Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεκάδες εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» θετικοί στον κορονοϊό — Μεγάλη θετικοποίηση και μεταξύ των ασθενών,

Περιο­ρί­ζε­ται στο ελά­χι­στο, το επι­σκε­πτή­ριο στο Νοσο­κο­μείο “Ευαγ­γε­λι­σμός” και για διά­στη­μα δύο εβδο­μά­δων θα επι­τρέ­πε­ται μόνο σε επεί­γου­σες περι­πτώ­σεις, μετά τον εντο­πι­σμό κρου­σμά­των στο ιατρο­νο­ση­λευ­τι­κό προσωπικό.

Συγκε­κρι­μέ­να νοσούν 92 σε σύνο­λο 3.400 εργα­ζο­μέ­νων.  Πρόκει­ται για ιατρο­νο­ση­λευ­τι­κό όσο και διοι­κη­τι­κό προ­σω­πι­κό του μεγα­λύ­τε­ρου νοση­λευ­τι­κού ιδρύ­μα­τος της χώρας. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες αύριο Τρί­τη οι υγειο­νο­μι­κοί σε καρα­ντί­να (πέντε μέρες), που νοσούν από covid-19 θα είναι 57, καθώς ανα­μέ­νε­ται να επι­στρέ­ψουν 35. Το μεγά­λο πρό­βλη­μα είναι η πιθα­νό­τη­τα αύξη­σης αυτού του ποσο­στού, το οποίο θα προ­κα­λέ­σει ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρες δυσχέ­ρειες στη λει­τουρ­γία του νοσοκομείου.

Σε ισχύ είναι και το μέτρο απα­γό­ρευ­σης εισό­δου στους επι­σκέ­πτες υγείας.

Επι­πλέ­ον, σύμ­φω­να με τον διοι­κη­τή του νοσο­κο­μεί­ου, Ανα­στά­σιο Γρη­γο­ρό­που­λο που μίλη­σε στο kathimerini.gr, υπάρ­χει μεγά­λη θετι­κο­ποί­η­ση και μετα­ξύ των ασθε­νών, κάτι που σημαί­νει πως ενώ εισά­γο­νται ως αρνη­τι­κοί με PCR τεστ, κατά τη νοση­λεία τους στον Ευαγ­γε­λι­σμό, ένα μεγά­λο ποσο­στό δια­γι­γνώ­σκε­ται με νέο κορονοϊό.

Όμως τα νού­με­ρα αμφι­σβη­τού­νται από τους εργα­ζό­με­νους που θεω­ρούν πως τα κρού­σμα­τα είναι αρκε­τά περισ­σό­τε­ρα στους υγειο­νο­μι­κούς και δεν μπο­ρούν να φανούν λόγω των εμπο­δί­ων στα τεστ. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό πως το ιατρείο για τα τεστ προ­σω­πι­κού λει­τουρ­γού­σε πριν λίγες μέρες από τις 12 το μεση­μέ­ρι έως τις 2 το από­γευ­μα και δεχό­ταν μόλις 50 δείγματα!

Επι­πλέ­ον, εργα­ζό­με­νος έδω­σε δείγ­μα την Παρα­σκευή και έλα­βε τα απο­τε­λέ­σμα­τα το βρά­δυ της Κυρια­κής. Επι­ση­μαί­νουν επί­σης και τις ευθύ­νες του Διοι­κη­τή για την μη λήψη ουσια­στι­κών μέτρων. Αφή­νουν να εννοη­θεί πως γίνε­ται “δια­χεί­ρι­ση” των θετι­κών κρου­σμά­των για να μην προ­κλη­θεί πολύ σοβα­ρό πρό­βλη­μα στο νοσοκομείο.

Σε κάθε περί­πτω­ση, η εξέ­λι­ξη αυτή επι­βε­βαιώ­νει την ανά­γκη για άμε­σα μέτρα ενί­σχυ­σης των δημό­σιων νοσο­κο­μεί­ων και της επί­τα­ξης των ιδιωτικών.

Σε πρό­σφα­τη ανα­κοί­νω­ση το σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στον Ευαγ­γε­λι­σμό τόνι­ζε πως “η κυβέρ­νη­ση όχι μόνο δεν ακού­ει τους υγειο­νο­μι­κούς, αλλά μας αγνο­εί επι­δει­κτι­κά και δεν έχει υλο­ποι­ή­σει καμία από τις προ­τά­σεις μας που αφο­ρούν στην ενί­σχυ­ση του Δημό­σιου Συστή­μα­τος Υγείας”

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα και σε άλλα νοσο­κο­μεία υπάρ­χουν παρό­μοια περι­στα­τι­κά με υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό να νοσεί με κορονοϊό.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο