Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Από τους αγώνες της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ευρωμνημονιακή μετάλλαξη

Οι αυθαι­ρε­σί­ες, αυταρ­χι­σμοί και παρα­τυ­πί­ες της νέας Δημο­τι­κής Αρχής στο Χαϊ­δά­ρι που μεθο­δι­κά γκρε­μί­ζει ό,τι -με κόπους και θυσί­ες είχε δημιουρ­γη­θεί τα τελευ­ταία χρό­νια από τη Λ.Σ. με επί κεφα­λής τον αγω­νι­στή δήμαρ­χο Μιχά­λη Σελέ­κο ‑που μεθο­δευ­μέ­να ξεκί­νη­σαν από την πρώ­τη μέρα, που με ανί­ε­ρες συμ­μα­χί­ες αναρ­ρι­χή­θη­κε στη διοί­κη­ση του δήμου δεν έχουν τελειωμό.

Μετα­ξύ αυτών τα όσα ‑πριν αλέ­κτο­ρα φωνή­σαι, συμ­βαί­νουν στον ευαί­σθη­το για τη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια τομέα του Πολι­τι­σμού.

Τον περα­σμέ­νο Μάη, πριν τις εκλο­γές η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Χαϊ­δα­ρί­ου δημο­σί­ευ­σε ανα­κοί­νω­ση που μετα­ξύ άλλων αναφέρει: (…)

✔️  Το 2014, μετά το 1ο γύρο των εκλο­γών, ο Βαγ­γέ­λης Ντη­νια­κός με ανα­κοί­νω­ση της παρά­τα­ξής του δήλω­νε τη στή­ρι­ξη του στη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση και τον Μιχά­λη Σελέ­κο.

✔️  Πολύ σωστά έλε­γε ότι είναι βέβαιο ότι υπάρ­χουν σαφέ­στα­τες πολι­τι­κές δια­φω­νί­ες με την παρά­τα­ξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και η στή­ρι­ξή της σε καμία περί­πτω­ση δε σημαί­νει λευ­κή επι­τα­γή και έβα­ζε συγκε­κρι­μέ­νους όρους γι’ αυτή τη στή­ρι­ξη, λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Περι­μέ­νου­με να αντα­πο­κρι­θεί σε βασι­κά ζητή­μα­τα για την ανόρ­θω­ση του Δήμου».

Ποια ήταν αυτά;

1ο: Ο δια­χει­ρι­στι­κός έλεγ­χος για να ανα­δει­χτεί το μέγε­θος της κακο­δια­χεί­ρη­σης και η από­δο­ση τυχόν ευθυνών.
Το κάνα­με!

2ο: Η επι­στρο­φή στο δήμο όλων των κοι­νω­νι­κών δομών.
Το κάνα­με!

3ο: Η ενδυ­νά­μω­ση της λει­τουρ­γί­ας του δήμου με έμψυ­χο δυνα­μι­κό και σύγ­χρο­νη υλι­κο­τε­χνι­κή υπο­δο­μή.
Και αυτό επί­σης, το κάνα­με!

✔️  Ο Βαγ­γέ­λης Ντη­νια­κός γνω­ρί­ζει πολύ καλά πως η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση και ο Μιχά­λης Σελέ­κος, ως δήμαρ­χος, αντα­πο­κρί­θη­κε και με το παρα­πά­νω σε όλα όσα τότε απαι­τού­σε όχι μόνο ο Χαϊ­δα­ριώ­τι­κος λαός με την ψήφο του, αλλά και η παρά­τα­ξη του.

✔️  Τι μεσο­λά­βη­σε; από το 2014 μέχρι σήμε­ρα και η στή­ρι­ξη έδω­σε τη θέση της σε συκο­φα­ντί­ες και βρώ­μι­κες προ­σω­πι­κές επι­θέ­σεις; Προ­φα­νώς τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα που θέλουν να βάλουν στο χέρι περιο­χές – φιλέ­τα γύρω από το Χαϊ­δά­ρι, τον Σκα­ρα­μα­γκά, το όρος Αιγά­λεω, το Στρα­τό­πε­δο Χαϊδαρίου.
 Για να δανει­στού­με μια γνω­στή ατά­κα από ελλη­νι­κή ται­νία: «Είναι πολ­λά τα λεφτά Βαγ­γέ­λη»…

ℹ️  Διαμαρτυρία δασκάλων και καλλιτεχνών της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου.

Με αυθαι­ρε­σία αυταρ­χι­σμό και παρα­τυ­πί­ες η νέα Δημο­τι­κή Αρχή στο Χαϊ­δά­ρι γκρε­μί­ζει ό,τι είχε δημιουρ­γη­θεί τα τελευ­ταία χρό­νια στη Στέ­γη Πολι­τι­σμού του δημου Χαϊ­δα­ρί­ου, με συνέ­πεια την καθυ­στέ­ρη­ση έναρ­ξης των μαθη­μά­των, προ­φα­νώς με απώ­τε­ρο σχε­δια­σμό την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση των δημο­τι­κών πολι­τι­στι­κών υπηρεσιών..

✔️   Καταγ­γέλ­λου­με τη δημο­τι­κή αρχή στο Χαϊ­δά­ρι που παρεμ­βαί­νο­ντας στη δια­δι­κα­σία προ­σλή­ψε­ων δασκάλων τέχνης στη Στέ­γη Πολι­τι­σμού του δήμου Χαϊ­δα­ρί­ου, αγνό­η­σε την προ­ϋ­πη­ρε­σία, αγνό­η­σε τα προ­σό­ντα και το ότι οι δάσκα­λοι τέχνης είχαν στην ουσία “χτί­σει” από το μηδέν τη Στέ­γη Πολι­τι­σμού του δήμου Χαϊδαρίου.

Με αυταρ­χι­σμό και αλα­ζο­νεία “πέτα­ξε έξω10 απο τους 16 δασκά­λους τέχνης, αφή­νο­ντάς τους χωρίς δου­λειά. Οι δάσκα­λοι τέχνης τα προη­γού­με­να χρό­νια έφε­ραν σε σύντο­μο χρο­νι­κό διά­στη­μα εκ του μηδε­νός το απο­τέ­λε­σμα να απο­λαμ­βά­νουν τις Πολι­τι­στι­κές υπη­ρε­σί­ες του Δήμου Χαϊ­δα­ρί­ου πάνω από 2.000 μαθητές. 

✔️  Μάλι­στα στο τελευ­ταίο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο που είχαν προ­σέλ­θει οι “κομ­μέ­νοι” δάσκα­λοι με δεκά­δες μαθη­τές και γονείς που ήρθαν για να τους υπο­στη­ρί­ξουν, ο αρμό­διος αντι­δή­μαρ­χος απα­ντώ­ντας στην καταγ­γε­λία για ανυ­παρ­ξία αξιο­λό­γη­σης των προ­σό­ντων και της προ­ϋ­πη­ρε­σί­ας των δασκά­λων, είπε με θρά­σος ότι “τα κρι­τή­ρια είναι υπο­κει­με­νι­κά και ότι στην τέχνη δεν υπάρ­χουν κρι­τή­ρια “, ενώ υπάρ­χουν κρι­τή­ρια όπως άλλω­στε έγι­νε ανα­φο­ρά και στο Δημο­τι­κό Συμβούλιο.

✔️   Καταγ­γέλ­λου­με τη σημε­ρι­νή δημο­τι­κή αρχή του κ. Ντη­νια­κού, η οποία όχι μόνο δεν εφάρ­μο­σε την από­φα­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου να γίνουν ξανά από την αρχή οι κρί­σεις με άλλη επι­τρο­πή , αλλά προ­χώ­ρη­σε πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κά στις 8/11 σε εκδί­κα­ση ενστά­σε­ων με την ίδια επι­τρο­πή την οποία η πλειο­ψη­φία του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου είχε καταργήσει.
✔️   Καταγ­γέλ­λου­με επι­πλέ­ον τη σημε­ρι­νή Δημο­τι­κή Αρχή η οποία προ­έ­βη και σε νέες διώ­ξεις μετά τις ενστά­σεις, εκδι­κη­τι­κά προς όλους εκεί­νους τους δασκά­λους που εμφα­νί­στη­καν αλλη­λέγ­γυοι στην απα­ξί­ω­ση των συνα­δέλ­φων τους, θέτο­ντας και αυτούς εκτός εργασίας.
✔️   Η Δημο­τι­κή Αρχή δεν σέβε­ται ούτε τους εργα­ζό­με­νους ούτε τις δια­δι­κα­σί­ες. Ο αυταρ­χι­σμός της και η αυθαι­ρε­σία της δεν έχουν όρια. Το δικαί­ω­μα στην εργα­σία ειναι σεβα­στό για όλους. Αυτό που εμείς απαι­τού­με ειναι οι κρί­σεις να γίνο­νται με δια­φά­νεια καθώς και να ληφθεί υπ όψιν η επι­τυ­χής ως τώρα πορεία της Στέ­γης Πολι­τι­σμού του Δήμου.

Καλού­με όλους σε επα­γρύ­πνη­ση να μην περά­σει η αυθαι­ρε­σία και τα σχέ­δια ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης της Στέ­γης Πολι­τι­σμού του δήμου Χαϊδαρίου.

🔻  Να εφαρμοστεί άμεσα η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ!
🔻 Δεν θα δεχτούμε καμιά μεθόδευση στην πρόσληψη των δασκάλων στα πολιτιστικά τμήματα

Ήδη στις 5‑Νοέμβρη η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση βγή­κε πλα­τιά στο λαό της πόλης με ανα­κοί­νω­ση, που ανά­με­σα στ’ άλλα ανέφερε:

  • Η Δημο­τι­κή Αρχή Ντη­νια­κού συνε­χί­ζει τον κατή­φο­ρο, με νέο μνη­μείο πολι­τι­κής θρα­σύ­τη­τας, ψεύ­δους, ανό­η­της προ­πα­γάν­δας και λάσπης. Προ­σπα­θεί να κρύ­ψει, την παρά­νο­μη, ανή­θι­κη και απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση μιας επι­τρο­πής «παρω­δία», να επι­βά­λει τους δασκά­λους στα τμή­μα­τα πολι­τι­σμού του Δήμου μας, με μονα­δι­κό γνώ­μο­να το «ρου­σφέ­τι».
  • Καλού­με τη Δημο­τι­κή Αρχή και τον πρό­ε­δρο του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου να εφαρ­μό­σουν άμε­σα την ομό­φω­νη από­φα­ση (όλων των παρα­τά­ξε­ων της Αντι­πο­λί­τευ­σης), που πήρε το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, για να επα­νε­ξε­τα­στούν οι αιτή­σεις των δασκά­λων, από επι­τρο­πή που θα απαρ­τί­ζε­ται απο­κλει­στι­κά από υπαλ­λή­λους του Δήμου και όχι από Αντι­δη­μάρ­χους, που απο­δε­δειγ­μέ­να προ­σπά­θη­σαν να αλλοιώ­σουν τα απο­τε­λέ­σμα­τα και να επι­βά­λουν τους «εκλε­κτούς» της διοίκησης.
  • Αντί να απο­λο­γη­θεί ο Δήμαρ­χος και η Δημο­τι­κή Αρχή για την απα­ρά­δε­κτη δημό­σια δήλω­ση-παρα­δο­χή στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, του Αντι­δη­μάρ­χου Πολι­τι­σμού και μέλους της επι­τρο­πής αξιο­λό­γη­σης κ. Πετού­ση, ότι εκτός από τα τυπι­κά προ­σό­ντα που ζητού­σε η προ­κή­ρυ­ξη, η επι­λο­γή έγι­νε και με άλλα κρι­τή­ρια «υπο­κει­με­νι­κά»… ζητά­ει προ­κλη­τι­κά και τα ρέστα.

Και επει­δή το ψέμα έχει κοντά ποδά­ρια σας απα­ντά­με ευθέως:

  • Οδέ­πο­τε δεχτή­κα­τε «έτσι απλά» να συζη­τή­σε­τε το θέμα που έθε­σαν οι τα εργαζόμενοι.
  • Το θέμα τέθη­κε για συζή­τη­ση μετά από την επί­μο­νη πρό­τα­ση της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, με την ομό­φω­νη συμ­φω­νία όλων των παρα­τά­ξε­ων της αντι­πο­λί­τευ­σης (και όχι μεμο­νω­μέ­νης δημο­τι­κής συμ­βού­λου, όπως επι­τη­δευ­μέ­να και επα­να­λαμ­βα­νό­με­να προ­σπα­θεί­τε να παρου­σιά­σε­τε στην ανα­κοί­νω­ση σας).
  • Η αλή­θεια είναι ότι προ­σπα­θού­σα­τε να απο­φύ­γε­τε με κάθε τρό­πο τη συζή­τη­ση και στο τέλος σε μια επί­δει­ξη αλα­ζο­νεί­ας και παγκό­σμιας πρω­το­τυ­πί­ας επι­λέ­ξα­τε να απο­χω­ρή­σει (!!!!!) η δημο­τι­κή αρχή, καθώς για ακό­μα μια φορά δεν είχα­τε την πλειο­ψη­φία για να επι­βά­λε­τε την από­φα­ση σας.
    Ποτέ τα προη­γού­με­να χρό­νια, για ουσια­στι­κούς αλλά και ηθι­κούς λόγους δεν πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε τέτοια δια­δι­κα­σία «παρω­δία».

Για αξιο­κρα­τι­κούς λόγους ουδέ­πο­τε συστά­θη­κε ΞΑΝΑ στο παρελ­θόν 3μελής επι­τρο­πή αξιο­λό­γη­σης, που να απο­τε­λεί­ται από 2 Αντιδημάρχους.

Όπως επί­σης δεν έχει προη­γού­με­νο, η δημό­σια απο­δο­χή του Αντι­δη­μάρ­χου σας, ότι δεν τηρή­θη­καν τα κρι­τή­ρια που έθε­τε η προκήρυξη.

Την ίδια στιγ­μή που σας πιά­νου­με όπως λέει ο λαός με την γίδα στην πλά­τη, αντί να πάρε­τε πίσω χωρίς τυμπα­νο­κρου­σί­ες την από­φα­ση σας, συνε­χί­ζε­τε να προ­κα­λεί­τε μιλώ­ντας για σεβα­σμό στο δικαί­ω­μα της εργα­σί­ας, για υπευ­θυ­νό­τη­τα, σοβα­ρό­τη­τα και ΚΥΡΙΩΣ διαφάνεια.

Η αλή­θεια είναι ότι ούτε και εμείς δεν περι­μέ­να­με να αρχί­σε­τε τα τερ­τί­πια και τις παρα­τυ­πί­ες, τόσο νωρίς.

Και κατέ­λη­γε:” Θα συνε­χί­σου­με απο­φα­σι­στι­κά να αγω­νι­ζό­μα­στε για όλα τα δίκαια αιτή­μα­τα των εργα­ζό­με­νων και των συν­δη­μο­τών μας, απέ­να­ντι σε κάθε προ­σπά­θεια μεθο­δεύ­σε­ων της Δημο­τι­κής Αρχής Ντηνιακού.
Εδώ και τώρα να στα­μα­τή­σει αυτή η απα­ρά­δε­κτη δια­δι­κα­σία και να γίνει πρά­ξη η από­φα­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου.”

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ! — ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Σχε­τι­κό (οι νοού­ντες νοή­τω­σαν) |>Lales Charis

ΧΑΙΔΑΡΙ 2019 Δημοκρατία.
5 χρό­νια μετά μιλώ ελεύ­θε­ρα για τον ΣΤΑΛΙΝ , τις ΔΙΩΞΕΙΣ των ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ …και ποιοι κόπτο­νται ΣΗΜΕΡΑ;

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο