Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεν επιβεβαιώνει η Κομισιόν τον Κικίλια για την κυκλοφορία του εμβολίου

Δεν επι­βε­βαιώ­νει η Κομι­σιόν τις δηλώ­σεις του υπουρ­γού Υγεί­ας Βασί­λη Κικί­λια ότι το Δεκέμ­βρη του 2020 θα φτά­σουν στην Ελλά­δα οι πρώ­τες δόσεις του εμβο­λί­ου για το νέο κορονοϊό.

Σε ερώ­τη­ση αν η Κομι­σιόν ανέ­φε­ρε στην ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση ακρι­βή ημε­ρο­μη­νία παρά­δο­σης του εμβο­λί­ου η εκπρό­σω­πος της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Βίβιαν Λου­νέ­λα δήλω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως «για την ώρα είμα­στε στην κατά­στα­ση που δεν μπο­ρού­με να πού­με την ακρι­βή ημε­ρο­μη­νία παρά­δο­σης, εργα­ζό­μα­στε για να σιγου­ρευ­τού­με πως το εμβό­λιο θα είναι έτοι­μο όσο πιο γρή­γο­ρα είναι δυνα­τό και όσο πιο ασφα­λές είναι δυνα­τό για όλους του Ευρωπαίους».

Δήλω­σε ακό­μα πως η Κομι­σιόν είναι σε δια­πραγ­μα­τεύ­σεις μια διά­φο­ρες εται­ρεί­ες για την προ­μή­θεια εμβο­λί­ου και πρό­σθε­σε ότι η δια­δι­κα­σία είναι σε εξέ­λι­ξη καθώς οι προ­ε­τοι­μα­σί­ες για το εμβό­λιο δεν έχουν ολο­κλη­ρω­θεί, όπως ακρι­βώς δεν έχει ολο­κλη­ρω­θεί και το στά­διο των δοκι­μών. Οι δηλώ­σεις αυτές δεί­χνουν και το μεγά­λο αντα­γω­νι­σμό που υπάρ­χει μετα­ξύ φαρ­μα­κευ­τι­κών εται­ρειών για τα τερά­στια κέρ­δη από το εμβό­λιο κατά του νέου κορονοϊού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο