Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο της Μαγνησίας

Συνα­γερ­μός έχει σημά­νει σε γηρο­κο­μείο στη Μαγνη­σία όπου εντο­πί­στη­καν δεκά­δες κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού σε τρό­φι­μους και εργα­ζό­με­νους. Συγκε­κρι­μέ­να στο Σουρ­λί­γκειο Ίδρυ­μα Κανα­λί­ων, της Ιεράς Μητρό­πο­λης Δημη­τριά­δος, μετά τον έλεγ­χο κλι­μα­κί­ου του ΕΟΔΥ 33 ηλι­κιω­μέ­νοι και υπάλ­λη­λοι δια­γνώ­στη­καν θετι­κοί στον κορονοϊό.

Χθες εντο­πί­στη­καν δύο θετι­κά δείγ­μα­τα, αλλά τα σημε­ρι­νά απο­τε­λέ­σμα­τα των ελέγ­χων του ΕΟΔΥ, έδει­ξαν πολύ μεγά­λη διασπορά.

Σύμ­φω­να με την ΕΡΤ συνο­λι­κά τα απο­τε­λέ­σμα­τα έδει­ξαν 33 κρού­σμα­τα της covid-19. Τα 28 αφο­ρούν σε τρό­φι­μους του γηρο­κο­μεί­ου, ενώ τα πέντε σε νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό. Να σημειώ­σου­με πως μόνο εννέα τρό­φι­μοι δεν έχουν προ­σβλη­θεί από τον ιό.

Οι δυο πρώ­τοι ασθε­νείς μετα­φέρ­θη­καν στο νοσο­κο­μείο, ενώ πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι δια­κο­μί­σθη­καν στο «Αχιλ­λο­πού­λειο» νοσο­κο­μείο Βόλου ακό­μη επτά ηλικιωμένοι.

Το νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό βρί­σκε­ται σε καρα­ντί­να και έχει αντι­κα­τα­στα­θεί από προ­σω­πι­κό άλλου τοπι­κού ιδρύ­μα­τος. Επί­σης στο γηρο­κο­μείο έχουν επι­στρα­τευ­τεί για­τροί από το «Αχιλ­λο­πού­λειο».

Το Ίδρυ­μα έχει τεθεί σε καρα­ντί­να και τηρού­νται όλα τα μέτρα που προ­βλέ­πο­νται από τα ανά­λο­γα πρω­τό­κολ­λα που έχουν εκπο­νη­θεί από τον ΕΟΔΥ.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο