Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μόνιμος «θαμώνας» ο Αμερικανός πρέσβης

Τακτικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης έχει καθιερώσει, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το ρόλο της περιοχής στους οικονομικούς και γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς τους.

✔️  Αυτήν τη φορά αφορ­μή για τη συνά­ντη­ση στά­θη­κε η παρου­σία του στην 84η ΔΕΘ. Επι­σκέ­φθη­κε το περί­πτε­ρο της Περι­φέ­ρειας και συνα­ντή­θη­κε με τον περι­φε­ρειάρ­χη, Απ. Τζι­τζι­κώ­στα, με τον οποίο συζή­τη­σε ζητή­μα­τα ανά­πτυ­ξης και σύσφι­ξης των σχέ­σε­ων των δύο χωρών και ιδιαί­τε­ρα για την επί­σκε­ψη του Απ. Τζι­τζι­κώ­στα στις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτέμ­βρη. Ο περι­φε­ρειάρ­χης θα επι­σκε­φτεί την Καλι­φόρ­νια και τη «Σίλι­κον Βάλεϊ», συνο­δευό­με­νος από εκπρο­σώ­πους επι­χει­ρή­σε­ων, στο πλαί­σιο της ανά­δει­ξης του ανα­πτυ­ξια­κού πυλώ­να της και­νο­το­μί­ας στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και την Κεντρι­κή Μακεδονία.

✔️  Ο Τζέ­φρι Πάιατ συνα­ντή­θη­κε και με τον δήμαρ­χο Θεσ­σα­λο­νί­κης, Κων­στα­ντί­νο Ζέρ­βα. Ανέ­φε­ρε πως θα προ­σπα­θή­σει να είναι «ένας σπου­δαί­ος πρε­σβευ­τής στις ΗΠΑ και την Ουά­σιγ­κτον για τη Θεσ­σα­λο­νί­κη». Ενώ τόνι­σε με νόη­μα: «Η κυβέρ­νη­σή μου ποντά­ρει στις σχέ­σεις με τη Μακε­δο­νία και τη Θεσ­σα­λο­νί­κη και είμα­στε πολύ ενθου­σια­σμέ­νοι που ο δήμαρ­χος είναι ένα τμή­μα αυτής της συνερ­γα­σί­ας. Η περιο­χή δια­θέ­τει πολ­λές ευκαι­ρί­ες για επεν­δύ­σεις στον Του­ρι­σμό, στην Εκπαί­δευ­ση και τον Πολιτισμό».

✔️   Συνε­χί­ζο­ντας στα βήμα­τα ενί­σχυ­σης της συνερ­γα­σί­ας, ο Κ. Ζέρ­βας, χτες, συνα­ντή­θη­κε και με τον ανα­πλη­ρω­τή πρέ­σβη των ΗΠΑ στην Ελλά­δα, Ντέι­βιντ Μπέρ­γκερ, παρου­σία του γενι­κού προ­ξέ­νου των ΗΠΑ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, Γκ. Φλέ­γκερ. Στο πλαί­σιο της συνά­ντη­σης τέθη­καν ζητή­μα­τα ενί­σχυ­σης της αμε­ρι­κα­νι­κής επι­χει­ρη­μα­τι­κής παρου­σί­ας στην πόλη, καθώς και θέμα­τα του­ρι­σμού, επεν­δύ­σε­ων και του Μεταναστευτικού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο