Γερ­μα­νία κλπ ακό­μη και στο Βέλγιο.

Την πλη­ρο­φο­ρία επι­βε­βαιώ­νει και εκπρό­σω­πος του σωμα­τεί­ου Νοσο­κό­μων της Περι­φέ­ρειας John Christensen δηλώ­νο­ντας στην εφη­με­ρί­δα “Kvällsposten” πως “φυσι­κά πρέ­πει να ακο­λου­θού­με τις οδη­γί­ες για να απο­φύ­γου­με την καρα­ντί­να των 14 ημε­ρών σαν επα­κό­λου­θο αλλά η απει­λή από­λυ­σης είναι “ωμή βία”.

-Η συμπε­ρι­φο­ρά μη υπα­κο­ής στις οδη­γί­ες θα θεω­ρη­θεί σοβα­ρή παρα­βί­α­ση της εργα­σια­κής σύμ­βα­σης και θα έχει σοβα­ρές εργα­σια­κές συνέ­πειες, ανα­φέ­ρει η επιστολή.

-Ο τόνος της επι­στο­λής ξαφ­νιά­ζει συνε­χί­ζει ο συν­δι­κα­λι­στής. Δεν υπάρ­χει απα­γό­ρευ­ση άλλω­στε. Είναι μια ταξι­διω­τι­κή οδη­γία που βέβαια καλά είναι να την ακο­λου­θού­με αλλά όχι και απόλυση.

Η επι­στο­λή έχει προ­κα­λέ­σει αντι­δρά­σεις και πικρό­χο­λα σχό­λια στην Σου­η­δία που ο του­ρι­σμός της δέχε­ται σοβα­ρό χτύπημα.

BANNER panos3

Η τακτι­κή της Σου­η­δί­ας στην αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας έχει μέχρι στιγ­μής κοστί­σει δυστυ­χώς περί­που 5200 νεκρούς ενώ έχουν κατα­γρα­φεί περί τα 60.000 επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα. Οι αντί­στοι­χοι αριθ­μοί στην Δανία είναι 12.000 κρού­σμα­τα και 600 νεκροί.

Η Σου­η­δία δεν πρό­κει­ται να αλλά­ξει την τακτι­κή που ευνο­εί τα Σου­η­δι­κά βιο­μη­χα­νι­κά μονο­πώ­λια και έτσι η Δανία που θεω­ρεί πως ελέγ­χει την κατά­στα­ση δεν θέλει νέα επι­δεί­νω­ση. Ίσως να υπάρ­χουν όπως είναι φυσι­κό και άλλοι αντα­γω­νι­σμοί που αυτή την στιγ­μή δεν δημοσιοποιούνται.

Η στά­ση της Δανί­ας, αν εξαι­ρέ­σου­με την του­λά­χι­στον περί­ερ­γη επι­στο­λή και απει­λή, ακο­λου­θεί την στά­ση και της Νορ­βη­γί­ας, της Φιν­λαν­δί­ας  και της Ισλαν­δί­ας που απο­τρέ­πουν τους πολί­τες τους να ταξι­δέ­ψουν στην Σου­η­δία κατα­φέ­ρο­ντας χτύ­πη­μα στην Σκαν­δι­να­βι­κή αλληλεγγύη.

Η μόνη χώρα που φαί­νε­ται να είναι απτό­η­τη και γεν­νά ερω­τή­μα­τα η ανε­ξέ­λεγ­κτη τακτι­κή της είναι η Ελλά­δα που συνε­χί­ζει να άρει όλες τις απα­γο­ρεύ­σεις από τις 1 Ιού­λη, ακό­μη και για Σου­η­δούς και Βέλγους.

Η δια­κο­πή διε­ξα­γω­γής τεστ σε όλους τους ταξι­διώ­τες και του­ρί­στες φαί­νε­ται πως ενέ­χει σοβα­ρούς κιν­δύ­νους με σοβα­ρές συνέ­πειες στην Υγεία του λαού μας χάριν στα συμ­φέ­ρο­ντα της του­ρι­στι­κής βιομηχανίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο