Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεν είναι ανέκδοτο: Ο Π. Λαφαζάνης ιδρύει νέο πολιτικό κίνημα!

Ο Πανα­γιώ­της Λαφα­ζά­νης είναι γνω­στός και μη εξαι­ρε­τέ­ος πολι­τι­κός της εγχώ­ριας Αριστεράς.

Ο ίδιος κύριος που, αφού απέ­τυ­χε μαζί με τους «ανα­νε­ω­τές» να δια­λύ­σει το ΚΚΕ στις αρχές της δεκα­ε­τί­ας του 1990, πέρα­σε και επί­ση­μα στο στρα­τό­πε­δο των οπορ­του­νι­στών. Το 1992 ήταν στην Πολι­τι­κή Γραμ­μα­τεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ όταν το κόμ­μα του, μαζί με όλα τα υπό­λοι­πα αστι­κά κόμ­μα­τα, υπερ­ψή­φι­ζε στη Βου­λή την Συν­θή­κη του Μάαστριχτ.

Αργό­τε­ρα, επι­χεί­ρη­σε να…δικαιολογήσει την ψήφι­ση του Μάα­στριχτ λέγο­ντας πως η ψήφος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ήταν «κρι­τι­κή» απέ­να­ντι στην Συν­θή­κη. Ιστο­ρί­ες για αγρίους…

Μετά από χρό­νια, εν μέσω της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μι­κής κρί­σης, όταν ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είχε πλέ­ον μετε­ξε­λι­χθεί σε ΣΥΡΙΖΑ και «έβλε­πε εξου­σία», ο Π. Λαφα­ζά­νης φόρε­σε την πανο­πλία του και συμ­με­τεί­χε στην καλ­λιέρ­γεια ψευ­δαι­σθή­σε­ων και αυτα­πα­τών περί μιας «κυβέρ­νη­σης της Αρι­στε­ράς» που θα έσκι­ζε τα μνη­μό­νια, θα έβγα­ζε τη χώρα από τη λιτό­τη­τα, κλπ…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγι­νε κυβέρ­νη­ση και ο Π. Λαφα­ζά­νης πήρε θέση υπουρ­γού, βάζο­ντας φαρ­διά πλα­τιά την υπο­γρα­φή του στην εξα­πά­τη­ση του λαού από την συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αργό­τε­ρα, για να μην χρε­ω­θεί κι’ αυτός όλο το φιά­σκο της «πρώ­της φοράς Αρι­στε­ρά», έπαι­ξε το ρόλο της «απα­τη­μέ­νης συζύ­γου», απο­χώ­ρη­σε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ίδρυ­σε την «Λαϊ­κή Ενότητα».

Εκεί κι’ αν διέ­πρε­ψε… Από το κάλ­πι­κο ψευ­το­δί­λημ­μα «μνη­μό­νιο-αντι­μνη­μό­νιο» στον κού­φιο αντι-ιμπε­ρια­λι­σμό της δεκά­ρας (χαι­ρε­τί­σμα­τα στον κ. Πού­τιν), κι’ απο τις συνερ­γα­σί­ες με τον εργο­δο­τι­κό συν­δι­κα­λι­σμό στα φλερτ με εθνι­κι­στές, θρη­σκό­λη­πτους και ακρο­δε­ξιούς. Μέχρι και σε δια­δι­κτυα­κή εκπο­μπή («Επα­νελ­λή­νι­σις») που παρου­σί­α­ζε πρώ­ην στέ­λε­χος του ΛΑΟΣ εμφα­νί­στη­κε το 2018 ο Π. Λαφα­ζά­νης, παπα­γα­λί­ζο­ντας εθνο­πα­τριω­τι­κές κορώ­νες για την ελλη­νι­κό­τη­τα της Μακεδονίας.

Η «Λαϊ­κή Ενό­τη­τα» πήγε άπα­τη, βυθι­σμέ­νη σε ενα ιδιό­τυ­πο βούρ­κο οπορ­του­νι­σμού, εθνι­κι­σμού και πολι­τι­κής αφε­ρεγ­γυό­τη­τας που η ίδια της η ηγε­σία δημιούργησε.

Τώρα λοι­πόν, το 2022, μετά από αυτήν τη «λαμπρή» καριέ­ρα, η «iskra» μας ενη­με­ρώ­νει ότι ο Πανα­γιώ­της Λαφα­ζά­νης ετοι­μά­ζε­ται να ιδρύ­σει νέο πολι­τι­κό κίνη­μα! «Για μια νέα απε­λευ­θέ­ρω­ση και ένα νέο ξεκί­νη­μα της χώρας», όπως ανα­φέ­ρει η «iskra», με στό­χο «να καλύ­ψει το μεγά­λο και διευ­ρυ­νό­με­νο κενό μιας πραγ­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης στη χώρα» (!!).

Δεν ξέρει τι πρέ­πει να κάνει κανείς: Να γελά­σει ή να νιώ­σει συμπό­νοια και οίκτο για την πολι­τι­κή κατά­ντια του ταξι­κού ναυα­γί­ου ονό­μα­τι «Λαφα­ζά­νης»;

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο