Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά στη Γάζα

Δεκά­δες Παλαι­στί­νιοι που δια­δή­λω­ναν στα σύνο­ρα με τη Γάζα τραυ­μα­τί­στη­καν από ισραη­λι­νά πυρά και δακρυ­γό­να σήμε­ρα, ενώ στις κινη­το­ποι­ή­σεις που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στη μεθό­ριο συμ­με­τεί­χαν αρκε­τές χιλιά­δες διαδηλωτές.

Οι περισ­σό­τε­ροι από τους δια­δη­λω­τές σήμε­ρα δεν προ­σέγ­γι­σαν τον φρά­κτη ασφα­λεί­ας και παρέ­μει­ναν σε από­στα­ση περί­που 800 μέτρων. Ωστό­σο, σε ένα σημείο, δεκά­δες νέοι προ­χώ­ρη­σαν σε μια από­στα­ση 300 μέτρων και έβα­λαν φωτιά σε ελα­στι­κά. Την ίδια ώρα ανα­το­λι­κά της πόλης της Γάζας νεα­ροί πήγαν ακρι­βώς δίπλα από τον φρά­κτη και επι­χεί­ρη­σαν να τον ξηλώσουν.

Οι Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες έκα­ναν χρή­ση δακρυ­γό­νων και πραγ­μα­τι­κών πυρών.

Σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Υγεί­ας της Γάζας του­λά­χι­στον 109 δια­δη­λω­τές τραυ­μα­τί­στη­καν. Για­τροί επι­ση­μαί­νουν ότι του­λά­χι­στον 10 εξ αυτών τραυ­μα­τί­στη­καν από πραγ­μα­τι­κές σφαί­ρες.

«Οι πορεί­ες της επι­στρο­φής δεν έχουν τελειώ­σει. Μπο­ρεί να μην είναι τόσο μαζι­κές αλλά συνε­χί­ζου­με» είπε ο Άλι, ένας δια­δη­λω­τής που είχε κρύ­ψει το πρό­σω­πό του με ένα μπλου­ζά­κι και συμ­με­τεί­χε στην πορεία ανα­το­λι­κά της Χαν Γιού­νες στη νότια Λωρί­δα της Γάζας.

Από την έναρ­ξη των κινη­το­ποι­ή­σε­ων την 30η Μαρ­τί­ου, του­λά­χι­στον 119 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί από ισραη­λι­νά πυρά και 13.200 έχουν τραυ­μα­τι­στεί εκ των οποί­ων 300 σε πολύ σοβα­ρή κατάσταση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο