Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δηλώσεις που καλλιεργούν το ρατσισμό από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις που καλ­λιερ­γούν το ρατσι­σμό και «χαϊ­δεύ­ουν» τα αυτιά των κάθε λογής φασι­στοει­δών έκα­νε ο περι­φε­ρειάρ­χης Βορεί­ου Αιγαί­ου. Συγκε­κρι­μέ­να, με αφορ­μή την αύξη­ση των προ­σφυ­γι­κών ροών, ανέ­φε­ρε πως «δεν θα επι­τρέ­ψου­με την Εθνι­κή, Ιστο­ρι­κή και Φυλε­τι­κή αλλοί­ω­ση των νησιών».

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Βορεί­ου Αιγαί­ου αντέ­δρα­σε άμε­σα και με ανα­κοί­νω­σή της τονί­ζει πως θέσεις σαν αυτή είναι «επι­κίν­δυ­νες» και πως «δια­μορ­φώ­νει το πολι­τι­κό πλαί­σιο μέσα στο οποίο θα κινη­θεί η προ­α­ναγ­γελ­θεί­σα σύσκε­ψη των δημάρ­χων των νησιών του Β. Αιγαί­ου», τις επό­με­νες μέρες.

Η ανα­κοί­νω­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» σημειώ­νει ανά­με­σα σε άλλα:

«Με αφορ­μή τη θέση που ανέ­πτυ­ξε κατά το χαι­ρε­τι­σμό του στην τελε­τή ορκω­μο­σί­ας των μελών του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου Β. Αιγαί­ου, ο περι­φε­ρειάρ­χης κ. Μου­τζού­ρης ότι: “Δεν θα επι­τρέ­ψου­με την Εθνι­κή, Ιστο­ρι­κή και Φυλε­τι­κή αλλοί­ω­ση των νησιών…”, έχου­με να παρα­τη­ρή­σου­με τα εξής:

Οι θέσεις αυτές είναι επι­κίν­δυ­νες και “χαϊ­δεύ­ουν” τα αυτιά εθνι­κι­στι­κών ομά­δων καλ­λιερ­γώ­ντας εθνι­κι­σμό και ρατσισμό.

(…) Η θέση αυτή του περι­φε­ρειάρ­χη δια­μορ­φώ­νει το πολι­τι­κό πλαί­σιο μέσα στο οποίο θα κινη­θεί η προ­α­ναγ­γελ­θεί­σα σύσκε­ψη των δημάρ­χων των νησιών του Β. Αιγαί­ου, δηλα­δή: Της επι­κρό­τη­σης των αυταρ­χι­κών και κατα­σταλ­τι­κών μέτρων. Της ενα­πό­θε­σης στο ιμπε­ρια­λι­στι­κό ΝΑΤΟ της εφαρ­μο­γής της συμ­φω­νί­ας ΕΕ — Τουρ­κί­ας. Της καλ­λιέρ­γειας αυτα­πα­τών στους νησιώ­τες ότι με την απο­συμ­φό­ρη­ση των ΚΥΤ είμα­στε σε θετι­κό δρόμο.

Η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” Βορεί­ου Αιγαί­ου επι­ση­μαί­νει ότι ήρθε η ώρα:

Να κλεί­σουν τα hot spots σε όλα τα νησιά. Να μετα­φερ­θούν όλοι οι πρό­σφυ­γες και οι μετα­νά­στες απ’ τα νησιά στην ελλη­νι­κή ενδο­χώ­ρα, όπου εκεί σε ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες να εξε­τά­ζο­νται γρή­γο­ρα τα αιτή­μα­τά τους και στη συνέ­χεια να πηγαί­νουν στους τόπους προ­ο­ρι­σμού τους. Να απο­ζη­μιω­θούν 100% όλοι οι κάτοι­κοι των νησιών που έχουν υπο­στεί ζημιές απ’ την εξέ­λι­ξη του κοι­νω­νι­κού φαι­νο­μέ­νου. Να εξα­σφα­λι­στεί η εργα­σία των σημε­ρι­νών εργα­ζο­μέ­νων στις προ­σφυ­γι­κές δομές, στους δήμους ή τις περι­φέ­ρειες του τόπου κατοι­κί­ας τους. Καλού­με όλους τους φορείς του Β. Αιγαί­ου να διεκ­δι­κή­σουν αγω­νι­στι­κά τη λύση του Προ­σφυ­γι­κού σ’ αυτή την κατεύθυνση».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο