Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Καμία θετική εξέλιξη για το λαό δεν μπορεί να προκύψει από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Καμία θετι­κή εξέ­λι­ξη για το λαό μας δεν μπο­ρεί να προ­κύ­ψει από τη συνά­ντη­ση Μητσο­τά­κη — Ερντο­γάν, τόνι­σε σε δήλω­σή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, και κάλε­σε το λαό σε πάλη για τον απε­γκλω­βι­σμό από τον θανα­τη­φό­ρο ενα­γκα­λι­σμό του ΝΑΤΟ και δυνά­μω­μα του αγώ­να ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και για το ξήλω­μα των βάσεων.

Ολό­κλη­ρη η δήλωση:

«Καμιά θετι­κή εξέ­λι­ξη για το λαό μας δεν μπο­ρεί να προ­κύ­ψει από τη συνά­ντη­ση Μητσο­τά­κη — Ερντο­γάν, την ώρα που κλι­μα­κώ­νε­ται η τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα με την αυθαί­ρε­τη συμ­φω­νία με τη λεγό­με­νη κυβέρ­νη­ση της Λιβύης.

Για­τί το δίλημ­μα “συμ­βι­βα­σμός και συνεκ­με­τάλ­λευ­ση ή πολε­μι­κή εμπλο­κή” που θέτουν στο λαό μας, στην ουσία έχει τους ίδιους μεγά­λους κιν­δύ­νους για το παρόν και το μέλ­λον του, για τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας, για την ειρή­νη. Για­τί η συνεκ­με­τάλ­λευ­ση και ο επώ­δυ­νος συμ­βι­βα­σμός δεν απο­τρέ­πουν τη σύγκρου­ση, ίσα — ίσα θα επα­νέλ­θει αύριο δριμύτερη.

Η στά­ση “Ποντί­ου Πιλά­του” του γγ του ΝΑΤΟ, αλλά και του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη, που ταυ­τί­ζει τα συμ­φέ­ρο­ντα της Ελλά­δας με αυτά των ΗΠΑ σε σχέ­ση με την Τουρ­κία, ανα­δει­κνύ­ουν τις τερά­στιες ευθύ­νες τόσο της σημε­ρι­νής όσο και της προη­γού­με­νης κυβέρνησης.

✔️  Οι ελληνικές κυβερνήσεις συστηματικά, όλα αυτά τα χρόνια, καλλιέργησαν τη λογική ότι αν η Ελλάδα είναι το καλό παιδί του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, θα προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Πλέ­ον αυτή η πολι­τι­κή καταρ­ρέ­ει πατα­γω­δώς. Για τον ελλη­νι­κό λαό, για τους άλλους λαούς της περιο­χής οι κίν­δυ­νοι είναι τεράστιοι.

Η απά­ντη­ση είναι μία σήμε­ρα. Ενω­μέ­νοι όλοι σαν λαός, να παλέ­ψου­με: Για να απε­γκλω­βι­στού­με από τον θανα­τη­φό­ρο ενα­γκα­λι­σμό του ΝΑΤΟ, δυνα­μώ­νο­ντας τον αγώ­να ενά­ντια σε όλους τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς για το ξήλω­μα όλων των βάσε­ων. Να ανοί­ξει ο δρό­μος για άλλες εναλ­λα­κτι­κές, σε συντο­νι­σμό με τα λαϊ­κά κινή­μα­τα της περιο­χής και του υπό­λοι­που κόσμου».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο