Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Δεν θα επιτρέψομεν την πάλην των τάξεων»!

Ηταν 24 Μαΐ­ου 1976 όταν ο ανεκ­δι­ή­γη­τος υπουρ­γός Εργα­σί­ας (κυβέρ­νη­ση ΝΔ ) Κ. Λάσκα­ρης είπε στη Βου­λή ότι δεν υπάρ­χει πλέ­ον «εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρω­πο» και δήλω­σε στους δημο­σιο­γρά­φους: «Δεν θα επι­τρέ­ψο­μεν την πάλην των τάξεων»!

Ήταν τότε που η ΝΔ ψήφι­ζε το νόμο 330 με τον οποίο περιό­ρι­ζε δρα­στι­κά το δικαί­ω­μα της απερ­γί­ας, κατο­χύ­ρω­νε την αντα­περ­γία (λοκ άουτ), νομι­μο­ποιού­σε τη συγκρό­τη­ση απερ­γο­σπα­στι­κών μηχα­νι­σμών και, κυρί­ως, απα­γό­ρευε την «πολι­τι­κή απεργία».

Τη δόξα του εζή­λε­ψε η κυβέρ­νη­ση η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ που έχει το θρά­σος να λέει ότι είναι οι κλη­ρο­νό­μοι των ταξι­κών αγώ­νων και των κοι­νω­νι­κών αγώ­νων που έγι­ναν τον 20ο αιώνα.

Και στον ίδιο δρό­μο του Λάσκα­ρη βαδί­ζει. Συνε­χί­ζει τον ταξι­κό πόλε­μο με ανε­λέ­η­τη επί­θε­ση στα βιο­τι­κό επί­πε­δο και στα δικαιώ­μα­τα του λαού.

Η βρώ­μι­κη απο­στο­λή της μέχρι τώρα εκφρά­στη­κε στη γενί­κευ­ση της εργα­σια­κής ζού­γκλας με υπο­κα­τώ­τα­τους μισθούς των 250 και 300 ευρώ, χωρίς συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις εργα­σί­ας, με ελα­στι­κές μορ­φές απα­σχό­λη­σης, που έρχο­νται και δένουν με την πλή­ρη ανα­τρο­πή που κατά­φε­ρε στο Ασφα­λι­στι­κό Σύστη­μα, την πλή­ρη προ­σαρ­μο­γή του στις ανά­γκες της καπι­τα­λι­στι­κής ανάπτυξης.

Και συνε­χί­ζει να παρέ­χει εργα­λεία στο μεγά­λο κεφά­λαιο για μονι­μο­ποί­η­ση όλων των ανα­τρο­πών με σιγή νεκρο­τα­φεί­ου, να επι­βάλ­λε­ται ο εργα­σια­κός μεσαί­ω­νας, να δια­σφα­λί­ζε­ται η απρό­σκο­πτη ανά­καμ­ψη των καπι­τα­λι­στι­κών κερδών.

Μαζί με το μεγά­λο κεφά­λαιο σχε­διά­ζουν και νομο­θε­τούν το τσά­κι­σμα των εργα­ζο­μέ­νων για να θεμε­λιώ­σουν την ανά­πτυ­ξή τους. Αυτό είναι το βάρ­βα­ρο μέλ­λον της “δίκαι­ης” ανά­πτυ­ξής τους που προ­βάλ­λουν και μέσα από τα “ανα­πτυ­ξια­κά συνέ­δριά” τους ανά την Ελλάδα.

Την Πέμ­πτη 14 Δεκεμ­βρί­ου θα δώσου­με την απά­ντη­σή μας στην προ­σπά­θειά της κυβέρ­νη­σης ΣΤΥΡΙΖΑ να περι­στεί­λει το δικαί­ω­μα στην απερ­γία και στα νέα μέτρα πτώ­χευ­σης που συμ­φω­νή­θη­καν με τους θεσμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο