Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δείτε έγχρωμη την Παρέλαση της Νίκης στις 24 Ιούνη 1945 (BINTEO)

Τιμώ­ντας τα 75 χρό­νια της Μεγά­λης Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης των Λαών το portal 902.gr παρου­σιά­ζει την έγχρω­μη λήψη της Παρέ­λα­σης της Νίκης, που έγι­νε στην Κόκ­κι­νη Πλα­τεία της Μόσχας, στις 24 Ιού­νη 1945.

Πρό­κει­ται για ειδι­κή παρα­γω­γή, γυρι­σμέ­νη από ξεχω­ρι­στό πολυ­με­λές συνερ­γείο, με πλά­να δια­φο­ρε­τι­κά από τις άλλες κινη­μα­το­γρα­φι­κές εκδόσεις.

Το γεγο­νός ότι η έγχρω­μη κινη­μα­το­γρά­φη­ση ήταν ακό­μα στα σπάρ­γα­να, τα φιλμ και οι μηχα­νές συγκε­κρι­μέ­νες είχε ως απο­τέ­λε­σμα να τρα­βη­χθεί μέρος της πολύ­ω­ρης παρέ­λα­σης και να παρα­χθεί μια ται­νία επι­καί­ρων, διάρ­κειας 18 λεπτών και 21 δευ­τε­ρο­λέ­πτων, εκ των οποί­ων τα 15 είναι της παρέ­λα­σης. Στο τέλος της ται­νί­ας έχουν συμπε­ρι­λη­φθεί τα πυρο­τε­χνή­μα­τα που φώτι­σαν τον ουρα­νό της Μόσχας το βρά­δυ της 24ης Ιού­νη και πρό­κει­ται για την πρώ­τη έγχρω­μη νυχτε­ρι­νή κινη­μα­το­γρά­φη­ση, εκτός στού­ντιο και χωρίς άλλο τεχνι­κό εξο­πλι­σμό, στην ιστο­ρία του κινηματογράφου.

Η Παρέ­λα­ση της Νίκης διήρ­κε­σε πάνω από 2 ώρες και σε αυτή συμ­με­τεί­χαν 40.000 στρα­τιώ­τες του Κόκ­κι­νου Στρα­τού και 1.850 οχή­μα­τα, άρμα­τα και άλλα υλικά.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο