Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δηλώσεις του Δ. Κουτσούμπα σε δημοσιογράφους

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ευρι­σκό­με­νος στη Λάρι­σα, όπου μίλη­σε σε πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση στο κλει­στό του Αλκα­ζάρ, έκα­νε τις ακό­λου­θες δηλώ­σεις στους δημοσιογράφους:

  • Σχετικά με τη λεγόμενη ανασυγκρότηση του «ευρύτερου προοδευτικού χώρου»:

«Τώρα στην ουσία αυτό που παρα­τη­ρεί­ται ανά­με­σα στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ είναι να έχου­με ένα “ΠΑΣΟΚ — ΚΙΝΑΛ” και ένα “ΠΑΣΟΚ — ΣΥΡΙΖΑ”. Ο ΣΥΡΙΖΑ “όσο πιο δεξιά τόσο πιο καλά”. Αυτή είναι η πολι­τι­κή του».

  • Σχετικά με το «πολιτικό περιβάλλον», τα ποσοστά της ΝΔ στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής της:

«Είναι η συνέ­χεια της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, που ακο­λού­θη­σε και η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση κι όλες οι κυβερ­νή­σεις. Ουσια­στι­κά βλέ­που­με αντι­λαϊ­κά μέτρα, φορο­λο­γι­κό νομο­σχέ­διο, νέο αντια­σφα­λι­στι­κό νομο­σχέ­διο, νέα μέτρα κατα­στο­λής και βίας ενά­ντια στους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων. Συνο­λι­κά πρό­κει­ται για μια αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που υπη­ρε­τεί μόνο το μονο­πω­λια­κό κεφά­λαιο, υπη­ρε­τεί μόνο τους εταί­ρους της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης, όπως είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, και βάζει σε κίν­δυ­νο το λαό μας».

  • Για το προσφυγικό:

«Όσο εξα­κο­λου­θεί να υπάρ­χει η συμ­φω­νία ΕΕ — Τουρ­κί­ας, όσο εξα­κο­λου­θεί να υπάρ­χει η απα­ρά­δε­κτη Συν­θή­κη του Δου­βλί­νου, τόσο δεν θα επι­λύ­ε­ται το προ­σφυ­γι­κό πρό­βλη­μα. Επί­σης, όσο υπάρ­χουν πόλε­μοι, κατα­στρο­φές στις χώρες των ξερι­ζω­μέ­νων, θα επι­δει­νώ­νε­ται το προ­σφυ­γι­κό πρόβλημα.

Κι από κει και πέρα, όσο δεν παίρ­νο­νται μέτρα ουσια­στι­κής λύσης, που σημαί­νει ανοι­κτές δομές φιλο­ξε­νί­ας, με ευπρε­πείς όρους δια­βί­ω­σης για όσο και­ρό βρί­σκο­νται στη χώρα μας, όσο δεν επι­τα­χύ­νο­νται οι διο­ρι­σμοί προ­σω­πι­κού, ώστε να γίνο­νται σύντο­μα οι δια­δι­κα­σί­ες χορή­γη­σης ασύ­λου και να πάνε προς τις χώρες προ­ο­ρι­σμού τους, τόσο θα επι­δει­νώ­νε­ται το πρό­βλη­μα και θα υπο­φέ­ρουν και οι ξερι­ζω­μέ­νοι αυτοί άνθρω­ποι και οι οικο­γέ­νειές τους, θα υπο­φέ­ρει και ο ελλη­νι­κός λαός».

  • Για την τουρκική προκλητικότητα:

«Η Τουρ­κία συνε­χί­ζει τις απα­ρά­δε­κτες προ­κλή­σεις βήμα το βήμα και με την ανο­χή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, που είναι οι σύμ­μα­χοι στα πλαί­σια του ΝΑΤΟ και της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης και της Τουρ­κί­ας. Όμως βήμα το βήμα, η τούρ­κι­κη αστι­κή τάξη κατο­χυ­ρώ­νει αυτά που η ίδια θεω­ρεί ως διεκ­δι­κή­σεις. Και βεβαί­ως είδα­με και το απα­ρά­δε­κτο φαι­νό­με­νο, τη συμ­φω­νία με τη Λιβύη για την ΑΟΖ της Τουρ­κί­ας και της Λιβύ­ης, όπου οδη­γεί την κατά­στα­ση στην ουσία να μην ανα­γνω­ρί­ζει ως ελλη­νι­κό έδα­φος την Κρή­τη και άλλα ελλη­νι­κά νησιά».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο