Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Δεν έχει έρθει η ώρα της απόφασης για αναβολή των Ο.Α.»

Πρό­θε­ση της Οργα­νω­τι­κής Επι­τρο­πής των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων «Τόκιο 2020» τη δεδο­μέ­νη χρο­νι­κή στιγ­μή παρα­μέ­νει η διορ­γά­νω­ση του μεγα­λύ­τε­ρου αθλη­τι­κού γεγο­νό­τος στον πλα­νή­τη εντός των αρχι­κών ημε­ρο­μη­νιών, παρά την παν­δη­μία του κορο­νοϊ­ού που έχει «κλει­δώ­σει» στο σπί­τι τους ανθρώ­πους, έχει κλεί­σει Ομο­σπον­δί­ες και έχει δια­κό­ψει τα μεγα­λύ­τε­ρα πρω­τα­θλή­μα­τα του κόσμου. Απα­ντώ­ντας στο επί­ση­μο αίτη­μα της Νορ­βη­γι­κής Ολυ­μπια­κής Επι­τρο­πής για τη μη διε­ξα­γω­γή των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων, ο αντι­πρό­ε­δρος του «Τόκιο 2020», Τοσιά­κι Έντο, άφη­σε να εννοη­θεί πως δεν έχει φτά­σει ακό­μη η στιγ­μή της ορι­στι­κής από­φα­σης για ανα­βο­λή ή διε­ξα­γω­γή των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων του 2020.

Με δήλω­σή του στην “ Kyodo News”, ο Τοσιά­κι Έντο εξή­γη­σε: «Η Διε­θνής Ολυ­μπια­κή Επι­τρο­πή (ΔΟΕ) είναι αυτή που θα λάβει την τελι­κή από­φα­ση. Από τη δική μας πλευ­ρά, θα συνε­χί­σου­με με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα τις προ­σπά­θειές μας να διορ­γα­νώ­σου­με τους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες τον Ιούλιο».

Η Ολυ­μπια­κή Επι­τρο­πή της Νορ­βη­γί­ας ήταν η τελευ­ταία που εξέ­φρα­σε επι­σή­μως το αίτη­μά της για ανα­βο­λή των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων, μετά από αυτές της Σλο­βε­νί­ας και της Κολομβίας.

Μέχρι αυτήν την ώρα, η ΔΟΕ επι­μέ­νει στον αρχι­κό προ­γραμ­μα­τι­σμό της για έναρ­ξη των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων του Τόκιο στις 24 Ιουλίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο