Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών

Απερ­γούν από τα χαρά­μα­τα σήμε­ρα χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι σε όλες τις λιμε­νι­κές υπο­δο­μές του Πει­ραιά. Κλί­μα απερ­για­κού ξεση­κω­μού επι­κρα­τεί σήμε­ρα απ’ άκρη σ’ άκρη στο πρώ­το λιμά­νι της χώρας, εκπέ­μπο­ντας ταυ­τό­χρο­να μήνυ­μα κλι­μά­κω­σης για την πανερ­γα­τι­κή πανελ­λα­δι­κή απερ­γία στις 9 Νοέμβρη.

Aλλα­γές και τρο­πο­ποι­ή­σεις θα υπάρ­ξουν σήμε­ρα Τρί­τη 25 Οκτω­βρί­ου στο πρό­γραμ­μα των ακτο­πλοϊ­κών δρο­μο­λο­γί­ων, λόγω της 24ωρης παν­πει­ραϊ­κής απερ­γί­ας των πέντε σωμα­τεί­ων-μέλη της Πανελ­λή­νιας Ναυ­τι­κής Ομο­σπον­δί­ας (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ), από τις 00:01 έως τις 24:00.  η.

Η απερ­γία αφο­ρά όλα τα πλοία που θα βρί­σκο­νται στη γεω­γρα­φι­κή έκτα­ση του Πει­ραιά και των παρα­λια­κών δήμων. Έτσι, στο λιμά­νι του Πει­ραιά θα μπο­ρούν να δένουν τα πλοία που φτά­νουν, ενώ δεν θα γίνε­ται ο απόπλους.

Τα σωμα­τεία ζητούν την από­συρ­ση του σχε­δί­ου για τον νέο Κώδι­κα Ιδιω­τι­κού Ναυ­τι­κού Δικαί­ου (ΚΙΝΔ) και υπο­γρα­φή ΣΣΕ με πραγ­μα­τι­κές αυξή­σεις, όπως τονί­ζουν σε κοι­νή ανα­κοί­νω­σή τους.
«Τα ναυ­τερ­γα­τι­κά σωμα­τεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, απο­φά­σι­σαν 24ωρη Παμπει­ραϊ­κή απερ­γία όπως και τα σωμα­τεία ΠΕΝΕΝ (Ναύ­τες), ΠΕΑΘΕΝ (Θαλα­μη­πό­λοι), απαι­τώ­ντας την από­συρ­ση της ανα­θε­ώ­ρη­σης – έκτρω­μα του ΚΙΝΔ, ανα­νέ­ω­ση και εφαρ­μο­γή των ΣΣΕ, με αυξή­σεις στους μισθούς, ενά­ντια στην ακρί­βεια και τον πλη­θω­ρι­σμό», επι­ση­μαί­νουν μετα­ξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Με ανα­κοι­νώ­σεις τους οι ακτο­πλοϊ­κές εται­ρί­ες έκα­ναν η κάθε μία γνω­στό το τρο­πο­ποι­η­μέ­νο τους πρό­γραμ­μα, που επη­ρε­ά­ζει και την επό­με­νη ημέ­ρα Τετάρ­τη 26 Οκτω­βρί­ου. Οι επι­βά­τες που σκό­πευαν να ταξι­δέ­ψουν πρέ­πει να επι­κοι­νω­νή­σουν είτε με τα κατά τόπους λιμε­ναρ­χεία, είτε με τις ναυ­τι­λια­κές εται­ρί­ες και τους ταξι­διω­τι­κούς πρά­κτο­ρες για να ενη­με­ρω­θούν για τα νέα προ­γράμ­μα­τα των δρομολογίων.

 

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο