Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Επιμένει στον αυταρχικό παροξυσμό για να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την πανδημία

Επι­μέ­νει ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης στον αυταρ­χι­κό παρο­ξυ­σμό για να κρύ­ψει τις κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες για την παν­δη­μία. Με δήλω­σή του σήμε­ρα προ­σπα­θεί να δικαιο­λο­γή­σει τα αδι­καιο­λό­γη­τα ισχυ­ρι­ζό­με­νος ότι η απα­γό­ρευ­ση των συνα­θροί­σε­ων άνω των τριών ατό­μων έγι­νε λόγω κορο­νοϊ­ού. Απα­γό­ρευ­ση που έχει προ­κα­λέ­σει κύμα αντι­δρά­σε­ων.

Ανέ­φε­ρε πως «η από­φα­ση να μη γίνουν μαζι­κές εκδη­λώ­σεις και πορεία επι­βάλ­λε­ται για λόγους προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγεί­ας και μόνο» όταν στα ΜΜΜ και στους χώρους εργα­σί­ας η κατά­στα­ση είναι αφό­ρη­τη, ενώ τα νοσο­κο­μεία είναι στο «κόκ­κι­νο» διό­τι το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας έμει­νε αθω­ρά­κι­στο επί μήνες σε συν­θή­κες παν­δη­μί­ας. Επι­πλέ­ον η φετι­νή Πρω­το­μα­γιά απέ­δει­ξε ότι και η εκδή­λω­ση μπο­ρεί να γίνει και τα μέτρα προ­στα­σί­ας να τηρη­θούν με από­λυ­το σεβασμό.

Ισχυ­ρί­στη­κε ακό­μα ότι «η συντρι­πτι­κή πλειο­νό­τη­τα της κοι­νω­νί­ας δυσκο­λεύ­ε­ται να παρα­κο­λου­θή­σει τη μεγά­λη συζή­τη­ση που γίνε­ται για τον φετι­νό εορ­τα­σμό σε συν­θή­κες παν­δη­μί­ας», όταν ήταν ο ίδιος που επέ­λε­ξε να ρίξει λάδι στη φωτιά βάζο­ντας στη δημό­σια συζή­τη­ση το Πολυ­τε­χνείο και την απα­γό­ρευ­ση των συνα­θροί­σε­ων με εμφα­νή στό­χο να μετα­θέ­σει τις κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες για τον κορο­νο­ϊό στον λαό.

Με τη δήλω­σή του προ­σπά­θη­σε επί­σης να κρύ­ψει πως η κυβέρ­νη­ση αξιο­ποιεί την παν­δη­μία για να επι­βά­λει καθε­στώς γενι­κευ­μέ­νων απα­γο­ρεύ­σε­ων, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως «είναι αδια­νό­η­το, λοι­πόν, κάποιοι να στή­νουν σκη­νι­κό σύγκρου­σης την ώρα που απαι­τεί­ται ενό­τη­τα και προ­σή­λω­ση στις οδη­γί­ες των ειδι­κών». Υπο­στή­ρι­ξε ακό­μα πως «αυτή την κρί­σι­μη στιγ­μή δεν μπο­ρεί η ιστο­ρι­κή επέ­τειος να γίνε­ται αιτία διχα­σμού και οι ανθρώ­πι­νες ζωές πεδίο κομ­μα­τι­κών πειραματισμών».

Μητσοτάκης Mitsotakis

Ωστό­σο, αρνεί­ται να πάρει πίσω την απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση της απα­γό­ρευ­σης και αντί αυτού δήλω­σε ότι «καλώ όλα τα κόμ­μα­τα σε αυτο­συ­γκρά­τη­ση. Και τους πολι­τι­κούς αρχη­γούς σε μία από κοι­νού πρω­το­βου­λία τιμής στο Πολυ­τε­χνείο. Με επι­κε­φα­λής την Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας. Με μία λιτή επί­σκε­ψη και με ένα λου­λού­δι. Αλλά με πολ­λή ευθύ­νη για το καλό των Ελλή­νων και της πατρί­δας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο