Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δείτε στις 9 μ.μ. το Podcast της ΚΝΕ για τα 30 χρόνια από τις αντεπαναστατικές ανατροπές με καλεσμένη την Αλ. Παπαρήγα

Η εκπο­μπή θα μετα­δο­θεί από το κανά­λι της ΚΝΕ στο YouTube και από τις πλατ­φόρ­μες που φιλο­ξε­νούν podcasts (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts).

9 μ.μ. το Podcast της ΚΝΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη διάλυση της ΕΣΣΔ και τις αντεπαναστατικές ανατροπές.
Καλεσμένη η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βρά­δυ της 26ης Δεκεμ­βρί­ου 1991. Η κόκ­κι­νη σημαία με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο κατε­βαί­νει από το Κρεμ­λί­νο στη Μόσχα. Γρα­φό­ταν η «τελευ­ταία πρά­ξη του δρά­μα­τος» των αντε­πα­να­στα­τι­κών ανα­τρο­πών στην ΕΣΣΔ. Την Τρί­τη 24 Δεκεμ­βρί­ου 1991, απα­ντώ­ντας σε ερω­τή­σεις του Τύπου σχε­τι­κά με τα γεγο­νό­τα στην ΕΣΣΔ, η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τότε, δήλω­νε: «Πρό­κει­ται για μια εξέ­λι­ξη τρα­γι­κή για τους λαούς της ΕΣΣΔ, αλλά οι διε­θνείς επι­πτώ­σεις θα είναι πολύ σημα­ντι­κές και απρόβλεπτες».Podcast ΚΝΕ

Ακρι­βώς 30 χρό­νια μετά, η ΚΝΕ καλεί στο Podcast της, την Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πιά­νο­ντας το νήμα από εκεί­νες τις μέρες, επι­διώ­κο­ντας να δοθούν απα­ντή­σεις στις δεκά­δες ερω­τή­σεις που τίθε­νται καθη­με­ρι­νά από νέους και νέες για εκεί­νη την περί­ο­δο, για τον σοσια­λι­σμό που γνώ­ρι­σε η ανθρω­πό­τη­τα, για τις αιτί­ες ανα­τρο­πής του, αλλά και για την πρό­τα­ση του ΚΚΕ σήμερα.

Μείνετε συντονισμένοι!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο