Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεν κρίθηκε ακόμη το ζητούμενο στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Σχό­λιο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Πολ­λοί ύμνοι για τους δικα­στές στη δίκη των ναζί. Όντως οφεί­λου­με να τους ανα­γνω­ρί­σου­με ότι καταρ­χήν έλα­βαν την πρέ­που­σα από­φα­ση, μια από­φα­ση που αντι­στοι­χεί με τα πραγ­μα­τι­κά γεγο­νό­τα. Όμως μέχρι να πάνε οι ναζί φυλα­κή (και πόσο θα μεί­νουν εκεί) μένουν τρεις απο­φά­σεις ακόμη:

1. Από­φα­ση επί των ελαφρυντικών

2. Από­φα­ση για το ύψος των ποινών

3. Από­φα­ση για ανα­στο­λή εκτέ­λε­σης ποινών

Η από­φα­ση (και η στά­ση των δικα­στών) θα κρι­θεί συνο­λι­κά. Το αίτη­μα παρα­μέ­νει, οι μέγι­στες δυνα­τές ποι­νές για τους ναζί. Οι ναζί στη φυλα­κή.  Είναι υπαρ­κτός ο κίν­δυ­νος να «πέσουν στα μαλα­κά» (λόγω και της ανα­θε­ώ­ρη­σης του ποι­νι­κού κώδι­κα από το ΣΥΡΙΖΑ).

Οι ποι­νές μαζί με τα άλλα μέτρα που πρέ­πει να ληφθούν σε πολι­τι­κό επί­πε­δο για την πλή­ρη κατα­δί­κη των ναζί, θα δώσουν περιε­χό­με­νο ή θα κατα­στή­σουν κού­φια την καταρ­χήν από­φα­ση ότι οι ναζί ήταν είναι εγκλη­μα­τι­κή οργάνωση.

Η από­φα­ση για τις ποι­νές δε θα πρέ­πει να απι­στεί όχι μόνο με την καταρ­χήν από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου, αλλά με τα πραγ­μα­τι­κά γεγο­νό­τα, την οργα­νω­μέ­νη και στο­χευ­μέ­νη εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση του ναζι­στι­κού μορφώματος.

Σε αυτή τη δίκη κρί­νε­ται το παλ­λαϊ­κό αίτη­μα «Οι ναζί στη φυλα­κή». Το σύν­θη­μα «Τσα­κί­στε τους ναζί» θα κρι­θεί στο δρό­μο, εκεί όπου συγκρού­ο­νται τάξη με τάξη, για­τί η ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή θρέ­φε­ται από το ίδιο το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα, θρέ­φε­ται από την πολι­τι­κή της ΕΕ που υιο­θε­τεί την χυδαία ιδε­ο­λο­γία των «δύο άκρων», την ίδια ώρα που σε μία σει­ρά χώρες της ΕΕ απο­δί­δο­νται τιμές σε συνερ­γά­τες των ναζί, ενώ απα­γο­ρεύ­ο­νται τα Κομ­μου­νι­στι­κά Κόμματα.

mpelogiannis

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο