Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν διορθώνεται μόνο καταργείται το σάπιο πλαίσιο των παρακολουθήσεων (VIDEO)

Δεν διορ­θώ­νε­ται μόνο καταρ­γεί­ται το σάπιο πλαί­σιο των παρα­κο­λου­θή­σε­ων τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής για τη σύστα­ση Εξε­τα­στι­κής Επι­τρο­πής για τις υπο­κλο­πές-παρα­κο­λου­θή­σεις, σχο­λιά­ζο­ντας την προ­σπά­θεια να βγει λάδι τόσο η ΕΥΠ όσο και το θεσμι­κό πλαί­σιο που έχουν ψηφί­σει, ανε­χτεί και συν­δια­μορ­φώ­σει οι κυβερνήσεις.

Τόνι­σε ότι οι κυβερ­νή­σεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ γνω­ρί­ζουν καλά τι ψήφι­σαν και τι ήταν σε ισχύ και δεν το άλλα­ξαν φέρο­ντας ευθύ­νη για τον βούρ­κο που έχει δημιουρ­γη­θεί και τα κόμ­μα­τα που κυβέρ­νη­σαν είναι βου­τηγ­μέ­να στον βούρ­κο μέχρι το λαιμό.

Ανα­φέρ­θη­κε στην υπό­θε­ση των συνα­κρο­ά­σε­ων — υπο­κλο­πών του τηλε­φω­νι­κού κέντρου της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, κατα­θέ­το­ντας στα πρα­κτι­κά τα στοι­χεία της υπό­θε­σης που άρχι­σε από το 2016 και όχι μόνο δεν έχουν δοθεί απα­ντή­σεις, αλλά πήγε να κλεί­σει η υπό­θε­ση! Σημεί­ω­σε πως στην πρό­σφα­τη συζή­τη­ση στην Ολο­μέ­λεια τόσο ο Κ. Μητσο­τά­κης όσο και ο Αλ. Τσί­πρας δεν είπαν τίπο­τα για το θέμα αυτό και σχο­λί­α­σε «ούτε συνεν­νοη­μέ­νοι να ήταν».

Επί­σης, ανα­φέρ­θη­κε στα σενά­ρια περί κυβέρ­νη­σης συνερ­γα­σί­ας που εμφα­νί­ζο­νται και υπο­γράμ­μι­σε ότι μονα­δι­κά ελπι­δο­φό­ρος για τον λαό δρό­μος είναι αυτός που προ­τεί­νει το ΚΚΕ, με τον λαό πρω­τα­γω­νι­στή των εξε­λί­ξε­ων και χαλώ­ντας τα σκο­τει­νά και αντι­λαϊ­κά σενά­ρια μιας διε­φθαρ­μέ­νης άρχου­σας τάξης.

Ολό­κλη­ρη η ομι­λία έχει ως εξής:

«Η βου­λή απο­φα­σί­ζει σήμε­ρα τη συγκρό­τη­ση εξε­τα­στι­κής επι­τρο­πής για τις παρα­κο­λου­θή­σεις – υπο­κλο­πές, ενώ ήδη έχει προη­γη­θεί η συζή­τη­ση της Παρα­σκευ­ής για αυτό το θέμα. Συζή­τη­ση, η οποία ‑με ευθύ­νη πρώ­τα απ’ όλα του πρω­θυ­πουρ­γού- δεν βοή­θη­σε ιδιαί­τε­ρα στο να φωτι­στεί η υπό­θε­ση παρα­κο­λού­θη­σης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το αντί­θε­το θα λέγα­με. Τα ερω­τή­μα­τα παρα­μέ­νουν και μεγαλώνουν…

Τι έχου­με σήμε­ρα; Μια απ’ ίδια…

Η κυβέρ­νη­ση συνε­χί­ζει στο ίδιο τρο­πά­ρι του πρω­θυ­πουρ­γού, να μιλά­ει για κάποιο «λάθος» και για μια «υπη­ρε­σια­κή αστο­χία» κι όλα αυτά για την παρα­κο­λού­θη­ση του προ­έ­δρου του ΠΑΣΟΚ από μια κρα­τι­κή υπη­ρε­σία πλη­ρο­φο­ριών, όπως η ΕΥΠ, η οποία υπά­γε­ται και δίνει λόγο προ­σω­πι­κά στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Συνε­χί­ζε­τε στο ίδιο τρο­πά­ρι, για να βγει λάδι όχι μόνο η ΕΥΠ, αλλά ένα ολό­κλη­ρο νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο, το οποίο τώρα δήθεν μπο­ρεί να διορθωθεί!

Πού τα που­λά­τε αυτά, κύριοι της κυβέρνησης;

Οι νόμοι, οι οδη­γί­ες, οι κανο­νι­σμοί της ΕΕ ‑που στο όνο­μα της «εθνι­κής ασφά­λειας», του «δημό­σιου συμ­φέ­ρο­ντος» κ.ά- βάζουν στο στό­χα­στρο τις ελευ­θε­ρί­ες και τα δικαιώ­μα­τα του λαού μας, δε διορ­θώ­νο­νται. Μόνο καταργούνται!

Συνε­χί­ζε­τε στο ίδιο τρο­πά­ρι, για να καλυ­φτεί με ένα πέπλο δήθεν νομι­μό­τη­τας η παρα­κο­λού­θη­ση του Νίκου Ανδρου­λά­κη, αλλά και η παρα­κο­λού­θη­ση ενός ολό­κλη­ρου πολι­τι­κού κόμ­μα­τος, όπως το ΚΚΕ, όπως προ­φα­νώς και κάθε παρα­κο­λού­θη­ση, αφού, όπως είπε και ο νέος διοι­κη­τής της ΕΥΠ ‑και συμ­φω­νεί­τε και σεις κύριοι της κυβέρ­νη­σης- «κανείς δεν εξαιρείται»!

Μάλι­στα, τώρα πάτε να το δικαιο­λο­γή­σε­τε, ότι αυτό γίνε­ται χάριν της ισο­τι­μί­ας όλων των πολι­τών! Ισό­τι­μη παρα­κο­λού­θη­ση όλων! Για να μην μένει κανέ­νας παραπονούμενος!

Μαν­τζου­ρά­να στο κατώι, γάι­δα­ρος στα κεραμίδια…

Το είπα­με και θα το ξανα­πού­με: Απα­ρά­δε­κτες, άθλιες και παρά­νο­μες από τη σκο­πιά των συμ­φε­ρό­ντων και δικαιω­μά­των του λαού, είναι όλες οι παρακολουθήσεις!

Και δεν εξαι­ρού­νται εδώ και αυτές που έχουν την τυπι­κή νομι­μό­τη­τα και στη­ρί­ζο­νται σ’ αυτό το σκο­τει­νό, ζοφε­ρό θεσμι­κό πλαί­σιο που έχε­τε ψηφίσει.

Και η σημε­ρι­νή συζή­τη­ση για τη σύστα­ση εξε­τα­στι­κής, επι­βε­βαιώ­νει αυτό που το ΚΚΕ είπε από την πρώ­τη στιγ­μή. Ότι ούτε η κυβέρ­νη­ση ούτε και τα άλλα κόμ­μα­τα ‑πέρα από κάποιες μικρές γενι­κό­λο­γες ανα­φο­ρές- ακού­μπη­σαν το σάπιο, αντι­δρα­στι­κό θεσμι­κό πλαί­σιο, με το οποίο αλω­νί­ζουν μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες, υπη­ρε­σί­ες ασφα­λεί­ας, ιδιω­τι­κοί στρα­τοί και κρα­τι­κοί κατα­σταλ­τι­κοί μηχα­νι­σμοί της ΕΕ και των κρα­τών – μελών της.

Πρό­κει­ται για νόμους, κατευ­θύν­σεις της ΕΕ και πρα­κτι­κές που υπη­ρε­τούν και θωρα­κί­ζουν πολύ­πλευ­ρα την εξου­σία και τα συμ­φέ­ρο­ντα του μεγά­λου κεφα­λαί­ου, σε βάρος του λαού και των δικαιω­μά­των του.

Ταυ­τό­χρο­να, μερι­μνούν προ­λη­πτι­κά για να μη βρε­θούν μπρο­στά σε ένα ογκού­με­νο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα ανα­τρο­πής της οικο­νο­μι­κής κυριαρ­χί­ας και εξου­σί­ας του κεφα­λαί­ου και των διε­θνών συμ­μα­χιών του.

Αυτό το πλαί­σιο που όλοι έχε­τε συν­δια­μορ­φώ­σει, δίνει το «πρά­σι­νο φως» για την παρα­κο­λού­θη­ση των πάντων!

Μάλι­στα, στη συζή­τη­ση της Παρα­σκευ­ής, θέσα­με συγκε­κρι­μέ­να ερω­τή­μα­τα στην προ­σπά­θειά μας να απο­κα­λύ­ψου­με αυτό το αντι­δρα­στι­κό, σάπιο θεσμι­κό πλαίσιο.

Απά­ντη­ση καμία. Ούτε φυσι­κά από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ που έχει την πρώ­τη ευθύ­νη και είναι υπο­χρε­ω­μέ­νη να δίνει απα­ντή­σεις, ούτε από τα άλλα κόμ­μα­τα που έχουν κυβερ­νή­σει τα προη­γού­με­να χρό­νια, όπως τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, και γνω­ρί­ζουν πολύ καλά τι ψήφι­σαν στα χρό­νια τους, αλλά και τι ήδη ήταν σε ισχύ από πριν και δεν το άλλα­ξαν, άσχε­τα αν θέλουν να τα ξεχάσουν.

Απά­ντη­ση καμία. Ούτε για τα “φανε­ρά” δηλα­δή για τους νόμους, τις οδη­γί­ες και τους κανο­νι­σμούς της ΕΕ που όλοι σας έχε­τε ψηφί­σει, ούτε για τα “κρυ­φά”, γι’ αυτά δηλα­δή που οι κυβερ­νή­σεις σας δρο­μο­λο­γού­σαν μέσω των μηχα­νι­σμών τους και των αχυ­ραν­θρώ­πων τους, που εκτός των άλλων παί­ζουν και το ρόλο του «αυτο­φω­ρά­κια»…

Απά­ντη­ση επί­σης καμία, για το ποιες άλλες υπη­ρε­σί­ες εκτός από την ΕΥΠ διε­νερ­γούν παρακολουθήσεις.

Απά­ντη­ση καμία και για το ποια κυβέρ­νη­ση και πότε άρχι­σε να ψάχνει στην αγο­ρά για τα διά­φο­ρα λογι­σμι­κά τύπου predator και ποια κυβέρ­νη­ση τελι­κά δρο­μο­λό­γη­σε και ολο­κλή­ρω­σε την προ­μή­θειά τους.

Πάρα πολ­λά ζητή­μα­τα έμει­ναν ανα­πά­ντη­τα, τα οποία θα έχου­με την ευκαι­ρία να τα ανα­δεί­ξου­με και στην εξε­τα­στι­κή επι­τρο­πή που θα δημιουρ­γη­θεί για να ενη­με­ρω­θεί ο ελλη­νι­κός λαός τι πραγ­μα­τι­κά συμ­βαί­νει και ποιο είναι το πραγ­μα­τι­κό πρόβλημα.

Θα ‘λεγε κανείς μάλι­στα, πως είστε συνεννοημένοι…

Όπως ο διά­ο­λος το λιβά­νι, απο­φύ­γα­τε να θίξε­τε αυτό το απα­ρά­δε­κτο νομο­θε­τι­κό πλαίσιο.

Για­τί;

Για­τί όλοι, είτε το ψηφί­σα­τε, είτε το ανε­χτή­κα­τε και πάντως όλοι βήμα — βήμα το δια­μορ­φώ­σα­τε και το ενισχύσατε.

Μιλά­με για έναν πραγ­μα­τι­κό βούρ­κο. Και σε αυτό το βούρ­κο είστε όλοι βου­τηγ­μέ­νοι ως το λαιμό!

Πεί­τε μας: Δυο μέρες συζή­τη­ση, ποιος, είτε από την κυβέρ­νη­ση είτε από την αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση μίλη­σε για την κατάρ­γη­ση αυτού του σάπιου θεσμι­κού πλαισίου!

Κανείς. Ο βούρ­κος πρέ­πει να παρα­μεί­νει βούρ­κος, για­τί αυτό έχει ανά­γκη η εξου­σία του κεφα­λαί­ου την οποία υπηρετείτε.

Κι ερχό­μα­στε τώρα στην εξε­τα­στι­κή. Το μεγά­λο θέμα που ανοί­γει με την εξε­τα­στι­κή επι­τρο­πή, όπως το θέτει και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην πρό­τα­σή του, είναι “η ελεύ­θε­ρη εσω­τε­ρι­κή λει­τουρ­γία” των πολι­τι­κών κομ­μά­των και η προ­στα­σία πολι­τι­κών ελευ­θε­ριών, κρί­σι­μων για όλο τον λαό μας, για κάθε εργα­ζό­με­νο, για κάθε νέο και νέα.

Το Κόμ­μα μας θα κάνει προ­σπά­θεια στην εξε­τα­στι­κή επι­τρο­πή να γίνει πραγ­μα­τι­κή έρευ­να των υπο­θέ­σε­ων και πάνω απ’ όλα να ανα­δει­χθούν οι ευθύ­νες που υπάρ­χουν για τις υποκλοπές.

Προ­φα­νώς, όπως έχου­με δηλώ­σει, εμείς συμ­φω­νού­με πως πρέ­πει να διε­ρευ­νη­θεί η σοβα­ρή υπό­θε­ση των παρα­κο­λου­θή­σε­ων σε βάρος του κ. Ανδρου­λά­κη, αλλά δεν μπο­ρεί παρά να εντα­χτεί στην εξε­τα­στι­κή επι­τρο­πή και κάθε υπό­θε­ση για το απόρ­ρη­το των επι­κοι­νω­νιών, όπου υπάρ­χουν ενδεί­ξεις και στοι­χεία συγκε­κρι­μέ­να, όπως σε βάρος δημο­σιο­γρά­φων, άλλων προ­σώ­πων, και αυτο­νό­η­τα, σε βάρος του ΚΚΕ.

Ειδι­κά, η υπό­θε­ση των συνα­κρο­ά­σε­ων — υπο­κλο­πών στο ΚΚΕ, είναι μια υπόθεση:

- Που συνί­στα­ται σε συνα­κρο­ά­σεις – υπο­κλο­πές στο τηλε­φω­νι­κό κέντρο της έδρας της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ. Αφο­ρά δηλα­δή παρα­κο­λού­θη­ση ολό­κλη­ρου του Κόμ­μα­τος, των γρα­φεί­ων, των στε­λε­χών του και στην ουσία των οργα­νώ­σε­ών του, και βέβαια όλης του της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομάδας!

- Μια υπό­θε­ση που έχει καταγ­γελ­θεί και κρα­τά­ει εδώ και 6 χρό­νια, από το 2016, με επα­να­λαμ­βα­νό­με­να κρούσματα!

- Μια υπό­θε­ση, για την οποία παρε­νέ­βη τόσες φορές η Εισαγ­γε­λία του Αρεί­ου Πάγου και γίνε­ται ακό­μα έρευ­να από τη Δικαιοσύνη,

- Μια υπό­θε­ση η οποία συνε­χί­ζε­ται, αφού ξανά, μόλις πριν λίγους μήνες, τον Απρί­λη του 2022, σημειώ­θη­καν νέες “συνα­κρο­ά­σεις” – υπο­κλο­πές και ψευ­δείς κλή­σεις στο τηλε­φω­νι­κό κέντρο της έδρας της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής, όπως καταγγείλαμε.

Μιλά­με για συγκε­κρι­μέ­νες καταγ­γε­λί­ες. Και δεν θα μπο­ρού­σε αυτή η εξε­τα­στι­κή επι­τρο­πή να μην “αγγί­ξει” τα πολύ σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα, που εγεί­ρει η υπό­θε­ση των υπο­κλο­πών σε βάρος του ΚΚΕ:

-Τι έκα­ναν οι κυβερ­νή­σεις και οι άλλες αρμό­διες αρχές απέ­να­ντι στις καταγ­γε­λί­ες του ΚΚΕ για όλες τις συνα­κρο­ά­σεις; το 2016, το 2017, το 2019, το 2020 και το 2022;

-Ποιο θεσμι­κό πλαί­σιο επι­τρέ­πει να γίνο­νται τέτοιες υπο­κλο­πές και παρεμ­βά­σεις σε βάρος πολι­τι­κού κόμ­μα­τος; Ποιοι έχουν ευθύ­νη για τη δια­μόρ­φω­σή του;

-Ποιοι είναι οι φυσι­κοί αυτουρ­γοί της εντο­λής συνα­κρο­ά­σε­ων και παρα­κο­λου­θή­σε­ων σε βάρος ενός ολό­κλη­ρου πολι­τι­κού κόμματος;

Φυσι­κά εμείς έχου­με ξεκά­θα­ρο ότι αυτό το θεσμι­κό πλαί­σιο δεν είναι ζήτη­μα απλά κάποιων προ­σώ­πων ή μόνο κάποιας κυβέρ­νη­σης, αφού αυτό θωρα­κί­ζε­ται από το Σύνταγ­μα και τις κατευ­θύν­σεις της ΕΕ, με τα οποία όλοι σας συμφωνείτε.

Το ΚΚΕ σε αυτή τη βάση αντι­με­τω­πί­ζει και την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα των εξε­τα­στι­κών επι­τρο­πών της βουλής.

Γι’ αυτό και θέτου­με επι­πλέ­ον ερωτήματα:

- Ποιοι και πώς επέ­τρε­ψαν τις υπο­κλο­πές στην περί­πτω­ση του ΚΚΕ, για λογα­ρια­σμό είτε ελλη­νι­κών υπη­ρε­σιών, είτε βέβαια ξένων, άλλων μηχανισμών;

- Και τι γίνε­ται όταν ένα πολι­τι­κό κόμ­μα, κάνει δημό­σια καταγ­γε­λία για υπο­κλο­πές, όταν δια­τάσ­σε­ται κατε­πεί­γου­σα έρευ­να από την Εισαγ­γε­λία του Αρεί­ου Πάγου;

- Τι ακρι­βώς συνέ­βη στην περί­πτω­ση του ΚΚΕ και αυτές οι έρευ­νες, 6 χρό­νια ακό­μα μετά, δεν έχουν απο­φέ­ρει καρ­πούς; Ποιοι είχαν εμπλο­κή και πώς, και τελι­κά η έρευ­να πήγε να τεθεί στο αρχείο άρον – άρον και να μη διε­ρευ­νη­θεί τίποτα;

Οπωσ­δή­πο­τε εμείς, ως ΚΚΕ, δεν έχου­με κάτσει με σταυ­ρω­μέ­να τα χέρια. Έχου­με συγκε­ντρώ­σει στοι­χεία για αυτή την πολύ­χρο­νη και πολύ σοβα­ρή υπό­θε­ση, που μέχρι σήμε­ρα δεν είχε απα­σχο­λή­σει βέβαια όπως έπρε­πε τις κυβερ­νή­σεις και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και τις συζη­τή­σεις στη Βουλή.

Πρέ­πει να πού­με βέβαια ότι είναι απο­ρί­ας άξιο ότι ακό­μα και στην πρό­σφα­τη συζή­τη­ση σε επί­πε­δο πολι­τι­κών αρχη­γών στη Βου­λή, δεν ακού­στη­κε το παρα­μι­κρό, ούτε από τον κύριο Μητσο­τά­κη ούτε από τον κύριο Τσί­πρα. Ούτε συνεν­νοη­μέ­νοι να ήταν…

Επει­δή λοι­πόν πολ­λοί, μπο­ρεί να “μην ξέρουν”, να “μην είδαν” και να χρειά­ζο­νται ενη­μέ­ρω­ση, εμείς κατα­θέ­του­με στα Πρα­κτι­κά, ορι­σμέ­να από αυτά τα κρί­σι­μα στοι­χεία, με το ιστο­ρι­κό των υπο­κλο­πών σε βάρος του ΚΚΕ.

Επι­μέ­νου­με. Είναι τόσα τα στοι­χεία, συγκε­ντρω­μέ­να και από τη δικαιο­σύ­νη, που δεν επι­τρέ­πουν σε κανέ­ναν να ισχυ­ρι­στεί, ότι “για να είμα­στε γρή­γο­ροι στην εξέ­τα­ση, μην συμπε­ρι­λά­βου­με πολ­λές υποθέσεις”!

Αφού πρό­κει­ται για ένα φαι­δρό επι­χεί­ρη­μα, με το οποίο γίνε­ται προ­σπά­θεια να πετα­χτεί εκτός εξε­τα­στι­κής επι­τρο­πής της βου­λής, η παρα­κο­λού­θη­ση ενός ολό­κλη­ρου κόμ­μα­τος, του ΚΚΕ.

Τι λένε αυτά τα στοιχεία;

- Ότι οι συνα­κρο­ά­σεις – υπο­κλο­πές στο τηλε­φω­νι­κό κέντρο του ΚΚΕ εμφα­νί­ζο­νταν από διά­φο­ρες χώρες, στην Ευρώ­πη και αλλού. Χρεια­ζό­ταν να ζητη­θεί δικα­στι­κή συν­δρο­μή, δηλα­δή η συν­δρο­μή των αρχών και άλλων κρα­τών, για να διε­ρευ­νη­θούν οι κλή­σεις στο ΚΚΕ. Αυτό δεν είχε γίνει για και­ρό και η υπό­θε­ση πήγαι­νε για το αρχείο! Ρωτά­με, γιατί;

- Υπάρ­χουν στοι­χεία, το έχου­με ξανα­πεί εδώ, πως κάποιοι εμφα­νί­στη­καν με ηλε­κτρο­νι­κά μηνύ­μα­τα να δηλώ­σουν πως είναι… οι “αυτουρ­γοί” των υπο­κλο­πών σε βάρος του ΚΚΕ! Και πήγαι­νε να κλεί­σει η έρευ­να, χωρίς να γίνει καμία προ­σπά­θεια να βρε­θούν αυτοί οι αυτο­α­πο­κα­λού­με­νοι “αυτουρ­γοί”!

- Μέχρι, που έκα­νε παρεμ­βά­σεις το ΚΚΕ, και στην Εισαγ­γε­λία με υπό­μνη­μά του, για να μην κλεί­σει η υπό­θε­ση, να συνε­χι­στεί η έρευ­να, και από τις άλλες εμπλε­κό­με­νες χώρες. Ακό­μα και σήμε­ρα, να ξέρε­τε, συγκε­ντρώ­νο­νται απα­ντή­σεις και νέα, αξιο­ποι­ή­σι­μα στοι­χεία, σε αντί­θε­ση με τις διά­φο­ρες προ­κλη­τι­κές δηλώ­σεις ότι “στοι­χεία δεν υπάρχουν”…

- Για παρά­δειγ­μα, υπάρ­χουν ευρω­παϊ­κές αρχές που έχουν δώσει απα­ντή­σεις, έχουν κατα­λή­ξει σε συγκε­κρι­μέ­να πρό­σω­πα, που βρί­σκο­νται πίσω από τις τηλε­φω­νι­κές γραμ­μές. Υπάρ­χουν όμως ακό­μα και ύπο­πτα κενά, ερω­τή­μα­τα, για το αν και πώς εκτέ­λε­σαν το έργο τους οι ελλη­νι­κές αρχές, βοη­θώ­ντας τις αρχές του εξω­τε­ρι­κού να προ­χω­ρή­σουν το έργο τους!

- Γενι­κά, στην υπό­θε­ση του ΚΚΕ υπάρ­χουν πολ­λά στοι­χεία για το τι έκα­ναν, αλλά και τι δεν έκα­ναν οι αρμό­διες αρχές. Αυτά πρέ­πει να διε­ρευ­νη­θούν, να δοθούν απα­ντή­σεις και τελι­κά να πάμε ένα βήμα παρα­κά­τω: Μήπως κάποιος δεν ήθε­λε καθό­λου να δια­λευ­καν­θεί η υπό­θε­ση των υπο­κλο­πών του ΚΚΕ; Γι’ αυτό την πήγαι­ναν για “θάψι­μο”;

Αυτά και άλλα, όπως αυτά που ανα­φέ­ρα­με στη Βου­λή στην προ­χθε­σι­νή συζή­τη­ση, γεν­νούν σοβα­ρά ερω­τη­μα­τι­κά, που πρέ­πει η εξε­τα­στι­κή επι­τρο­πή να τα διερευνήσει.

Ερω­τη­μα­τι­κά για τις ευθύνες:

Πρώ­τον: Των κυβερ­νή­σε­ων του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2016 έως το 2019 και της ΝΔ από το 2019 έως και σήμε­ρα το 2022.

Δεύ­τε­ρον: Τις ευθύ­νες όλων των εμπλε­κό­με­νων, συναρ­μό­διων αρχών, από την Κρα­τι­κή Ασφά­λεια ως την Εισαγ­γε­λία και την «Ανε­ξάρ­τη­τη Αρχή», τη γνω­στή ΑΔΑΕ.

Γι’ αυτό ζητά­με σήμερα:

Να εξε­τα­στεί και να διε­ρευ­νη­θεί από την εξε­τα­στι­κή επι­τρο­πή, που συμ­φω­νού­με να συστα­θεί, με βάση και την πρό­τα­ση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κάθε περί­πτω­ση συνα­κρό­α­σης και υπο­κλο­πής σε βάρος του ΚΚΕ, με βάση και τα στοι­χεία που έχουν συγκε­ντρω­θεί από τη Δικαιοσύνη.

Να απο­κα­λυ­φθούν οι υπαί­τιοι, που βρί­σκο­νται πίσω από τις συνα­κρο­ά­σεις – υπο­κλο­πές που έχει καταγ­γεί­λει το ΚΚΕ για τα έτη 2016, 2017, 2019, 2020 και 2022.

Πρό­κει­ται για συγκε­κρι­μέ­νες καταγ­γε­λί­ες που ανα­φέ­ρο­νται και στην πρό­τα­ση του ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό κι επι­ση­μαί­νου­με ότι η πρό­τα­ση της ΝΔ, για χρο­νι­κή διεύ­ρυν­ση από το 2012, σε βάθος δεκα­ε­τί­ας, γενι­κό­λο­γα, χωρίς συγκε­κρι­μέ­νες υπο­θέ­σεις και στοι­χεία, είναι περισ­σό­τε­ρο ένα φτη­νιά­ρι­κο θα έλε­γα κόλ­πο που επι­διώ­κει να «πετά­ξει την μπά­λα στην εξέ­δρα» και γι’ αυτό την απορρίψαμε.

Και στην εξε­τα­στι­κή επι­τρο­πή και σε όλες τις κοι­νο­βου­λευ­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες, το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περ­νά από το χέρι του για να απο­κα­λυ­φθούν ‑όσο φυσι­κά αυτό είναι δυνα­τό, για­τί εμείς δεν τρέ­φου­με αυτα­πά­τες- οι πτυ­χές όλων αυτών των υποθέσεων.

Κυρί­ως, όμως, θα απο­κα­λύ­ψου­με αυτό το σάπιο θεσμι­κό πλαί­σιο, το οποίο φυσι­κά και πρέ­πει να καταρ­γη­θεί κι αυτό μπο­ρεί να το επι­βάλ­λει ο ίδιος ο λαός και με τη δρά­ση του και με τις πολι­τι­κές του επι­λο­γές, γυρί­ζο­ντας την πλά­τη σε όλους όσοι υπο­νο­μεύ­ουν τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά συμφέροντα.

Ο ελλη­νι­κός λαός να μην επι­τρέ­ψει στα αστι­κά κόμ­μα­τα και τους μηχα­νι­σμούς τους, να εγκλω­βί­σουν τη μεγά­λη δυσα­ρέ­σκεια, ανα­μέ­νο­ντας κάποιον δήθεν σωτή­ρα από κάποια παγί­δα κυβερ­νη­τι­κής εναλ­λα­γής κομ­μά­των που έχουν ήδη δοκιμαστεί.

Να γυρί­σει την πλά­τη στο κυο­φο­ρού­με­νο σενά­ριο μιας κυβέρ­νη­σης συνερ­γα­σί­ας, προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λι­στεί με καλύ­τε­ρους όρους από ότι με μονο­κομ­μα­τι­κή κυβέρ­νη­ση, η στα­θε­ρό­τη­τα του σάπιου αυτού συστήματος.

Συνο­λι­κά, δεν αφο­ρά το ελλη­νι­κό λαό και την υπε­ρά­σπι­ση των δικαιω­μά­των του το αλι­σβε­ρί­σι που γίνε­ται, το ξεκα­θά­ρι­σμα λογα­ρια­σμών μετα­ξύ δια­φο­ρε­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων του μεγά­λου κεφα­λαί­ου, των μονο­πω­λια­κών ομί­λων, για το ποιος έχει λαμ­βά­νειν περισ­σό­τε­ρα από την πίτα της ευρω­ε­νω­σια­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης και των πακέτων.

Για­τί πάντα, συνε­χώς, ο λαός είναι που μένει στην απέ­ξω, για να θησαυ­ρί­ζουν ξεζου­μί­ζο­ντάς τον λίγοι κηφήνες.

Με καθη­λω­μέ­νους και μειω­μέ­νους μισθούς, με υπο­α­πα­σχό­λη­ση ή ανερ­γία, να πλη­ρώ­νει το πανά­κρι­βο ρεύ­μα, το φυσι­κό αέριο, να εξα­ντλεί­ται από τις ανα­τι­μή­σεις και την ακρί­βεια, από την φορο­λο­γία και την ανα­σφά­λεια για το αύριο, από τα χρέη και τα δυσβά­στα­κτα έξο­δα για να σπου­δά­σει τα παι­διά του, για να πλη­ρώ­σει τα φάρ­μα­κα και τις ασθέ­νειες, για τις φυσι­κές κατα­στρο­φές για­τί δεν υπάρ­χουν μέτρα πρό­λη­ψης, για­τί δεν δίνε­ται χρη­μα­το­δό­τη­ση για έργα ανα­γκαία και επείγοντα.

Η συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ, μπο­ρεί να ανοί­ξει τον μονα­δι­κά ελπι­δο­φό­ρο δρό­μο, για να γίνει ο εργα­ζό­με­νος λαός ο πρω­τα­γω­νι­στής των εξε­λί­ξε­ων, χαλώ­ντας όλα τα σκο­τει­νά και αντι­λαϊ­κά σενά­ρια μιας διε­φθαρ­μέ­νης άρχου­σας τάξης και του πολι­τι­κού της προ­σω­πι­κού που ευθύ­νο­νται και για όλα όσα εκθέ­σα­με παρα­πά­νω και για άλλα τόσα ακό­μα, που πρέ­πει τελι­κά να μπουν όλοι αυτοί στο χρο­νο­ντού­λα­πο της ιστορίας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο