Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΕΘ: Μαζική η διαδήλωση ΠΑΜΕ-εργατικών συνδικάτων έστειλε ηχηρό μήνυμα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Πλη­ρώ­σα­με πολ­λά — Δεν θα πλη­ρώ­σου­με ξανά» ήταν το μήνυ­μα εργα­ζο­μέ­νων, ανέρ­γων, αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, αγρο­τών, γυναι­κών και νέων στη μεγά­λη δια­δή­λω­ση που έγι­νε στην πλα­τεία ΧΑΝΘ και την πορεία που ακο­λού­θη­σε στο Άγαλ­μα Βενι­ζέ­λου, το Σάβ­βα­το 12 Σεπτέμβρη.

Πίσω από τα πανό των Σωμα­τεί­ων, των Ομο­σπον­διών, των Εργα­τι­κών Κέντρων, των Επι­τρο­πών Αγώ­να, των φορέ­ων του λαϊ­κού κινή­μα­τος, τηρώ­ντας όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας τους οι δια­δη­λω­τές έστει­λαν μήνυ­μα απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή επί­θε­ση, την κλι­μά­κω­ση της οποί­ας ο πρω­θυ­πουρ­γός προ­σπά­θη­σε να κρύ­ψει στις δήθεν «φιλο­λαϊ­κές» εξαγ­γε­λί­ες από το βήμα του «φόρουμ της ΔΕΘ».

«Κλεί­στε το κολα­στή­ριο της Μόριας — Απε­γκλω­βι­σμός όλων των προ­σφύ­γων — μετα­να­στών — Να ταξι­δέ­ψουν στις χώρες προ­ο­ρι­σμού τους» έγρα­φε το πανό του ΠΑΜΕ στην κεφα­λή της πορείας.

thessaloniki syllalhthrio 89

thessaloniki syllalhthrio 103

Με συν­θή­μα­τα όπως «Δεν υπο­λο­γί­ζουν ανθρώ­πι­νες ζωές — Αυτοί μιλά­νε για κέρ­δη και ζημιές», «Τα νοσο­κο­μεία δεν είναι επι­χει­ρή­σεις — Κάντε τώρα μαζι­κές προ­σλή­ψεις», «Εργά­τη ο δρό­μος για να έχεις κατα­κτή­σεις, κυβέρ­νη­ση και νόμους να αμφι­σβη­τή­σεις» και «Την οργά­νω­ση μας και τα Σωμα­τεία δεν τα παρα­δί­δου­με στην εργο­δο­σία» τόνι­σαν την ανά­γκη οι εργα­ζό­με­νοι να οργα­νώ­σουν μαζι­κά, διεκ­δι­κη­τι­κά και ταξι­κά την πάλη τους για αγώ­να ανα­τρο­πής και προ­ο­πτι­κής. Να ενι­σχύ­σουν απο­φα­σι­στι­κά τα συν­δι­κά­τα και τη συλ­λο­γι­κή οργα­νω­μέ­νη πάλη, ενά­ντια στην εντει­νό­με­νη αντερ­γα­τι­κή επί­θε­ση κυβέρ­νη­σης — κεφα­λαί­ου, για να μην πλη­ρώ­σει ξανά ο λαός τη νέα οικο­νο­μι­κή κρίση.

thessaloniki syllalhthrio 74

Χαι­ρε­τι­σμούς στην συγκέ­ντρω­ση απηύ­θυ­ναν οι: Αρι­στο­τέ­λης Μερ­κε­νί­δης, οργα­νω­τι­κός γραμ­μα­τέ­ας της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Εργα­ζο­μέ­νων στα Εμφια­λω­μέ­να Ποτά (ΠΟΕΕΠ),  Μπά­μπης Τσαμπαζλής,πρόεδρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων Speedex και αντι­πρό­ε­δρος κλα­δι­κού σωμα­τεί­ου ταχυ­με­τα­φο­ρών, Δημή­τρης Κιου­μου­σί­δης μέλος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Μικρών και Αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων Εμπό­ρων Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΣΜΑΕΘ),  Δημή­τρης Τσιου­λά­κος εκ μέρους της Πανελ­λα­δι­κής Επι­τρο­πής των Μπλό­κων και πρό­ε­δρος του Αγρο­τι­κού Συλ­λό­γου Νάου­σας «Μαρί­νος Αντύ­πας» και Πέτρος Σιμά­δης, πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Θεσσαλονίκης.

Δ. Κουτσούμπας: Καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και κόμματα που προσθέτουν αντιλαϊκά μέτρα

Στην συγκέ­ντρω­ση παρα­βρέ­θη­κε ο  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας ο οποί­ος σε δηλώ­σεις του προς τους δημο­σιο­γρά­φους τόνισε:

«Η εργα­τι­κή τάξη, ο ελλη­νι­κός λαός δεν μπο­ρεί να έχει καμία εμπι­στο­σύ­νη στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, στα άλλα πολι­τι­κά κόμ­μα­τα, που αντί να καταρ­γούν μνη­μο­νια­κά μέτρα που ψήφι­σαν όλοι μαζί, αντί­θε­τα, σήμε­ρα προ­σθέ­τουν και νέα, με Πρά­ξεις Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου, με fasttrack δια­δι­κα­σί­ες στο κοι­νο­βού­λιο, που συρ­ρι­κνώ­νουν ακό­μη περισ­σό­τε­ρο το λαϊ­κό εισό­δη­μα, που δια­λύ­ουν εργα­σια­κές σχέ­σεις, που καταρ­γούν δικαιώ­μα­τα χρό­νων, όλων των εργα­ζο­μέ­νων, σε όλους τους τομείς. Και όλα αυτά πότε με το πρό­σχη­μα της παν­δη­μί­ας, πότε με το πρό­σχη­μα της οικο­νο­μι­κής κρίσης.

thessaloniki syllalhthrio 72

Η Ελλά­δα έχει πλού­σιες παρα­γω­γι­κές δυνα­τό­τη­τες, τεχνο­λο­γι­κές, επι­στη­μο­νι­κές δυνα­τό­τη­τες σήμε­ρα, κυρί­ως έχει έμπει­ρο, έμψυ­χο, επι­στη­μο­νι­κό και εργα­τι­κό δυνα­μι­κό, που μπο­ρεί να κάνει πραγ­μα­τι­κά θαύ­μα­τα αν ο πλού­τος της Ελλά­δας περά­σει και γίνει κοι­νω­νι­κή ιδιο­κτη­σία ενταγ­μέ­νη σ’ ένα κεντρι­κό επι­στη­μο­νι­κό σχε­δια­σμό της οικο­νο­μί­ας και των υπη­ρε­σιών, απε­λευ­θε­ρω­μέ­νη από ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμ­φω­νί­ες και δεσμά, με το λαό πραγ­μα­τι­κά στην εξου­σία του τόπου.

Αυτό το κάλε­σμα απευ­θύ­νου­με σήμε­ρα, σ’ αυτό το δρό­μο καλού­με να παλέ­ψει ο ελλη­νι­κός λαός. Δυνα­μώ­νο­ντας, ενι­σχύ­ο­ντας το εργα­τι­κό-ταξι­κά προ­σα­να­το­λι­σμέ­νο- κίνη­μα,  το ΠΑΜΕ, την κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία όλων των λαϊ­κών δυνά­με­ων, σε αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κή αντι­μο­νο­πω­λια­κή κατεύ­θυν­ση, σε συμπα­ρά­τα­ξη και συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο