Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικές εκλογές — Νέα Ιωνία: Έργα και ημέρες της δημαρχίας Γκότση

Στην ανα­κή­ρυ­ξη του υπο­ψη­φί­ου της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Κώστα Κατι­μερ­τζό­γλου για το δήμο της Νέας Ιωνί­ας, ο μέχρι τώρα επι­κε­φα­λής κ. Τσου­κα­λάς έλα­νε μερι­κές επι­ση­μάν­σεις για την δημο­τι­κή αρχή υπό τον Ηρα­κλή Γκότση.

Δημο­σιεύ­ου­με από την τοπο­θέ­τη­σή του τα σημεία πυο ανα­φέ­ρο­νται στο πώς εξει­δι­κεύ­ο­νται οι κυβερ­νη­τι­κοί στό­χοι  από τη δημο­τι­κή αρχή Γκό­τση στο δήμο της Ν.Ιωνίας.  

Η παρά­τα­ξη Γκό­τση συγκρο­τή­θη­κε  από  ένα συνον­θύ­λευ­μα πολι­τι­κών δυνά­με­ων, κυρί­ως πρώ­ην στε­λε­χών του ΠΑΣΟΚ (σήμε­ρα τον έχουν  εγκα­τα­λεί­ψει) που με τη συν­δρο­μή και των άλλων δημο­τι­κών παρα­τά­ξε­ων (από την Ελλην.ΑΡΙΣτ) που υπη­ρε­τούν με τον ένα ή τον άλλο τρό­πο την ίδια στρα­τη­γι­κή , προ­ώ­θη­σε και  υλο­ποί­η­σε τις  παρα­πά­νω μνη­μο­νι­κές  δεσμεύ­σεις, που συμ­φώ­νη­σαν η κυβέρ­νη­ση και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Η δημο­τι­κή αρχή, για να συμ­βά­λει στην επι­τυ­χία των αντι­λαϊ­κών κυβερ­νη­τι­κών στό­χων, απο­δέ­χτη­κε και στην ουσία στή­ρι­ξε τη μεί­ω­ση  της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης  προς τους δήμους, που έφτα­σε στο 62%, και τις περι­κο­πές πάνω από 50% στα σχο­λεία. όπως και τις παρά­νο­μες παρα­κρα­τή­σεις που προ­έρ­χο­νται από την εξο­ντω­τι­κή  φορο­λο­γία  μισθω­τών και συντα­ξιού­χων που έχουν φτά­σει στα 15 δις, χωρίς η Κυβέρ­νη­ση να τα  απο­δί­δει στην τοπι­κή διοίκηση.

Για ανα­πλη­ρώ­σει τις περι­κο­πές της Κυβέρ­νη­σης, κατέ­φυ­γε στην αύξη­ση των ίδιων πόρων, βάζο­ντας σε εφαρ­μο­γή τους μνη­μο­νια­κούς  νόμους, λέγο­ντας ξεδιά­ντρο­πα ότι τον δεσμεύ­ουν και δεν μπο­ρεί να κάνει διαφορετικά.

Στην κατεύ­θυν­ση αυτή, η Δημο­τι­κή αρχή προ­χώ­ρη­σε στην είσπρα­ξη διά­φο­ρων ακό­μα οφει­λών και από τρο­φεία,  φόρους και  πρό­στι­μα  που αδυ­να­τού­σαν να πλη­ρώ­σουν τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα,  και που για να τα εισπρά­ξει, (ακό­μα και σε ποσά που ήταν  κάτω από 500 ευρώ) τα βεβαί­ω­νε στην οικο­νο­μι­κή υπη­ρε­σία  και τα έστελ­νε σε τρά­πε­ζες και εφο­ρί­ες με συνέ­πεια να κατά­σχο­νται μισθοί και συντά­ξεις και μην μπο­ρούν να πάρουν φορο­λο­γι­κή ενη­με­ρό­τη­τα οι μικροί επαγ­γελ­μα­τί­ες  Την ίδια ώρα που η κυβέρ­νη­ση έστελ­νε εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες ραβα­σά­κια για κατα­σχέ­σεις σπι­τιών,  για χρέη πάνω από 500 ευρώ στους δήμους, η απά­ντη­ση που έδω­σε, όταν το φέρα­με στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο με πρό­τα­ση να απαλ­λα­χθούν ήταν ότι δεν μπο­ρεί να κάνει δια­φο­ρε­τι­κά  παρά να εφαρ­μό­ζει το μνη­μο­νια­κό νόμο.

Από την άλλη επι­διώ­κο­ντας στη δημιουρ­γία φιλο­λαϊ­κού προ­φίλ, έκα­νε προ­με­τω­πί­δα της πολι­τι­κής του τη  λεγό­με­νη  ‘’κοι­νω­νι­κή πολι­τι­κή’’, εννο­ώ­ντας ως τέτοια, τις ευκαι­ρια­κές δομές που στή­θη­καν στο δήμο για να αντι­με­τω­πί­σουν την εξα­θλί­ω­ση και την ακραία φτώ­χια πολι­τι­κή που στή­ρι­ζε η Κυβέρ­νη­ση με τη δημιουρ­γία και τη χρη­μα­το­δό­τη­ση των διά­φο­ρων δομών.

Στην προ­σπά­θεια χει­ρα­γώ­γη­σης του λαού και στα πλαί­σια της λεγό­με­νης ‘’κοι­νω­νι­κής οικο­νο­μί­ας’’ της Ε.Ε, εκτός από τους εκα­το­ντά­δες ‘’εθε­λο­ντές,’’ αξιο­ποί­η­σε διά­φο­ρα επι­δο­τού­με­να προ­γράμ­μα­τα της κυβέρ­νη­σης και της Ε.Ε για την ενί­σχυ­ση αυτών των δομών όπως το κοι­νω­νι­κό παντο­πω­λείο ΜΚΟ  κ.ά. Ενώ  στα πλαί­σια σχε­τι­κού νόμου της κυβέρ­νη­σης ίδρυ­σε δομή με την ονο­μα­σία ‘’Κέντρο κοι­νό­τη­τας’’ που δια­θέ­τει επι­στη­μο­νι­κό δυνα­μι­κό για να συμ­βου­λεύ­ει υπο­τί­θε­ται, ενώ στην ουσία  κατευ­θύ­νει και ελέγ­χει μέσω της κοι­νω­νι­κής υπη­ρε­σί­ας αυτό τον κόσμο. Ταυ­τό­χρο­να έκα­νε ότι μπο­ρού­σε, για να κοπούν από το ΚΕΑ,  κατα­φεύ­γο­ντας ακό­μα και  αιφ­νι­δια­στι­κούς  ελέγ­χους σε  σπίτια.

Στις επερ­χό­με­νες εκλογές,

Και στην προ­σπά­θειά τους να συγκα­λύ­ψουν  ότι εφάρ­μο­σαν στο ακέ­ραιο την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης και της Ε.Ε  θα ανα­δεί­ξουν, και θα προ­βά­λουν κοι­νω­νι­κά ζητή­μα­τα, που ανα­γκά­στη­καν  κάτω από την συνε­χή παρέμ­βα­ση και πίε­ση  των δικών δυνά­με­ων, για μεί­ω­ση των τρο­φεί­ων στους παι­δι­κούς σταθμούς.

Μεί­ω­ση τρο­φεί­ων  των παι­διών που πάνε για 15ημέρες στην κατα­σκή­νω­ση του δήμου από  100ευρώ σε 50 ευρώ.

Πάγω­μα των δημο­τι­κών τελών και  μεί­ω­ση 6%  όπως και μεί­ω­ση στα δημο­τι­κά τέλη 50% σε ανά­πη­ρους πάνω από 67%, σε μακρο­χρό­νια άνερ­γους, πολύ­τε­κνους, τρί­τε­κνους με βάση το εισό­δη­μα που κι αυτό ήταν απο­τέ­λε­σμα της πάλης του εργα­τι­κού κινήμ­μα­τος και νομο­θε­τή­θη­κε από την Κυβέρνηση.

Όσο για τον ισχυ­ρι­σμό ότι πάγω­σαν και η μεί­ω­σαν  στα αντα­πο­δο­τι­κά τέλη,  αυτό  υπο­χρε­ώ­θη­καν να το κάνουν για­τί  μειώ­θη­καν οι μισθοί του προ­σω­πι­κού, κόπη­καν τα δώρα, ένας μεγά­λος αριθ­μός εργα­ζό­με­νων  έφυ­γε  οπό­τε και δαπά­νη μισθο­δο­σί­ας που μειώ­θη­κε δρα­στι­κά  δημιουρ­γού­σε σημα­ντι­κά πλε­ο­νά­σμα­τα για να πετά­ξουν και ένα ψυχου­λά­κι στο λαό. Γι αυτό παρά το πάγω­μα όλα αυτά τα χρό­νια και τη μεί­ω­ση τα έσο­δα από τα αντα­πο­δο­τι­κά όχι μόνο δεν μειώ­θη­καν αλλά αντί­θε­τα αυξή­θη­καν κιό­λας. Γι αυτό και τα ίδια έσο­δα του δήμου  ξεπέ­ρα­σα την  κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση.  Την ίδια ώρα όμως τα μερο­κά­μα­τα και οι μισθοί των εργα­ζο­μέ­νων και των συντα­ξιού­χων, οι αγο­ρα­στι­κή τους δύνα­μη από την υπερ­φο­ρο­λό­γη­ση  και τις αυξή­σεις στα τιμο­λό­για  έχουν μειω­θεί  όχι 6% αλλά 56% ενώ η ανερ­γία τσα­κί­ζει κόκκαλα.

Σε αντι­δια­στο­λή με αυτές τις απο­σπα­σμα­τι­κές μειώ­σεις και επει­δή ακρι­βώς η λύση ουσια­στι­κών προ­βλη­μά­των που σχε­τί­ζο­νται με τις ανά­γκες των λαϊ­κών στρω­μά­των στην παι­δεία την υγεία την πρό­νοια τον αθλη­τι­σμό κλπ  προ­ϋ­πο­θέ­τει σύγκρου­ση με  την κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή, τα προ­βλή­μα­τα όχι μόνο παρα­μέ­νουν άλυ­τα αλλά και οξύ­νο­νται.

 Εδώ και πολ­λά χρό­νια δεν υπάρ­χουν παι­δι­κοί σταθ­μοί με σύγ­χρο­νες προ­δια­γρα­φές για να στε­γά­σουν τα νήπια, ενώ πρό­σφα­τα έκλει­σαν 2 σταθ­μοί λόγω ακα­ταλ­λη­λό­τη­τας, χωρίς έχουν ακό­μη λει­τουρ­γή­σει νέοι παρά το γεγο­νός ότι η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση το έφε­ρε σαν θέμα 7 μήνες νωρί­τε­ρα, όταν ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι οι σταθ­μοί θα κλεί­σουν αν δεν έχουν συγκε­κρι­μέ­νες προ­δια­γρα­φές. Αυτό είχε σαν απο­τέ­λε­σμα 200 παι­διά στην αρχή της χρο­νιάς να είναι έξω από τις δομές, περι­μέ­νο­ντας μήπως κενω­θούν θέσεις για να τα πάρουν

Πολ­λά παι­διά δεν μπο­ρούν ακό­μα και μέσω των προ­γραμ­μά­των του ΕΣΠΑ να βρουν θέση, Κάθε χρό­νο εκα­το­ντά­δες παι­διά μένουν έξω με τους γονείς να μην ξέρουν τι να κάνουν. Υπήρ­ξε φαι­νό­με­νο που κατήγ­γει­λε ανοι­χτά εργα­ζό­με­νη  (και γι’ αυτό διώ­χτη­κε) ότι τα παι­διά πει­νού­σαν, σε ένα παι­δι­κό σταθ­μό, ενώ δανεί­ζο­νταν τρό­φι­μα από το κοι­νω­νι­κό παντοπωλείο.

Η Δημο­τι­κή αρχή αντί να διεκ­δι­κή­σει κον­δύ­λια για τα σχο­λεία , που οι περι­κο­πές  ξεπέ­ρα­σαν το 50%  και να καταγ­γεί­λει την κυβέρ­νη­ση, έβα­λε πλα­φόν στις προ­μή­θειες γρα­φι­κής ύλης και άλλων λει­τουρ­γι­κών δαπα­νών που είναι απα­ραί­τη­τα για να λει­τουρ­γή­σουν και  μη ξέρο­ντας ποια τρύ­πα να βου­λώ­σει, έφτα­σε να μη βάζει τα ένση­μα των καθα­ρι­στριών και τα χρέη των σχο­λεί­ων σε ΔΕΚΟ και εργο­λά­βους να φτά­σουν το 2016.τις 520.000 Έτσι επέ­λε­ξε να επι­χο­ρη­γή­σει τις σχο­λι­κές επι­τρο­πές, με χρή­μα­τα από ίδιους πόρους, δηλα­δή από τη φορο­λο­γία μας.

Η ανά­γκη στέ­γα­σης των νηπί­ων που προ­έ­κυ­ψε επει­δή η Κυβέρ­νη­ση απο­φά­σι­σε η προ­σχο­λι­κή αγω­γή να ισχύ­σει υπο­χρε­ω­τι­κά από την νέα σχο­λι­κή χρο­νιά 2019–2020  φέρ­νει στην επι­φά­νεια με τον ποιο απο­κα­λυ­πτι­κό  τρό­πο την τερά­στια έλλει­ψη χώρων για σχο­λεία αλλά και άλλες σημα­ντι­κές ανά­γκες, κυρί­ως όμως  τις ευθύ­νες που έχουν  τόσο οι  προη­γού­με­νες όσο και η  σημε­ρι­νή δημο­τι­κή αρχή. Οι οποί­ες έχο­ντας άλλες προ­τε­ραιό­τη­τες επέ­τρε­ψαν (στην ουσία παρέ­δω­σαν) δεκά­δες χώρους ειδι­κά παλιά  εργο­στά­σια από του Σαρα­ντό­που­λου τη Μου­τα­λά­σκη, την Ελλη­νί­δα την βαμ­βα­κουρ­γία από την Καλο­γρέ­ζα μέχρι τον Περισ­σό σε μεγά­λες εμπο­ρι­κές αλυ­σί­δες τροφίμων.Με δυο λόγια προ­τί­μη­σαν να συντα­χθούν με τους στό­χους του κεφαλαίου.

Καλε­στή­κα­με από τη δημο­τι­κή αρχή να συμ­με­τέ­χου­με σε δια­πα­ρα­τα­ξια­κή επι­τρο­πή, που θα ψάξει  εξεύ­ρε­σης χώρων για να στε­γα­στούν 250  νήπια των 4άρων και 5 ετών, σε προ­κάτ αίθου­σες οι οποί­ες θα τοπο­θε­τη­θούν όπως μας ενη­μέ­ρω­σαν σε κάποιο οικό­πε­δο είτε σε προ­αύ­λιους χώρους σχο­λεί­ων. Έτσι συνη­θί­ζουν να κάνουν όταν βρί­σκουν ζόρια προ­σπα­θώ­ντας να μοι­ρά­σουν τις ευθύ­νες τους και σε μας που σε πολ­λές  απ’ αυτές τις περι­πτώ­σεις αντι­στα­θή­κα­με έμπρα­κτα αλλά είμα­σταν μόνοι μας. Μπή­κε όμως η παρά­τα­ξη του Μανού­ρι που έχει συμ­βο­λή στο ξεπούλημα.

Η τερά­στια έλλει­ψη χώρων  απο­τέ­λε­σε και απο­τε­λεί μόνι­μο θέμα συζή­τη­σης για­τί δεν υπάρ­χει τίπο­τα σχε­δόν για να κτι­στεί έστω ένας παι­δι­κός σταθμός.

 Και όμως παρά την επα­νει­λημ­μέ­νη  δια­πί­στω­ση της δρα­μα­τι­κής έλλει­ψης χώρων, γνω­ρί­ζο­ντας  ότι νέοι γονείς δεν έχουν που να αφή­σουν τα παι­διά τους και ανα­γκά­ζο­νται να πλη­ρώ­νουν σε ιδιω­τι­κούς παι­δι­κούς σταθ­μούς μετα­ξύ αυτών και της εκκλη­σί­ας, τρο­φεία στο δήμο,  Πάλι με την ίδια δικαιο­λο­γία, δεν έχου­με χρή­μα­τα για απαλ­λο­τριώ­σεις  και με τη σύμ­φω­νη γνώ­μη και ψήφο των Μανού­ρι και Θωμα­ΐ­δου, πρω­το­κλα­σά­των στε­λε­χών του πρώ­ην υπουρ­γού του ΠΑΣΟΚ και δημάρ­χου Ν.Ιωνίας Χαρα­λά­μπους, και Υπο­ψη­φί­ων Δημάρ­χων στις επι­κεί­με­νες εκλο­γές, η δημο­τι­κή αρχή  απο­χα­ρα­κτή­ρι­σε και παρέ­δω­σε έναν από τους ελά­χι­στους (ίσως έναν από τους δύο)εναπομείναντες ελεύ­θε­ρους χώρους, στην Μητρό­πο­λη Ν.Ιωνίας, με σκο­πό να υπη­ρε­τη­θούν και πάλι οι σχε­δια­σμοί του κεφα­λαί­ου στην περιο­χή αυτή τη φορά μέσω της εκκλησίας

Το σχέ­διο όπως έδει­ξαν οι εξε­λί­ξεις ήταν  γνω­στό στη δημο­τι­κή αρχή από χρό­νια γι’ αυτό και δεν έκα­νε απο­λύ­τως τίπο­τα στα 8,5 χρό­νια της της θητεί­ας για να απαλ­λο­τριώ­σει το συγκε­κρι­μέ­νο χώρο, διεκ­δι­κώ­ντας χρή­μα­τα από την περι­φέ­ρεια. Εκτός από μία περί­πτω­ση που ήθε­λε να βάλει τα απορ­ριμ­μα­το­φό­ρα του δήμου αλλά αντέ­δρα­σαν οι κάτοι­κοι. Μπο­ρού­σε ακό­μη να δια­τη­ρή­σει τον χαρα­κτη­ρι­σμό του ως Κ.Χ. όμως ούτε και αυτό το έκα­νε. Απο­δει­κνύ­ο­ντας με ποιους πραγ­μα­τι­κά συντάσσεται..

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

‘’Ο δήμαρ­χος  γνώ­ρι­ζε πολύ και­ρό πριν όπως απο­δει­κνύ­ε­ται, ότι η αλλα­γή του πολιού­χου της Ν.Ιωνίας που επέ­μει­νε να ψηφί­σει στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο, προ­ο­ρί­ζο­νταν για την στέ­γα­ση του λει­ψά­νου του Αγ.Γεωργίου του Μυρο­βλύ­τη και την ονο­μα­το­δο­σία της και­νούρ­γιας εκκλη­σί­ας, όπως απο­τυ­πώ­νε­ται  στα σχέ­δια ανοι­κο­δό­μη­σης που παρου­σί­α­σε το τεχνι­κό οικο­μι­κό επι­τε­λείο του κ.Γαβριήλ στο δημο­τι­κό συμβούλιο’’.

Γίνε­ται όμως ακό­μη ποιο καθα­ρό σε κάθε καλό­πι­στο άνθρω­πο ότι μπρο­στά στο στό­χο που υπη­ρε­τούν δεν υπο­λο­γί­ζουν τίπο­τα απ αυτά  αν δού­με τι περι­λαμ­βά­νει το έργο, που κατευ­θύ­νο­νται τα χρή­μα­τα της περι­φέ­ρειας και ποιος χρη­μα­το­δο­τεί, τις 15 εκα­τομ­μυ­ρί­ων εγκα­τα­στά­σεις  (Αρχι­κή πρό­βλε­ψη) στο 7 στρεμ­μά­των οικό­πε­δο, αλλά και ποιους τελι­κά θα εξυ­πη­ρε­τή­σουν αυτές σε βάθος χρόνου.

Για κτι­στούν:

Εκκλη­σία 400 τ.μ. Μου­σείο 2000 τ.μ. ιερα­τι­κών κει­μη­λί­ων για θρη­σκευ­τι­κό του­ρι­σμό, υπό­γειο γκα­ράζ 5000 τ.μ. 4σάρων ορό­φων χωρη­τι­κό­τη­τας 250 αυτο­κι­νή­των, συνε­δρια­κό κέντρο 600 τ.μ. για 300 άτο­μα, ιδιω­τι­κός  παι­δι­κός σταθ­μός 400 τ.μ. Καφε­τέ­ρια (εε θα έχει και μερι­κά δέντρα.)

Η περι­φέ­ρεια δίνει 5.000.000 ευρώ 5.000.000 δίνει ο Λάτσης, 600.000 πρώ­τη δόση ο Νιάρ­χος ο Μαρτίνος……κ.ά.

Είναι φανε­ρό ότι ο χώρος αυτός δόθη­κε για εκμε­τάλ­λευ­ση στην εκκλη­σία, με προ­ο­πτι­κή  να εξυ­πη­ρε­τη­θούν οι ανά­γκες του μελ­λο­ντι­κού τερ­μα­τι­κού σταθ­μού του Μετρό, του γηπέ­δου του Μελι­σα­νί­δη ή  η  ανά­πτυ­ξη εμπο­ρι­κού κέντρου όπως ακού­γε­ται) Σε αντί­θε­ση  με την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των λαϊ­κών ανα­γκών,  να δημιουρ­γη­θούν  ελεύ­θε­ροι χώροι, να κτι­στούν παι­δι­κοί σταθ­μοί και νηπια­γω­γεία, αθλη­τι­κές  εγκα­τα­στά­σεις κ.λ.π.

Κοι­τάξ­τε μια αντί­φα­ση. Προ­κάτ για να στε­γα­στούν τα 250 νήπια, αλλά 5 εκατ. από την περι­φέ­ρεια, στην εκκλησία,20 εκ στο Μελι­σα­νί­δη, μαζί με άλλα τόσα και ακό­μα περισ­σό­τε­ρα από τους εφο­πλι­στές για γίνουν γκα­ράζ  και άλλα  που θα απο­φέ­ρουν κέρδη,.

Βλέ­πε­τε, οι παι­δι­κοί σταθ­μοί και τα νηπια­γω­γεία, τα νοσο­κο­μεία, μπο­ρεί να συμ­βά­λουν στη διά­πλα­ση του χαρα­κτή­ρα των παι­διών, στη δια­σφά­λι­ση της ανθρώ­πι­νης αξιο­πρέ­πειας, δυστυ­χώς όμως για μας δεν συμ­βά­λουν καθό­λου στη  δημιουρ­γία  κερδών.

Γι αυτό και η κ. Δού­ρου  φρό­ντι­σε και δίνει  ακό­μη 10,5 εκατ. στο δήμο της Ν. Ιωνί­ας  για να προ­χω­ρή­σει η κατα­σκευή υπό­γειου γκα­ράζ  στο 150 ο.τ. σε συν­δυα­σμό με ελεγ­χό­με­νη στάθ­μευ­ση ώστε να αυξή­σει ο δήμος τα ίδια έσο­δα. Ποσό τερά­στιο αν σκε­φτεί κανείς ότι για αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα σε ολό­κλη­ρη την Αττι­κή, δίνει τα ίδια χρή­μα­τα 11,5 εκατ. ευρώ που αντι­στοι­χούν μόλις στο 7,5% του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού της περι­φέ­ρειας Νομί­ζω σ. ότι δεν είναι δύσκο­λο να κατα­λά­βου­με για­τί  θρη­νού­με κάθε τόσο θύμα­τα από πνιγ­μούς και φωτιές και ότι αυτό δεν οφεί­λε­ται σε ακραία και­ρι­κά φαι­νό­με­να αλλά στο ποιες είναι οι προ­τε­ραιό­τη­τες  της κυβέρ­νη­σης. Στη δημό­σια κρι­τι­κή που ασκή­σα­με για τη φιέ­στα που οργά­νω­σε η δημο­τι­κή αρχή με τη Δού­ρου για την υπο­γρα­φή Σύμ­βα­σης, για την κατα­σκευή του Γκα­ράζ  ( Ότι δεν κάνει έργα υπο­δο­μών. (Ανα­κοί­νω­ση) απά­ντη­σε ότι η Δού­ρου δίνει άλλα τόσα εκατ. για αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα, και μάλι­στα ότι θα ξεκι­νού­σαν άμε­σα . Αν σκε­φτού­με ότι αυτό το είπε πριν ένα χρό­νο χωρίς να έχει γίνει τίπο­τα,  ότι το ποσόν για τρία αντι­πλημ­μυ­ρι­κά  έργα στην Ν. Ιωνία Είναι 12.700.000  Περισ­σό­τε­ρα από αυτά που δίνει η Δού­ρου για  όλη την Αττι­κή και άλλα 11.000.000 το γκα­ράζ και η πεζο­γέ­φυ­ρα της Πανα­γού­λη, όλα μαζί 23.700.000, ότι στη Μάν­δρα είναι ακό­μη στην αρχή, κατα­λα­βαί­νε­ται για τι κοροϊ­δία μιλάμε.

***

Στρα­τη­γι­κός στό­χος της κυβέρ­νη­σης είναι να αυξη­θούν τα ίδια έσο­δα, πατώ­ντας πάνω στη στρα­τη­γι­κή συναί­νε­ση των αιρε­τών στην τοπι­κή διοί­κη­ση, και της  προ­θυ­μί­ας που δεί­χνουν να μετα­φέ­ρουν τα βάρη της χρη­μα­το­δό­τη­σης στους δημότες.

 Αυτός ο στό­χος μετα­φρά­ζε­ται σε δρα­στι­κές περι­κο­πές και στο πρό­γραμ­μα δημο­σί­ων επεν­δύ­σε­ων, το οποίο έχει σχε­δόν εκμη­δε­νι­στεί και το οποίο   χρη­μα­το­δο­τού­σε έργα για την κατα­σκευή και τη συντή­ρη­ση σχο­λεί­ων, παι­δι­κών σταθ­μών, αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων, των Δήμων  όπως και σε αύξη­ση του δανει­σμού για επεν­δύ­σεις  ώστε να αυξη­θούν τα έσο­δα και να  εξυ­πη­ρε­τη­θούν οι στό­χοι της ανά­πτυ­ξης της  Ε.Ε

Τα τελευ­ταία 16 χρό­νια δηλα­δή 4 δημαρ­χια­κές θητεί­ες, έχουν γίνει ένας παι­δι­κός σταθ­μός, και ένα νηπια­γω­γείο. Τα  σχο­λεία λόγω της λει­ψής  συντή­ρη­σης τους είναι σε άσχη­μη κατά­στα­ση, γι αυτό με διά­φο­ρες οικο­νο­μι­κές ενέ­σεις από το ΥΠΕΣ  ειδι­κά πριν από εκλογές

Προ­σπα­θούν να τα συντη­ρή­σουν, καθώς  και τις παι­δι­κές χαρές για τις οποί­ες υπάρ­χει οδη­γία της Ε.Ε. για συγκε­κρι­μέ­νες προ­δια­γρα­φές που πρέ­πει να έχουν αλλιώς κλείνουν.

Όταν όμως πρέ­πει να γίνουν επεν­δύ­σεις όπως αυτή της αντι­κα­τά­στα­σης των λαμ­πτή­ρων, με LED  2.900.000 ευρώ που είναι απαί­τη­ση και οδη­γία της Ε.Ε για την ενί­σχυ­ση των μονο­πω­λί­ων της, με Α.Π.Ε που παρά­γουν τέτοιο υλι­κό  δεμέ­νο με την ανά­γκη εξοι­κο­μό­μη­σης πόρων και  για να μειω­θούν οι δαπά­νες του ηλε­κτρο­φω­τι­σμού της πόλης, που καλύ­πτο­ντα από τα αντα­πο­δο­τι­κά τέλη που πλη­ρώ­νου­με εμείς, κατα­φεύ­γου­με σε δανει­σμό Από το όφε­λος των 2.000.000 ευρώ που θα προ­κύ­ψει μετά την δεκα­ε­τή εξό­φλη­ση του δανεί­ου (Σύμ­φω­να με τις μελέ­τες τους)   Εμείς δεν θα έχου­με καμία μεί­ω­ση Θα το καρ­πω­θεί εξ ολο­κλή­ρου ο Δήμος δια­τη­ρώ­ντας ή και αυξά­νο­ντας τα αντα­πο­δο­τι­κά τέλη. (Τώρα αν σε 10 χρό­νια η τεχνο­λο­γία αυτή θα είναι ξεπε­ρα­σμέ­νη, δεν τους απα­σχο­λεί ας είναι καλά οι Τρά­πε­ζες)  Με δανει­σμό 400.000 ευρώ ακό­μη προ­χω­ρά­ει και για την αγο­ρά 2 λεω­φο­ρεί­ων για την τοπι­κή συγκοινωνία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο