Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δηλώσεις φόρου κληρονομιάς: Ηλεκτρονικά από την Τετάρτη μέσα από το myPROPERTY

Τις αρχι­κές δηλώ­σεις φόρου κλη­ρο­νο­μιών θα δέχε­ται από την προ­σε­χή Τετάρ­τη 2 Νοεμ­βρί­ου η ηλε­κτρο­νι­κή πλατ­φόρ­μα myPROPERTY της ΑΑΔΕ.

Να σημειω­θεί ότι μέχρι το τέλος του 2022 η ηλε­κτρο­νι­κή υπο­βο­λή θα είναι προ­αι­ρε­τι­κή ενώ από την 1η Ιανουα­ρί­ου 2023 καθί­στα­ται υπο­χρε­ω­τι­κή. Με από­φα­ση του Διοι­κη­τή της ΑΑΔΕ Γιώρ­γου Πιτσι­λή, διευ­ρύ­νε­ται με νέες εφαρ­μο­γές η λει­τουρ­γία του myPROPERTY της ΑΑΔΕ για τη μεγα­λύ­τε­ρη διευ­κό­λυν­ση συμ­βο­λαιο­γρά­φων, φυσι­κών και νομι­κών προσώπων.

Συγκε­κρι­μέ­να, προ­αι­ρε­τι­κά από 2/11/2022 και υπο­χρε­ω­τι­κά από 1/1/2023 τίθε­νται σε παρα­γω­γι­κή λει­τουρ­γία οι εφαρμογές:

- Αρχι­κές (εμπρό­θε­σμες και εκπρό­θε­σμες) δηλώ­σεις φόρου κλη­ρο­νο­μιών με Συμβόλαιο

- Αρχι­κές (εμπρό­θε­σμες και εκπρό­θε­σμες) δηλώ­σεις φόρου κλη­ρο­νο­μιών χωρίς Συμβόλαιο

Επί­σης, από 2/11/2022 ανα­βαθ­μί­ζε­ται η εφαρ­μο­γή Δωρεών/ Γονι­κών Παρο­χών με Συμ­βό­λαιο για χρη­μα­τι­κά ποσά και λοι­πά κινη­τά, με την προ­σθή­κη πεδί­ων ανα­γρα­φής πλη­ρο­φο­ριών, με σκο­πό την απο­φυ­γή επι­σύ­να­ψης δικαιο­λο­γη­τι­κών. Για τις περι­πτώ­σεις των συναλ­λα­γών που δεν είναι εφι­κτή η (δια­λει­τουρ­γι­κή) ταυ­το­ποί­η­σή τους, απαι­τεί­ται η επι­σύ­να­ψη των δικαιο­λο­γη­τι­κών, τα οποία και ανα­φέ­ρο­νται κατά περί­πτω­ση. Εκτι­μά­ται ότι του­λά­χι­στον 100.000 συναλ­λα­γές το χρό­νο ψηφιο­ποιού­νται με τις συγκε­κρι­μέ­νες εφαρ­μο­γές. Επι­ση­μαί­νε­ται ότι η εφαρ­μο­γή myPROPERTY, θα παρα­μεί­νει κλει­στή από την Τρί­τη 1η Νοεμ­βρί­ου 2022 και ώρα 22:00 έως την Τετάρ­τη 2 Νοεμ­βρί­ου 2022 και ώρα 10:00 προ­κει­μέ­νου να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν οι ανα­γκαί­ες εργα­σί­ες ανα­βάθ­μι­σης που απαι­τού­νται για την έναρ­ξη της παρα­γω­γι­κής λει­τουρ­γί­ας των εφαρμογών.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο