Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΦΥΑΛΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

Φιλο­ξε­νού­με­νος ο Γεώρ­γιος Λια­νός //

Το δεύ­τε­ρο κύμα COVID 19 και η επα­να­φο­ρά της κατά­στα­σης του Μαρ­τί­ου-Μαί­ου με το ολι­κό lockdown, ήρθε για ακό­μη μια φορά να κατα­δεί­ξει και να φανε­ρώ­σει πολι­τι­κές και στρα­τη­γι­κές που για και­ρό σχε­διά­ζο­νταν και τώρα εφαρ­μό­ζο­νται. Η κυβέρ­νη­ση, όπως και τότε (πόσο μάλι­στα τώρα), αντί να λάβει πραγ­μα­τι­κά και ουσια­στι­κά μέτρα, συνε­χί­ζει να επι­δί­δε­ται σε πρά­ξεις αυταρ­χι­σμού, κατα­στο­λής και περι­στο­λής των δημο­κρα­τι­κών ελευ­θε­ριών του λαού με πρό­σχη­μα του ιού και της σοβα­ρό­τη­τάς του. Τα καλο­ταϊ­σμέ­να Μ.Μ.Ε συνε­χί­ζουν την βαθιά συντη­ρι­τι­κή ρητο­ρι­κή τους σπέρ­νο­ντας τρό­μο, πανι­κό και φόβο στο πλή­θος που το παρου­σιά­ζουν σαν να έχει κατα­να­λώ­σει κουτόχορτο.

Η κατά­στα­ση κορυ­φώ­θη­κε με σχε­τι­κά με τον εορ­τα­σμό της επε­τεί­ου του Πολυ­τε­χνεί­ου και τις 17 Νοέμ­βρη, με την κυβέρ­νη­ση να επι­βάλ­λει απα­γό­ρευ­ση συνα­θροί­σε­ων με πρό­σχη­μα τον COVID 19.Το ίδιο πιθα­νόν πρό­κει­ται να πρά­ξουν και στους εορ­τα­σμού της επε­τεί­ου για το Γρη­γο­ρό­που­λο στις 6 Δεκεμ­βρί­ου, ενώ παράλ­λη­λα στο ιατρι­κό κομ­μά­τι οι μόνες από­ψεις που ακού­γο­νται είναι αυτές των διο­ρι­σμέ­νων για­τρών και λοι­μω­ξιο­λό­γων από την κυβέρ­νη­ση. Την ίδια ώρα η αντι­πο­λί­τευ­ση ψυχορ­ρα­γεί με έναν συντη­ρη­τι­κό και ξεφτι­σμέ­νο ΣΥΡΙΖΑ να περ­πα­τά στα χνά­ρια της κυβέρ­νη­σης. Η πρό­τα­ση της Αθη­νάς Λινού ως κοι­νή υπουρ­γού υγεί­ας ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ δεί­χνει την πολι­τι­κή και ηθι­κή κατά­πτω­ση, τόσο της κυβέρ­νη­σης, όσο και του κόμ­μα­τος του Τσίπρα.

Με άλλα λόγια απο­δει­κνύ­ε­ται με μεγά­λη σαφή­νεια, ότι ζού­με σε μέρες ιδιαί­τε­ρα σκο­τει­νές και τελ­μα­τώ­δεις. Για άλλη μια φορά επι­βε­βαιώ­νε­ται ξανά το αντι­δη­μο­κρα­τι­κό και ακρο­δε­ξιό πρό­ση­μο της Ν.Δ. Κατα­δει­κνύ­ε­ται, ότι οι πολί­τες και ο λαός δεν έχουν πια κανέ­να δικαί­ω­μα. Ούτε τη δημο­κρα­τία να γιορ­τά­σουν, ούτε άπο­ψη να έχουν, ούτε να δια­θέ­τουν το αυτό­βου­λο του νου, να κρί­νουν από μόνοι τους. Το μόνο που πια έχει απο­μεί­νει είναι το δικαί­ω­μα να εκτε­λεί ο άνθρω­πος της δια­τα­γές της κυβέρ­νη­σης που σαν άλλος Κρι­τί­ας επι­βάλ­λει το συμ­φέ­ρον του ισχυ­ρού και ταυ­τί­ζε­ται με το κρά­τος, την εξου­σία που με Κρε­ό­ντειες πολι­τι­κές απο­φα­σί­ζει το τι είναι σωστό και το τι λάθος.

Τα απο­κόμ­μα­τα της πολι­τι­κής παρου­σιά­ζο­νται ως προ­στά­τες της υγεί­ας της, της ζωής, αλλά και ως θεμα­το­φύ­λα­κες της δημο­κρα­τί­ας που μισούν. Τα κανά­λια δίνουν τη μάχη μαζί με αυτά τα πολι­τι­κά απο­κόμ­μα­τα. Όλοι τους δηλώ­νουν προ­στά­τες του λαού και δημα­γω­γι­κά τον οδη­γούν σε φασι­στι­κές και αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές που υπο­βαθ­μί­ζουν την ποιό­τη­τα της ζωής των ίδιων, αλλά και των μελ­λο­ντι­κών γενε­ών. Αυτοί και μόνο παρου­σιά­ζο­νται ως γνώ­στες των προ­βλη­μά­των του λαού και επι­βάλ­λουν το τι απο­τε­λεί ζήτη­μα ή όχι. Και πάλι οι ίδιοι δηλώ­νουν, ότι μόνο αυτοί γνω­ρί­ζουν το τί είναι καλό για τον πολί­τη και το λαό. Πότε μέχρι σήμε­ρα η εξου­σία, η κυβέρ­νη­ση δεν έδει­ξε τόσο μεγά­λο ενδια­φέ­ρον για την υγεία των πολι­τών. Ούτως ή άλλως ήταν αυτοί που πραγ­μα­τι­κά διέ­λυ­σαν τη δημό­σια και κρα­τι­κή υγεία, έκλει­σαν νοσο­κο­μεία, απέ­λυ­σαν για­τρούς, ιδιω­τι­κο­ποιώ­ντας την ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο. Ήδη, ο νέος προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός που ψηφί­στη­κε μειώ­νει σημα­ντι­κά το ποσο­στό χρηματοδότησης

Οι υπό­λοι­ποι απλά θεω­ρού­νται επι­κίν­δυ­νοι και βλα­πτι­κοί και επο­μέ­νως απο­σιω­πού­νται και μένουν στην αφά­νεια των κοι­νω­νι­κών πραγ­μά­των. Αυτό δια­φαί­νε­ται ήδη από τις εκλο­γές του 2019, όπου τα καθε­στη­κυία κανά­λια και τα Μ.Μ.Ε στην ουσία υπέ­δει­ξαν στο άμο­ρο πλή­θος τί να ψηφί­ζει, ακό­μα και αν αυτό του έλε­γε, ότι θα τον σκο­τώ­σει την επό­με­νη ημέ­ρα.  Αυτό που πέτυ­χαν όλα αυτά τα χρό­νια είναι η δόμη­ση μιας μάζας φασι­στι­κο­ποι­η­μέ­νων πολι­τών που δεν έχουν καμία επα­φή με την δημό­σια ζωή, τα κοι­νά, παρά μόνο ως ιδιώ­τες και αυτό­βου­λα ουσια­στι­κά όργα­να της εκά­στο­τε εξου­σί­ας που εξυ­πη­ρε­τεί ολι­γαρ­χι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και την ολο­έ­να αυξα­νό­με­νη κερ­δο­φο­ρία τους. Συμπε­ρα­σμα­τι­κά η επι­δη­μία του COVID 19 από πρό­βλη­μα υγειο­νο­μι­κό, κατέ­στη πρό­βλη­μα καθα­ρά πολι­τι­κό με στό­χο να υπάρ­ξει μια σφο­δρή επί­θε­ση στα λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα, τόσο σε επί­πε­δο οικο­νο­μι­κό, εργα­σια­κό, κοι­νω­νι­κό, πνευ­μα­τι­κό, ψυχι­κό και δια­νοη­τι­κό. Ο COVID 19 είναι ουσια­στι­κά ασθέ­νεια της κυβέρ­νη­σης που χρη­σι­μο­ποιεί­ται για τους άνω­θι σκο­πούς, μετα­τρέ­πο­ντας την σύγ­χρο­νη κοι­νω­νία σε αρέ­να επι­βί­ω­σης με το λαό και τους πολί­τες φτω­χο­ποι­η­μέ­νους και πνευ­μα­τι­κά εξου­θε­νω­μέ­νους από τα κατα­στρο­φι­κά lockdown που λει­τουρ­γούν, ως προ­κά­λυμ­μα της αβου­λί­ας ουσια­στι­κών παρεμ­βά­σε­ων για την αντι­με­τώ­πι­ση του προ­βλή­μα­τος, αλλά και ως όπλο των κρα­τού­ντων να καθυ­πο­τά­ξουν και να επιβάλλουν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο