Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικές εκλογές 2019: Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής προς το λαό του δήμου

Με ένα δισέ­λι­δο φυλ­λά­διο η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Και­σα­ρια­νής απευ­θύ­νε­ται στους εργα­ζό­με­νους και ευρύ­τε­ρα στο λαό του δήμου, καλώ­ντας τους να συνε­χί­σουν μαζί στην ίδια ασυμ­βί­βα­στη πορεία στο δρό­μο της ελπί­δας και της πάλης για τις σύγ­χρο­νες ανάγκες. 

Υπεν­θυ­μί­ζει ότι τα τέσ­σε­ρα χρό­νια που πέρα­σαν η διοί­κη­ση της Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­σης, υπό το δήμαρ­χο και εκ νέου υπο­ψή­φιο Ηλία Στα­μέ­λο, υπήρ­ξε στή­ριγ­μα του λαϊ­κού κινή­μα­τος της πόλης, των εργα­ζό­με­νων, κόντρα στη λογι­κή της μοι­ρο­λα­τρί­ας και των χαμη­λών απαιτήσεων.

Καισαριανιώτη Καισαριανιώτισσα,

Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε, συνταξιούχε, νέε και νέα.

Απέ­να­ντι σε όσους σε καλούν να απο­δε­χθείς ένα δρό­μο συνε­χών θυσιών για τα κέρ­δη των λίγων και να μη διεκ­δι­κείς τη ζωή που σου αξίζει.

Απέ­να­ντι στην κοροϊ­δία της κυβέρ­νη­σης ότι κάτι αλλά­ζει, ενώ εσύ βλέ­πεις ότι τα μέτρα που τσα­κί­ζουν τη ζωή σου ήρθαν για να μείνουν.

Απέ­να­ντι σε όσους ξεπλέ­νουν το ρόλο του ΝΑΤΟ και της EE και εμπλέ­κουν τη χώρα βαθύ­τε­ρα στους δολο­φο­νι­κούς ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς στην περιοχή.

Απέ­να­ντι σε όσους προ­σπα­θούν να σε πεί­σουν ότι είναι η μοί­ρα σου να ζεις με ψίχου­λα και να λες και ευχα­ρι­στώ.

Απέ­να­ντι στην πολι­τι­κή που θέλει τους Δήμους άλλον ένα μηχα­νι­σμό που θα συμ­βάλ­λει στην φορο­ε­πι­δρο­μή, την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση και το ξεπού­λη­μα της δημό­σιας περιου­σί­ας, που θα βάζει βαθιά το χέρι στην τσέ­πη των δημοτών.

Απέ­να­ντι σε όσους θεω­ρούν πολυ­τέ­λεια να έχεις παι­δι­κούς σταθ­μούς, ασφα­λή σχο­λεία, πρό­σβα­ση στο μαζι­κό λαϊ­κό αθλη­τι­σμό και τον πολιτισμό…

Από το πόστο της διοίκησης του Δήμου Καισαριανής:

Στη­ρί­ξα­με τις διεκ­δι­κή­σεις και την πάλη του λαϊ­κού κινή­μα­τος, τις αγω­νι­στι­κές του κινη­το­ποι­ή­σεις κόντρα στη μοι­ρο­λα­τρία και τη λογι­κή των χαμη­λών απαι­τή­σε­ων, κατα­δι­κά­σα­με τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και επεμβάσεις.

Πήρα­με θέση ενά­ντια σε όλα τα αντι­λαϊ­κά μέτρα που προ­ω­θή­θη­καν, το διαρ­κές Μνη­μό­νιο, τη φορο­λη­στεία και τις μεταρ­ρυθ­μί­σεις που κάνουν τους Δήμους και τις Περι­φέ­ρειες υπη­ρέ­τες της κερ­δο­φο­ρί­ας των μονοπωλίων.

Διεκ­δι­κή­σα­με μέτρα ανα­κού­φι­σης των πιο φτω­χών λαϊ­κών στρω­μά­των και των ανέρ­γων. Ενα­ντιω­θή­κα­με στη νέα μεί­ω­ση της χρη­μα­το­δό­τη­σης Δήμων και Περιφερειών.

Δε συμ­μορ­φω­θή­κα­με στους νόμους που θεσπί­ζουν την αρπα­γή όσων με κόπους και θυσί­ες κατά­φε­ρε να χτί­σει ο εργα­ζό­με­νος. Κανέ­νας πλει­στη­ρια­σμός, καμία κατά­σχε­ση λογα­ρια­σμού δεν προ­χώ­ρη­σε από το Δήμο Και­σα­ρια­νής και τις υπη­ρε­σί­ες του.

Αρνη­θή­κα­με τη διά­θε­ση των απο­θε­μα­τι­κών του Δήμου για τις ανά­γκες των τρα­πε­ζών και την εκχώ­ρη­ση της δημο­τι­κής περιου­σί­ας στο Υπερταμείο.

Στη­ρί­ξα­με τους αγώ­νες των εργα­ζό­με­νων του Δήμου και βρε­θή­κα­με δίπλα τους σε όλες τις κινη­το­ποι­ή­σεις που ανα­πτύ­χθη­καν, απαι­τώ­ντας την άρση της απα­γό­ρευ­σης προ­σλή­ψε­ων προ­σω­πι­κού με μόνι­μη και στα­θε­ρή σχέ­ση εργασίας.

Υπε­ρα­σπί­σα­με την ιστο­ρι­κή αλή­θεια και το συμ­βο­λι­σμό της πόλης μας, εξα­σφα­λί­ζο­ντας την ψήφι­ση της τρο­πο­λο­γί­ας που απέ­δω­σε ορι­στι­κά το Σκο­πευ­τή­ριο της Και­σα­ρια­νής στο λαό, αρνού­με­νοι ταυ­τό­χρο­να να δώσου­με άλλο­θι στην αντι­λαϊ­κή κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή, μη παίρ­νο­ντας μέρος στη φιέ­στα εξι­λέ­ω­σης που ετοί­μα­σε το Σεπτέμ­βρη του 2016.

Βρε­θή­κα­με στην «άλλη όχθη» από το αντι­λαϊ­κό πλαί­σιο, την πεπα­τη­μέ­νη και τις υπο­δεί­ξεις.

Εξα­σφα­λί­σα­με την πρό­σβα­ση όλων των παι­διών στους Παι­δι­κούς Σταθ­μούς της πόλης μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν έγι­νε καμία αύξη­ση στα δημο­τι­κά τέλη, ενώ προ­χω­ρή­σα­με σε μειώ­σεις και απαλ­λα­γές σε ευπα­θείς κοι­νω­νι­κές ομάδες.

Ανα­βαθ­μί­σα­με τις κοι­νω­νι­κές δομές του Δήμου, το κοι­νω­νι­κό φαρ­μα­κείο, παντο­πω­λείο και συσ­σί­τιο. Λει­τουρ­γή­σα­με Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο ώστε κανέ­νας μαθη­τής να μη μεί­νει χωρίς στή­ρι­ξη στη μάχη που δίνει για τη μόρ­φω­ση του.

Προ­χω­ρή­σα­με στην ίδρυ­ση και λει­τουρ­γία του Μου­σεί­ου ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντί­στα­σης, δίπλα στο χώρο του Θυσια­στη­ρί­ου, που μέσα σε 2 μόλις χρό­νια μετρά­ει δεκά­δες χιλιά­δες επισκέπτες.

Διευ­ρύ­να­με τη δωρε­άν πρό­σβα­ση σε προ­γράμ­μα­τα αθλη­τι­σμού και πολι­τι­σμού, κόντρα στη λογι­κή της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης και της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας των υπηρεσιών.

Διεκ­δι­κή­σα­με και εξα­σφα­λί­σα­με έργα υπο­δο­μής και όχι «βιτρί­νας» για την πόλη (ολο­κλή­ρω­ση των υπο­δο­μών της προ­σχο­λι­κής αγω­γής, συντή­ρη­ση των σχο­λι­κών μονά­δων, δίκτυο απο­χέ­τευ­σης, ανα­κα­τα­σκευή των παι­δι­κών χαρών, αντι­κα­τά­στα­ση του οδο­φω­τι­σμού κα).

Στη­ρί­ξα­με και στη­ρι­χτή­κα­με στην προ­σφο­ρά των εργα­ζό­με­νων του Δήμου, κόντρα στη μεθο­δευ­μέ­νη απα­ξί­ω­ση των δημο­τι­κών υπη­ρε­σιών που στρώ­νει το δρό­μο των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων και της εμπορευματοποίησης.

Καισαριανιώτη,

Καισαριανιώτισσα,

Σε καλού­με να συνε­χί­σεις στην ίδια ασυμ­βί­βα­στη πορεία στο δρό­μο της ελπί­δας, της πάλης για τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες σου. 

Στέλ­νου­με μήνυ­μα αισιο­δο­ξί­ας κόντρα στην υπο­τα­γή, σε επι­λο­γές που υπο­στη­ρί­ζουν τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων, κόντρα στα «μεγά­λα» λόγια κενά από περιεχόμενο. 

Στις Δημο­τι­κές Εκλο­γές ανά­δει­ξε για άλλη μια φορά κομ­μου­νι­στή δήμαρ­χο, Δημο­τι­κή Αρχή  μαχη­τι­κή, πρω­το­πό­ρα, στή­ριγ­μα στην πάλη του λαού! 

ΨΗΦΙΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο