Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεκάδες νεκροί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ταϊβάν(ΦΩΤΟ)

Επι­βα­τι­κός συρ­μός εκτρο­χιά­στη­κε μέσα σε τού­νελ στο ανα­το­λι­κό τμή­μα της Ταϊ­βάν, αφού κατά τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες συγκρού­στη­κε με αυτο­κί­νη­το ο οδη­γός του οποί­ου δεν το έχει σταθ­μεύ­σει σωστά και κύλη­σε ως τις σιδη­ρο­τρο­χιές, με απο­τέ­λε­σμα του­λά­χι­στον 36 άνθρω­ποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 72 να τραυ­μα­τι­στούν, ανα­κοί­νω­σε η κυβέρνηση.

Η επι­χεί­ρη­ση διά­σω­σης βρί­σκε­ται ακό­μη σε εξέ­λι­ξη, με τα σωστι­κά συνερ­γεία να δυσκο­λεύ­ο­νται να προ­χω­ρή­σουν στον απε­γκλω­βι­σμό επι­βα­τών κάποιων βαγο­νιών που έχουν παρα­μορ­φω­θεί, σύμ­φω­να με τις αρχές.

Taiwan

Ο συρ­μός, που εκτε­λού­σε δρο­μο­λό­γιο με προ­ο­ρι­σμό την Τάι­τουνγκ, εκτρο­χιά­στη­κε μέσα σε στοά βόρεια της πόλης Χουά­λιεν, με απο­τέ­λε­σμα ορι­σμέ­να από τα βαγό­νια να προ­σκρού­σουν στα τοι­χώ­μα­τα του τού­νελ, ανέ­φε­ρε το πυρο­σβε­στι­κό σώμα της Ταϊ­βάν σε ανα­κοί­νω­ση Τύπου που δημο­σιο­ποί­η­σε νωρίτερα.

Σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Μετα­φο­ρών, του­λά­χι­στον 36 άνθρω­ποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι 72 έχουν τραυ­μα­τι­στεί, με περί­που 60 που βρί­σκο­νται σε πιο σοβα­ρή κατά­στα­ση να έχουν δια­κο­μι­στεί σε νοσοκομεία.

Αυτό είναι το χει­ρό­τε­ρο σιδη­ρο­δρο­μι­κό δυστύ­χη­μα που έχει σημειω­θεί στη χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες.

Taiwan2

Στο τρέ­νο επέ­βαι­ναν περί­που 350 άνθρω­ποι, κατά όσα είναι γνωστά.

Από 80 ως 100 άνθρω­ποι απο­μα­κρύν­θη­καν από τα τέσ­σε­ρα πρώ­τα βαγό­νια, ενώ τα βαγό­νια από το πέμ­πτο ως και το όγδοο έχουν «παρα­μορ­φω­θεί» και είναι δύσκο­λη η πρό­σβα­ση στο εσω­τε­ρι­κό τους.

«Βγή­καν όλοι από το τέταρ­το βαγό­νι;» ακού­γε­ται να φωνά­ζει με αγω­νία μια γυναί­κα από το εσω­τε­ρι­κό της στο­άς σε πλά­να που έδω­σαν στη δημο­σιό­τη­τα οι αρχές.

Σύμ­φω­να με το δημό­σιο πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων CNA, αυτο­κί­νη­το που «δεν είχε σταθ­μευ­θεί σωστά» πιστεύ­ε­ται ότι κύλη­σε στις σιδη­ρο­τρο­χιές. Το πυρο­σβε­στι­κό σώμα έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα φωτο­γρα­φι­κό στιγ­μιό­τυ­πο που εικο­νί­ζει τα δια­λυ­μέ­να συντρίμ­μια του οχή­μα­τος πλάι σε τμή­μα του εκτρο­χια­σμέ­νου συρμού.

Taiwan3

«Το τρέ­νο μας συγκρού­στη­κε με αυτο­κί­νη­το», ακού­γε­ται να λέει άνδρας σε βίντεο που μετα­δό­θη­κε από τηλε­ο­πτι­κά δίκτυα της Ταϊ­βάν. «Το αυτο­κί­νη­το έπε­σε» στις σιδη­ρο­τρο­χιές από ανι­σό­πε­δο κόμ­βο, πρόσθεσε.

Το σιδη­ρο­δρο­μι­κό δυστύ­χη­μα σημειώ­θη­κε την πρώ­τη ημέ­ρα εορ­τα­στι­κού τρι­η­μέ­ρου στην Ταϊβάν.

Οι ορει­νές ανα­το­λι­κές ακτές της νήσου απο­τε­λούν δημο­φι­λή του­ρι­στι­κό προορισμό.

Taiwan4Σ

Το 2018, δεκα­ο­κτώ άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους και άλλοι 175 τραυ­μα­τί­στη­καν όταν επι­βα­τι­κός συρ­μός εκτρο­χιά­στη­κε στη βορειο­α­να­το­λι­κή Ταϊβάν.

Το έρη­μο κλου­βί, Κεί­με­νο Βαγ­γε­λιώ Καρα­κα­τσά­νη – Ζωγρα­φιές Εύα Μελά

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο