Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 🚩 σύμβαση 190.000€. για το Σκοπευτήριο + εργασίες 112.902,84€. για το «Μ. Κρητικόπουλος»

Με μια λιτή ‑ως συνή­θως και χωρίς φαν­φά­ρες ανα­κοί­νω­ση πλη­ρο­φο­ρού­μα­στε από το site του Δήμου Και­σα­ρια­νής για έργα πνο­ής ήδη σε εξέλιξη
✔️  Η υλο­ποί­η­ση των παρα­πά­νω είναι απο­τέ­λε­σμα της διεκ­δί­κη­σης και των προ­τε­ραιο­τή­των που τέθη­καν τα προη­γού­με­να χρό­νια από τη Δημο­τι­κή Αρχή. Είναι απο­τέ­λε­σμα του ολο­κλη­ρω­μέ­νου τεχνι­κού προ­γράμ­μα­τος που έστη­σαν οι Υπη­ρε­σί­ες του Δήμου Και­σα­ρια­νής με βάση τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες των κατοί­κων της Καισαριανής.
✔️  Απο­τε­λούν άλλη μία αδιαμ­φι­σβή­τη­τη απά­ντη­ση στην προ­σπά­θεια μεί­ω­σης αλλά και συκο­φά­ντη­σης του έργου που προ­ω­θή­θη­κε και εξα­σφα­λί­στη­κε τα προη­γού­με­να χρό­νια, κατά την οποία επι­δό­θη­καν διά­φο­ροι στην προ­ε­κλο­γι­κή περίοδο.
✔️  Το επό­με­νο διά­στη­μα, ανά­λο­γα με την πορεία υλο­ποί­η­σής τους, ακό­μα περισ­σό­τε­ρα από τα προ­γραμ­μα­τι­σμέ­να έργα θα ξεκι­νή­σουν στην πόλη μας απα­ντώ­ντας στις μεγά­λες λαϊ­κές ανάγκες.
Ήδη ξεκί­νη­σε το έργο «Επεμ­βά­σεις προς απο­κα­τά­στα­ση ασφά­λειας αγω­νι­στι­κού χώρου Μ. Κρη­τι­κό­που­λος» ύψους 112.902,84€,που αφο­ρά εκτε­τα­μέ­νες εργα­σί­ες με σκο­πό την εξα­σφά­λι­ση της ασφά­λειας του γηπέ­δου. Οι εργα­σί­ες που προ­βλέ­πο­νται να γίνουν αφο­ρούν: την αντι­κα­τά­στα­ση της υπάρ­χου­σας περί­φρα­ξης και τοπο­θέ­τη­ση νέας με σύγ­χρο­να κιγκλι­δώ­μα­τα, απο­κα­τά­στα­ση της λει­τουρ­γι­κό­τη­τας και της ασφά­λειας του αγω­νι­στι­κού χώρου του ποδο­σφαί­ρου και τοπο­θέ­τη­ση νέων πάγκων για τους αθλη­τές, δια­μόρ­φω­ση των αιθου­σών της δυτι­κής και ανα­το­λι­κής εξέ­δρας με εκτε­τα­μέ­νες εργα­σί­ες συντή­ρη­σης ώστε να γίνουν χρη­στι­κές σε αθλή­μα­τα και δρα­στη­ριό­τη­τες, καθώς και παρεμ­βά­σεις για την πυρο­προ­στα­σία του γηπέδου.
Με τις παρεμ­βά­σεις που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν τα προη­γού­με­να χρό­νια στο Μ. Κρη­τι­κό­που­λος και στο κλει­στό γήπε­δο μπά­σκετ Γ. Μελισ­ση­νός και την ολο­κλή­ρω­ση των νέων παρεμ­βά­σε­ων, το δημο­τι­κό στά­διο θα απο­τε­λεί έναν σύγ­χρο­νο και ασφα­λή χώρο άθλη­σης για τις ανά­γκες των κατοί­κων της Και­σα­ρια­νής και των αθλη­τών των σωματείων.

✔️   Επί­σης, υπο­γρά­φτη­κε από το Δήμαρ­χο Και­σα­ρια­νής η ανά­θε­ση της εκπό­νη­σης της μελέ­της του έργου «Ανά­δει­ξη και αξιο­ποί­η­ση του Πάρ­κου του Σκο­πευ­τη­ρί­ου» ύψους 190.000€.

Skop
✔️   Με τη δια­μόρ­φω­ση των μελε­τών ανοί­γει ο δρό­μος για τη διεκ­δί­κη­ση των έργων εντός του πάρ­κου του Σκο­πευ­τη­ρί­ου που θα ανα­βαθ­μί­σουν συνο­λι­κά το χώρο. Οι μελέ­τες, ακο­λου­θώ­ντας την ομό­φω­νη από­φα­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, θα σχεδιάσουν:
  • τη μετα­τρο­πή του ιστο­ρι­κού κέντρου «ΧΑΡΑΜΑ» σε έναν πολυ­χώ­ρο φιλο­ξε­νί­ας των μου­σι­κών δρα­στη­ριο­τή­των της πόλης, με λει­τουρ­γία Ωδεί­ου εκμά­θη­σης λαϊ­κών οργά­νων, χώρο εκμά­θη­σης παρα­δο­σια­κών χορών κα μαθή­μα­τα μπα­λέ­του. Δημιουρ­γία εκθε­σια­κού χώρου με ανα­φο­ρές στο ρεμπέ­τι­κο τρα­γού­δι, στού­ντιο ηχο­γρα­φή­σε­ων, γρα­φεία και ανα­ψυ­κτή­ριο που θα εξυ­πη­ρε­τεί όλο το πάρ­κο Σκοπευτηρίου.
  • τη δια­μόρ­φω­ση του κτη­ρί­ου των πρώ­ην γρα­φεια­κών χώρων ως χώρου πολι­τι­στι­κών δρα­στη­ριο­τή­των, απευ­θυ­νό­με­νος κυρί­ως στους νέους της πόλης που θα περι­λαμ­βά­νει: τη Δημο­τι­κή Βιβλιο­θή­κη, χώρους ανα­γνω­στη­ρί­ου και επι­τρα­πέ­ζιων παι­χνι­διών για νέους και ενή­λι­κες, ειδι­κά δια­μορ­φω­μέ­νο χώρο βιβλιο­θή­κης και ανα­γνω­στη­ρί­ου για παι­διά, τα εργα­στή­ρια εικα­στι­κών του πολι­τι­στι­κού κέντρου, χώρο εκθέ­σε­ων, υπαί­θριο θέα­τρο στον εξω­τε­ρι­κό περί­κλει­στο χώρο.
  • τη δημιουρ­γία κέντρου άθλη­σης των δημο­τών εντός του πάρ­κου. Δια­μορ­φώ­νε­ται το Κ3 σε χώρο άθλη­σης με στί­βο, επι­σκευά­ζο­νται τα γήπε­δα μπά­σκετ και τοπο­θε­τού­νται υπαί­θρια όργα­να γυμνα­στι­κής ενη­λί­κων σε δύο σημεία.
  • την ηλε­κτρο­μη­χα­νο­λο­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση με την αντι­κα­τά­στα­ση όλων των φωτι­στι­κών σωμά­των και την ανα­βάθ­μι­ση των δικτύ­ων φωτι­σμού με νέα σύγ­χρο­νης τεχνο­λο­γί­ας εξοι­κο­νό­μη­σης ενέρ­γειας, καθώς και ο εκσυγ­χρο­νι­σμός των συστη­μά­των άρδευ­σης του πάρ­κου και η επα­να­λει­τουρ­γία των κανα­λιών νερού.
  • οργά­νω­ση των χώρων στάθ­μευ­σης που βρί­σκο­νται στα όρια του πάρ­κου και σήμαν­ση του Πάρ­κου με τοπο­θέ­τη­ση πινα­κί­δων, δια­γράμ­μα­τα θέσε­ων και δια­δρο­μών αλλά και με σύντο­μες περι­γρα­φές των σημα­ντι­κών σημεί­ων του.
  • την περαι­τέ­ρω ανά­δει­ξη των χώρων που περι­βάλ­λουν το Μνη­μείο και το Μου­σείο ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντί­στα­σης.
Θα στα­θού­με επί τρο­χά­δην σε κάποιες δια­δι­κα­σί­ες του αστι­κού κρά­τους, που αν και ‑σε μια πρώ­τη ματιά, φαί­νε­ται πως, βοη­θού­ντος και του 5G (πλέ­ον) δια­δι­κτύ­ου που «αλλά­ζει ορι­στι­κά και αμε­τά­κλη­τα τις ζωές μας προς το καλύ­τε­ρο», που -υπο­τί­θε­ται πως, γίνο­νται σύντο­μα (σε χρό­νο dt), χτυ­πώ­ντας και τη γρα­φειο­κρα­τία, φρο­ντί­ζο­ντας για το «αδιά­βλη­το» κλπ. (μια και όλα πλέ­ον γίνο­νται ηλε­κτρο­νι­κά) τελι­κά φαί­νε­ται πως μάλ­λον κινού­νται με τη ρωμαϊ­κή ιππή­λα­τη άμα­ξα. Υπερ­βο­λές; ‑συκο­φα­ντί­αι κομ­μου­νι­στών», που λέγα­νε; Καθόλου!
✔️   Η δημο­τι­κή αρχή της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, βάζει από την αρχή της θητεί­ας της σε προ­τε­ραιό­τη­τα το κεφά­λαιο «Σκο­πευ­τή­ριο» με ότι αυτό σημαί­νει ‑όχι τυχαία πχ. με την εθε­λο­ντι­κή δωρε­άν συνει­σφο­ρά εκα­το­ντά­δων σ.φων, αγω­νι­στών και απλών ανθρώ­πων -σε πεί­σμα της κυβέρ­νη­σης που δεν έδω­σε ποτέ δεκά­ρα τσα­κι­στή στις 9‑Μαΐ-2016, ημέ­ρα της Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης των Λαών, εγκαι­νιά­στη­κε το Μου­σείο ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντί­στα­σης.
Στο σημεί­ω­μα αυτό δεν είναι δυνα­τό να ασχο­λη­θού­με διε­ξο­δι­κά με το «Θυσια­στή­ριο της Λευ­τε­ριάς», απλά θυμί­ζου­με πως το 1983 ο λαός της πόλης με επι­κε­φα­λής το Δήμαρ­χο Πανα­γιώ­τη Μακρή πραγ­μα­το­ποιεί κατά­λη­ψη την ιστο­ρι­κή κατά­λη­ψη των 17 ημε­ρών με αίτη­μα την απο­μά­κρυν­ση της Σκο­πευ­τι­κής και το 1984, γίνε­ται το πρώ­το βήμα, ο χώρος των 110 στρεμ­μά­των κηρύσ­σε­ται ιστο­ρι­κός μνη­μεια­κός, απα­γο­ρεύ­ε­ται κάθε παρέμ­βα­ση πλέ­ον στο χώρο που αντι­στρα­τεύ­ε­ται το χαρα­κτή­ρα αυτό και δίνει την ευκαι­ρία στο Δήμο Και­σα­ρια­νής να προ­κη­ρύ­ξει, τον ίδιο χρό­νο, πανελ­λή­νιο αρχι­τε­κτο­νι­κό δια­γω­νι­σμό, για την δια­μόρ­φω­ση του χώρου σε αισθη­τι­κό πάρ­κο ανα­ψυ­χής και Πολι­τι­σμού και ανά­δει­ξη της ιστο­ρι­κής του φυσιο­γνω­μί­ας, με βάση τον οποίο έγι­ναν και τα έργα δια­μόρ­φω­σης. Στη συνέ­χεια και ειδι­κά τη 10ετία 2005/2015 ο χώρος στα­δια­κά εγκα­τα­λεί­φθη­κε, έμει­νε ασυ­ντή­ρη­τος, βαν­δα­λί­στη­καν οι Η/Μ εγκα­τα­στά­σεις κλπ. σε βαθ­μό που όταν ανέ­λα­βε η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση, ακό­μη και ο φωτι­σμός ήταν πρα­κτι­κά ανύ­παρ­κτος.
✔️   Έτσι από το 2016 αρχί­ζουν οι συντο­νι­σμέ­νες πιέ­σεις διεκ­δί­κη­σης προς την κεντρι­κή εξου­σία (περι­φέ­ρεια κλπ), που αντα­πα­ντά­ει με έναν ορυ­μα­γδό γρα­φειο­κρα­τι­κών απαι­τή­σε­ων -«κάντε μελέ­τες και βλέ­που­με» και από πλευ­ράς δήμου γίνε­ται ένα σχε­δια­σμός με βάση τη «νομο­θε­σία». Χρειά­στη­κε  πάνω από 6/μηνο για να φτά­σου­με στην (ομό­φω­νη) από­φα­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου στις 12-Σεπ-2017 και στη συνέ­χεια, με βάση την παγιω­μέ­νη πρα­κτι­κή και τις «κεί­με­νες δια­τά­ξεις», σχε­δόν ένας ακό­μη χρό­νος (31-Ιουλ-2018 — ΑΔΑ: 6ΦΨΝΩΕΨ-3ΘΜ) για την «Έγκρι­ση πρα­κτι­κού επι­τρο­πής διε­ξα­γω­γής ανοι­κτού ηλε­κτρο­νι­κού δια­γω­νι­σμού (με α/α Συστή­μα­τος ΕΣΗΔΗΣ 73615 κλπ) για την σύνα­ψη δημό­σιας σύμ­βα­σης εκπό­νη­σης της μελέ­της …και στη συνέ­χεια άλλο τόσο περί­που (μέχρι την περα­σμέ­νη βδο­μά­δα) 18-Ιουν-2019 ώστε να λυθούν τα χέρια του δήμαρ­χου για την υπο­γρα­φή της σύμ­βα­σης: Με ένα αξιό­πι­στο και έμπει­ρο γρα­φείο μελε­τών και ‑ευτυ­χώς, χωρίς να υπάρ­ξουν οι συνή­θεις «εμπλο­κές», με ενστά­σεις και παραενστάσεις…

Την 1η Σεπτέμ­βρη ανα­λαμ­βά­νει η νέα δημο­τι­κή αρχή:

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα εξακολουθήσει να είναι αυτό που ήταν πάντα αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στην ΕΕ, μέσα και έξω από το δήμο. Καρδιά του κινήματος, στο πλευρό της λαϊκής οικογένεια, αρωγός των αδύνατων, επί κεφαλής των διεκδικητικών αγώνων και την επόμενη μέρα. Για τη ζωή που μας αξίζειΗ δύναμή σου την επόμενη μέρα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο