Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές Διαβατών

Μεγά­λες δια­στά­σεις έχει πάρει ο κορο­νο­ϊ­ός στις φυλα­κές των Δια­βα­τών, όπου εντο­πί­στη­καν 65 κρού­σμα­τα. Τα 59 αφο­ρούν κρα­τού­με­νους και τα 6 σωφρο­νι­στι­κούς υπαλλήλους.

Από την Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Αντε­γκλη­μα­τι­κής Πολι­τι­κής υπο­στη­ρί­ζουν ότι «τηρή­θη­καν όλα τα προ­βλε­πό­με­να μέτρα», ωστό­σο, ο αριθ­μός των κρου­σμά­των εγεί­ρει σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα αν ισχύ­ει κάτι τέτοιο.

Τα ερω­τή­μα­τα αυτά ενι­σχύ­ο­νται από το γεγο­νός πως το πρώ­το κρού­σμα (σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας) δια­πι­στώ­θη­κε στις 20 Οκτώ­βρη, δηλα­δή πριν από δύο του­λά­χι­στον εβδο­μά­δες, σε σωφρο­νι­στι­κό υπάλ­λη­λο, ενώ ο έλεγ­χος των σωφρο­νι­στι­κών ολο­κλη­ρώ­θη­κε στις 6 Νοέμ­βρη. Το πρώ­το κρού­σμα σε κρα­τού­με­νο παρου­σιά­στη­κε στις 28 Οκτώ­βρη, χωρίς μέχρι τότε να έχουν γίνει τεστ στους κρα­τού­με­νους και επι­βε­βαιώ­θη­κε μία ημέ­ρα μετά, οπό­τε και βγή­κε θετι­κό το τεστ. Στις 4 Νοέμ­βρη κατα­γρά­φη­καν 3 βεβαιω­μέ­να κρού­σμα­τα σε κρα­τού­με­νους και την επό­με­νη ημέ­ρα, 5 Νοέμ­βρη, ο αριθ­μός τους έφτα­σε τα 15. Το κλι­μά­κιο του ΕΟΔΥ πήγε στις φυλα­κές στις 6 Νοέμ­βρη για να κάνει μαζι­κά τεστ.

Από την αλλη­λου­χία των γεγο­νό­των που παρου­σιά­ζο­νται στην ανα­κοί­νω­ση της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας, προ­κύ­πτει ότι μετά τον εντο­πι­σμό κρου­σμά­των σε σωφρο­νι­στι­κούς υπαλ­λή­λους δεν έγι­ναν μαζι­κά τεστ στους κρα­τού­με­νους, αλλά πέρα­σαν αρκε­τές ημέ­ρες έως ότου συμ­βεί αυτό.

Οι φυλα­κές χωρί­στη­καν την Παρα­σκευή 6 Νοέμ­βρη, το βρά­δυ, σε τρεις ζώνες. Στη μία ζώνη κρα­τού­νται οι θετι­κοί στον κορο­νο­ϊό, στη δεύ­τε­ρη όσοι έχουν ελεγ­χθεί και είναι αρνη­τι­κοί και στην Τρί­τη όλοι οι υπό­λοι­ποι, οι οποί­οι δεν έχουν ελεγ­χθεί αλλά δεν παρου­σιά­ζουν κάποιο σύμ­πτω­μα. Σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο, η πλειο­ψη­φία των κρου­σμά­των είναι ασυμπτωματικοί.

Αύριο, μετα­βαί­νει στις φυλα­κές Δια­βα­τών Θεσ­σα­λο­νί­κης η γγ Αντε­γκλη­μα­τι­κής Πολι­τι­κής, Σ. Νικολάου,

«Μακρό­νη­σος» (Λεύ­κω­μα), Γιώρ­γος Φαρσακίδης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο