Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεν ντρέπεσαι καθόλου παπά; Οι εκτρώσεις, το σεξ και η αθεΐα ευθύνονται για τον κορονοϊό λέει ο Μητροπολίτης Μόρφου!

Σε ένα άνευ προη­γου­μέ­νου, εξορ­γι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα προ­έ­βη ο — ανεκ­δι­ή­γη­τος — Μητρο­πο­λί­της Μόρ­φου Νεό­φυ­τος με αφορ­μή την παν­δη­μία του κορονοϊού. 

Στο νέο σκο­τα­δι­στι­κό του κήρυγ­μα, ο Νεό­φυ­τος ενη­μέ­ρω­σε το ποί­μνιό του ότι για τον κορο­νο­ϊό φταί­νε οι… αμαρ­τί­ες της σαρ­κός, οι εκτρώ­σεις και η αθεΐα… 

«Η Παλαιά Δια­θή­κη δεν λέει παρα­μύ­θια. Όταν απο­μα­κρυν­θού­με από τον αλη­θι­νό Θεό, όπο­τε έχου­με επι­μο­νή στην επα­νά­λη­ψη κάποιας αμαρ­τί­αις, ιδιαι­τέ­ρως των αμαρ­τιών που είναι σχε­τι­κές με τη πίστη, με τη μαγεία, με τις σαρ­κι­κές αμαρ­τί­ες. Επί­σης όταν έχου­με αφύ­σι­κες σχέ­σεις εντός και εκτός γάμου και όταν κάνου­με την αμαρ­τία της έκτρω­σης οδη­γού­μα­στε στον κορο­ναϊό. Αυτές είναι οι τέσ­σε­ρις ομά­δες των αμαρτιών».

Ο ανεκ­δι­ή­γη­τος μητρο­πο­λί­της συνέ­χι­σε το παρα­λή­ρη­μα του εμπλέ­κο­ντας την παν­δη­μία του κορο­νοϊ­ού και με το μετα­να­στευ­τι­κό!! Ιδού τι είπε: 

«Νομί­ζε­τε πως αυτά θα μεί­νουν χωρίς συνέ­πειες; Και δεν τα φέρ­νει ο Θεός. Ο θεός θα τα χρη­σι­μο­ποι­ή­σει για να κάνει θαύ­μα­τα. Το λέω σε σας τους μικρούς παπά­δες. Όχι αύριο να σας πουν θα κολ­λή­σου­με που τη θεία κοινωνία.Ο θεός να μας φυλά­ει όχι από την αρρώ­στια αλλά από την ολι­γο­πι­στία και την μικρο­ψυ­χία. Ο θεός θα χρη­σι­μο­ποι­ή­σει αυτές τις αρρώ­στιες για να λύσει προ­βλή­μα­τα, που τώρα φαί­νο­νται σε μας άλυ­τα. Ένα μόνο θα σας πω. Θα λύσει το μετα­να­στευ­τι­κό μέσα σε αυτά τα προ­βλή­μα­τα. Και θα είναι ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι όλοι».

Ο ρασο­φό­ρος που ξεστό­μι­σε τα παρα­πά­νω αυτο­πα­ρου­σιά­ζε­ται ως κήρυ­κας της «χρι­στια­νι­κής αγά­πης»...

Εμείς δεν χρειά­ζε­ται να κάνου­με κανέ­να άλλο σχό­λιο, παρά μόνο να θέσου­με, ρητο­ρι­κά πάντα, το ερώ­τη­μα: Δεν ντρέ­πε­σαι καθό­λου παπά;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο