Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικές εκλογές 2019 — Θεσσαλονίκη: «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου»

«“Ικα­νός” είναι μόνο ο δήμαρ­χος που δεν θα είναι “γιε­σμεν” στη κυρί­αρ­χη πολι­τι­κή. Οργα­νώ­νει από το μετε­ρί­ζι του τη αντί­στα­ση εργα­ζό­με­νων και λαού, παρε­μπο­δί­ζει την κυρί­αρ­χη πολι­τι­κή, κερ­δί­ζει μαζί με τον λαό νίκες, ανοί­γει δρό­μους ανα­τρο­πής» σημεί­ω­σε, μετα­ξύ άλλων, σε παρέμ­βα­ση του ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος κατά τη διάρ­κεια εκδή­λω­σης της ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ, την Τρί­τη στη Θεσσαλονίκη. 

Βάζο­ντας τη δια­χω­ρι­στι­κή γραμ­μή, ο Σ.Ζαριανόπουλος ανέ­φε­ρε: «Εμείς, το ΚΚΕ όταν σφα­για­ζό­ταν ο λαός από τα όποια μνη­μό­νια ήμα­σταν και είμα­στε στους δρό­μους. Τους άλλους υπο­ψη­φί­ους δεν τους είδα­με. Προ­φα­νώς είχαν κλει­στεί μαζί με τους φορείς της “ανά­πτυ­ξης”, τους μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες, όλα τα κόμ­μα­τα των μνη­μο­νί­ων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λοι­πόν εξί­σου υπεύ­θυ­νοι για όσα περ­νά ο λαός μας.

Εμείς λοι­πόν σ’ όλους αυτούς δεν απευ­θυ­νό­μα­στε. Τσά­κι­σαν και τσα­κί­ζουν το λαό. Εμείς απευ­θυ­νό­μα­στε στους πολ­λούς χαμέ­νους της κρί­σης και της ανά­πτυ­ξης τους, και λέμε:

ΚΚΕ. Με ερω­τη­μα­τι­κά, μπο­ρεί. Με επι­μέ­ρους αντιρ­ρή­σεις και δια­φο­ρές, μπο­ρεί. Πάντως να ξέρεις τι βγά­ζεις. Όχι παζά­ρια και σαπί­λα. Αντί­στα­ση, προ­ο­πτι­κή, απαλ­λα­γή από τη βαρβαρότητα.

ΚΚΕ. Τα 100 του ηρω­ϊ­κά χρό­νια είναι η εγγύ­η­ση ότι σε ένα πράγ­μα είναι “δογ­μα­τι­κό”: Ποτέ δεν κάνει πίσω από τα λαϊ­κά συμφέροντα.

ΚΚΕ που δεν κοροϊ­δεύ­ει με ψεύ­τι­κα παι­δα­ριώ­δη αφη­γή­μα­τα περί “ικα­νών” δημάρ­χων, που θα σώσουν τη πόλη και το λαό της. Θα τη μετα­τρέ­ψουν σε νησί­δα ευη­με­ρί­ας σε μια χώρα που ο λαός της βυθί­ζε­ται σε μόνι­μη ανερ­γία, μόνι­μη ευέ­λι­κτη ψευ­το­α­πα­σχό­λη­ση των 200–300 ευρώ και ανα­σφά­λεια, με μισθούς ψίχου­λα, χωρίς συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις και δικαιώ­μα­τα, πετσο­κομ­μέ­νες 22 φορές τις συντά­ξεις, μπο­ρεί και άλλες αν τα δημο­σιο­νο­μι­κά δεν πάνε καλά, άγριο φορο­κυ­νη­γη­τό στο λαό που η πλειο­ψη­φία του εμφα­νί­ζε­ται στους πίνα­κες των οφει­λε­τών, των “επι­κίν­δυ­νων” να υπο­στούν δεσμεύ­σεις, κατα­σχέ­σεις, πλει­στη­ρια­σμούς. Με τους μικρέ­μπο­ρους και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους ‑όσοι δεν έχουν κλεί­σει- να ασφυ­κτιούν και να απει­λού­νται με κλεί­σι­μο για να δοθεί “ζωτι­κός χώρος επεν­δύ­σε­ων” στους μεγά­λους, τους “αγί­ους” αυτού του συστή­μα­τος με ζεστό χρή­μα και φορο­α­παλ­λα­γές από το υστέ­ρη­μα όλων μας».

Στην εκδή­λω­ση, που είχε τίτλο: «Κάνε τη δια­φο­ρά με ισχυ­ρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύνα­μη στη δύνα­μή σου», μίλη­σε επί­σης ο Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος, μέλος του Γρα­φεί­ου Περιο­χής Κ. Μακε­δο­νί­ας και υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Ο Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος, σημεί­ω­σε ότι με την ενί­σχυ­ση των ψηφο­δελ­τί­ων της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο δήμο Θεσ­σα­λο­νί­κης και την Περι­φέ­ρεια, θα μπει πιο δυνα­μι­κά στο προ­σκή­νιο η δυνα­τό­τη­τα και προ­ο­πτι­κή μια ανά­πτυ­ξης που θα είναι προ­σα­να­το­λι­σμέ­νη στην κάλυ­ψη των σύγ­χρο­νων κοι­νω­νι­κών ανα­γκών και όχι στην κερ­δο­φο­ρία των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Μετα­ξύ άλλων, είπε:

«Στο πλαί­σιο αυτό μεγά­λες και στρα­τη­γι­κής σημα­σί­ας επι­χει­ρή­σεις όπως η ΕΛΒΟ και η ΕΒΖ όχι μόνο δεν θα απα­ξιώ­νο­νταν, αλλά θα μπο­ρού­σαν να ανα­πτυ­χθούν, να επε­κτα­θούν, να απορ­ρο­φή­σουν και νέο εργα­τι­κό και επι­στη­μο­νι­κό δυναμικό.

Θα ενι­σχυ­θεί η πάλη για την κάλυ­ψη των σύγ­χρο­νων ανα­γκών με έργα, υπο­δο­μές και υπη­ρε­σί­ες που να αντα­πο­κρί­νο­νται στις επι­στη­μο­νι­κές και τεχνο­λο­γι­κές δυνα­τό­τη­τες της επο­χής μας.

  • Για προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος, στη στε­ριά και τη θάλασ­σα, με ειδι­κά μέτρα και σχε­δια­σμό για το Θερ­μαϊ­κό. Με μέτρα για το περια­στι­κό δάσος του Σειχ Σου, για την αντι­πυ­ρι­κή του προστασία.
  • Για αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα, όχι κομ­μέ­να και ραμ­μέ­να στους αντι­λαϊ­κούς προ­ϋ­πο­λο­γι­σμούς κεντρι­κού κρά­τους και Περι­φέ­ρειας, αλλά επαρ­κή και επι­και­ρο­ποι­η­μέ­να, εντο­πί­ζο­ντας ακό­μα και περιο­χές που θα μπο­ρού­σαν δυνη­τι­κά να αντι­με­τω­πί­σουν πρόβλημα.
  • Για να είναι το δομη­μέ­νο περι­βάλ­λον θωρα­κι­σμέ­νο απέ­να­ντι στους σει­σμούς που είναι συχνοί και στη χώρα μας συνο­λι­κά και την ΠΚΜ και ιδιαί­τε­ρα τα σχο­λεία, οι χώροι συγκέ­ντρω­σης νεο­λαί­ας. Για να σχε­δια­στεί και να είναι υλο­ποι­ή­σι­μο στην πρά­ξη ένα πρό­γραμ­μα πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας που θα επι­τρέ­ψει να μη θρη­νή­σου­με θύμα­τα αν χτυ­πή­σει ο εγκέλαδος.
  • Για να προ­χω­ρή­σουν γρή­γο­ρα ανα­γκαία έργα όπως το Μετρό και η επέ­κτα­ση προς την Τού­μπα και ταυ­τό­χρο­να να μην τα χρυ­σο­πλη­ρώ­νου­με άμε­σα και έμμε­σα με την πολ­λα­πλή φορο­λο­γία, τα ακρι­βά εισι­τή­ρια, τα διόδια.
  • Για ανα­βάθ­μι­ση των υπο­δο­μών Παι­δεί­ας και Υγεί­ας, απαι­τώ­ντας περισ­σό­τε­ρα κον­δύ­λια και από την Περι­φέ­ρεια. Για ένα πρό­γραμ­μα ανά­πτυ­ξης σχο­λι­κής στέ­γης και στο δήμο που να αντα­πο­κρί­νε­ται στις μεγά­λες ανά­γκες, χωρίς ΣΔΙΤ που απο­δε­δειγ­μέ­να επι­βα­ρύ­νουν με επι­πλέ­ον κόστος τις τσέ­πες μας, δίνουν τη δια­χεί­ρι­ση των μονά­δων σε ιδιώτες.
  • Για χώρους αθλη­τι­σμού και πολι­τι­σμού, παι­δι­κές χαρές που να μπο­ρούν να καλύ­ψουν τις μεγά­λες ανάγκες.
  • Για ένα πρό­γραμ­μα ανά­πτυ­ξης ελεύ­θε­ρων χώρων και πρα­σί­νου, με δια­σφα­λι­σμέ­νη χρη­μα­το­δό­τη­ση, προ­σω­πι­κό για τη συντή­ρη­ση και ανα­βάθ­μι­ση του.
  • Άμε­ση βελ­τί­ω­ση της κατά­στα­σης στις αστι­κές συγκοινωνίες.

Με ισχυ­ρό ΚΚΕ και «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στο δήμο και την Περι­φέ­ρεια θα ενι­σχυ­θούν οι δυνά­μεις που παλεύ­ουν ενά­ντια στους επι­κίν­δυ­νους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς σχε­δια­σμούς. (…)Για να μη μετα­τρέ­πε­ται η πόλη σε πρω­τεύ­ου­σα της αμε­ρι­κά­νι­κης παρου­σί­ας όπως τις μέρες της ΔΕΘ με πρά­κτο­ρες να αλω­νί­ζουν και μηχα­νές πολέ­μου να αρά­ζουν στο Θερ­μαϊ­κό».

Παρεμ­βά­σεις έκα­ναν ο δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Θεσ/νίκης με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Μιχά­λης Κων­στα­ντι­νί­δης, ο Άκης Σακι­σλό­γλου, δημο­σιο­γρά­φος και ο Γιώρ­γος Τσίν­τζι­λης, καθη­γη­τής φυσι­κής αγω­γής, εκλεγ­μέ­νος στο ΣΕΓΑΣ.

Δημο­τι­κές εκλο­γές 2019: Οι υπο­ψή­φιοι δήμαρ­χοι που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο