Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικές εκλογές 2019-Κώστας Κατιμερτζόγλου: «Δώσε δύναμη στη δική σου φωνή»

Δημο­τι­κές εκλο­γές 2019: Εκδή­λω­ση παρου­σί­α­σης του υπο­ψη­φί­ου της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης στη Νέα Ιωνία τη Δευ­τέ­ρα 21 Ιανουαρίου

Στη συγκέ­ντρω­ση την κεντρι­κή ομι­λία έκα­νε ο Δημή­τρης Αρβα­νι­τά­κης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μίλη­σε επί­σης ο Πανα­γιώ­της Τσου­κα­λάς, που ήταν επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στις προη­γού­με­νες εκλο­γές, ενώ χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­νε ο Κώστας Κατι­μερ­τζό­γλουυπο­ψή­φιος δήμαρ­χος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στη Νέα Ιωνία.

ionia5

 

Ο Κ. Κατι­μερ­τζό­γλου κάλε­σε σε υπερ­ψή­φι­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», λέγο­ντας ότι η «δημο­τι­κή αρχή που εμείς ονει­ρευό­μα­στε είναι πέρα και έξω από τους σχε­δια­σμούς του αστι­κού κρά­τους για τη θωρά­κι­σή του και σε τοπι­κό επί­πε­δο με τις κάθε φορά νομο­θε­τι­κές αλλα­γές που φέρ­νει γι’ αυτόν τον σκο­πό. Η δημο­τι­κή αρχή που θέλου­με είναι ο οργα­νω­τής των αγώ­νων των δημο­τών και του δήμου με βάση τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανά­γκες κόντρα στους αντι­λαϊ­κούς νόμους. Μια δημο­τι­κή αρχή και ένας δήμος με τους δημό­τες του ενερ­γούς στη λήψη απο­φά­σε­ων και την αντί­στα­σή τους στην οποια­δή­πο­τε κυβερ­νη­τι­κή αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή…». «Δώσε τη μάχη για μια δημο­τι­κή αρχή που θα στέ­κε­ται εμψυ­χω­τής και οργα­νω­τής των λαϊ­κών αγώ­νων, θα κινη­το­ποιεί τους εργα­ζό­με­νους, τους ανέρ­γους και τη νεο­λαία να απαι­τεί από την κεντρι­κή εξου­σία τα αυτο­νό­η­τα για την ζωή σου, τη μόρ­φω­ση των παι­διών σου, την Υγεία και την κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση εργα­ζο­μέ­νων και ανέρ­γων συμπο­λι­τών σου…»

ioania3

Ολόκληρη η ομιλία του Κώστα Κατιμερτζόγλου

Χαι­ρε­τί­ζω όλους εσάς που σήμε­ρα δίνε­τε το αγω­νι­στι­κό σας παρών στην πρώ­τη προ­ε­κλο­γι­κή μας συγκέντρωση!

Χαι­ρε­τί­ζω τους χιλιά­δες δημό­τες της Νέας Ιωνί­ας που ελπί­ζουν σε μια άλλη αγω­νι­στι­κή και περή­φα­νη πορεία του δήμου μας και της ζωής τους! 

Χαι­ρε­τί­ζω τους παλιούς συμ­μα­θη­τές και φίλους της γενιάς της μετα­πο­λί­τευ­σης.  Χαι­ρε­τί­ζω τους συνα­δέλ­φους εκπαιδευτικούς.

Η  εμπι­στο­σύ­νη  που δεί­χνει  το Κ.Κ.Ε και η δημο­τι­κή μας παρά­τα­ξη,  Λαϊ­κή  Συσπεί­ρω­ση  στο  πρό­σω­πό  μου ως υπο­ψή­φιου δημάρ­χου  στις  επερ­χό­με­νες  δημο­τι­κές εκλο­γές του Μαΐ­ου 2019 είναι μια μεγά­λη τιμή που με συγκι­νεί ιδιαίτερα!

Tαυτό­χρο­να αισθά­νο­μαι και την μεγά­λη ευθύ­νη  για την επι­τυ­χή έκβα­ση της εκλο­γι­κής  μας μάχης.

Όμως είμαι σίγου­ρος ότι σ΄αυτή τη μάχη θα έχω την αμέ­ρι­στη  συμπα­ρά­στα­ση και την υπο­στή­ρι­ξή σας μέσα από την ακού­ρα­στη  προ­σφο­ρά σας και την  αγω­νι­στι­κή σας συμμετοχή. 

Απευ­θύ­νω έναν θερ­μό χαι­ρε­τι­σμό στους συντρό­φους υπο­ψη­φί­ους και φυσι­κά στους μέχρι τώρα εκλεγ­μέ­νους δημο­τι­κούς συμ­βού­λους και ιδιαί­τε­ρα  στον επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης για πολ­λές δημο­τι­κές θητεί­ες, σύντρο­φο, Πανα­γιώ­τη Τσουκαλά. 

Μέχρι σήμε­ρα  πρό­σφε­ραν τον  καλύ­τε­ρό τους  εαυ­τό στην υπε­ρά­σπι­ση των λαϊ­κών συμ­φε­ρό­ντων, της λαϊ­κής Ιωνιώ­τι­κης οικο­γέ­νειας σε δύσκο­λες συν­θή­κες για το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα και τις αυτο­διοι­κη­τι­κές δυνά­μεις της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης και  όσων συνερ­γά­ζο­νται μαζί μας!

Στον πολύ­χρο­νο αυτόν αγώ­να  πρό­βα­λαν τις  προ­τά­σεις μας, απο­κα­λύ­πτο­ντας  το ταξι­κό περιε­χό­με­νο των πολι­τι­κών τής κατ’ όνο­μα «Τοπι­κής Αυτο­διοί­κη­σης» και της χει­ρα­γώ­γη­σής της από τα αστι­κά κόμ­μα­τα εξου­σί­ας και τους μηχα­νι­σμούς της Ενω­μέ­νης Καπι­τα­λι­στι­κής Ευρώ­πης.

Η παρά­τα­ξή μας στη Νέα Ιωνία  όπως και  σε όλη την Ελλά­δα με καθα­ρές ταξι­κές θέσεις απο­κά­λυ­πτε τον  ρόλο  των εκά­στο­τε  δημο­τι­κών  αρχών, των παρα­τά­ξε­ων του παλιού και νέου δικομ­μα­τι­σμού του ελλη­νι­κού αστι­κού πολι­τι­κού συστήματος.

Απο­κά­λυ­πτε τα όρια της σημε­ρι­νής 8χρονης συμ­βι­βα­στι­κής και βαθύ­τα­τα αντι­λαϊ­κής κυβερ­νη­τι­κής δημο­τι­κής παρά­τα­ξης! Μιας παρά­τα­ξης προ­ϊ­όν της σύγκλι­σης του ΣΥΡΙΖΑ με ετε­ρό­κλη­τες δυνά­μεις με δια­φο­ρε­τι­κές αφε­τη­ρί­ες αλλά με κοι­νή προ­δια­γε­γραμ­μέ­νη πολι­τι­κή κατεύ­θυν­ση και πορεία: την καθή­λω­ση του λαϊ­κού παρά­γο­ντα, την επι­κρά­τη­ση αυταρ­χι­κών τάσε­ων απέ­να­ντι στους εργα­ζο­μέ­νους και τη συνέ­χι­ση πελα­τεια­κών και ευνοιο­κρα­τι­κών σχέ­σε­ων με φόντο «θέσεις» εξου­σί­ας, αντι­μι­σθί­ες κ.α

Η  μεγά­λη αυτα­πά­τη της πολι­τι­κής αλλα­γής – εναλ­λα­γής ουσια­στι­κά — στο Δήμο Νέας Ιωνί­ας που παρέ­συ­ρε χιλιά­δες Ιωνιώ­τες αρχί­ζει να καταρ­ρέ­ει!

Εμείς οφεί­λου­με να ανα­λά­βου­με την ευθύ­νη να επι­στρέ­ψουν στην λαϊ­κή τους κοί­τη  χιλιά­δες Ιωνιώ­τες και Ιωνιώ­τισ­σες που δεν συμ­βι­βά­στη­καν με τις «μνη­μο­νια­κές και ψευ­το­α­ντι­μνη­μο­νια­κές πολι­τι­κές».

Γνώ­ρι­ζαν την κοροϊ­δία των αστι­κών κομ­μά­των και ιδιαί­τε­ρα του ΣΥΡΙΖΑ και των εκπρο­σώ­πων του αλλά είχαν αυτα­πά­τες μιας δίκαι­ης δια­κυ­βέρ­νη­σης στο πλαί­σιο του συστή­μα­τος…Όλα όμως σε αυτή τη ζωή έχουν ένα τέλος!

Η παρά­τα­ξή μας αξί­ζει μια μεγά­λη λαϊ­κή υπο­στή­ρι­ξη για­τί αντι­τά­χθη­κε όλα αυτά τα χρό­νια σθε­να­ρά   στην  εφαρ­μο­γή  και τη δια­χεί­ρι­ση  της  κάθε κυβερ­νη­τι­κής — αντι­λαϊ­κής  πολι­τι­κής  σε τοπι­κό επί­πε­δο  και  μέσα  στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο και στην απο­κά­λυ­ψη αυτής της πολι­τι­κής στους εργα­ζό­με­νους  της πόλης μας. 

  Σύντρο­φοι και φίλοι, 

Γνω­ρι­ζό­μα­στε.  Συνα­ντη­θή­κα­με και πορευ­τή­κα­με μαζί στους καθη­με­ρι­νούς μικρούς και μεγά­λους αγώνες!

Δώσα­με το δυνα­μι­κό μας παρών  και την αγω­νι­στι­κή μας συμ­με­το­χή  σ΄αυτή την  προ­σπά­θεια στις απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις,  τα συλ­λα­λη­τή­ρια  και τις πορείες !

Σκο­πός μας ήταν :

  • Να υπε­ρα­σπι­στού­με το δικαί­ω­μα του λαού μας να ζήσει σύμ­φω­να  με τις δικές  του σύγ­χρο­νες  με την επο­χή του  ανάγκες!
  • Να οργα­νώ­σου­με σε νέα βάση τον αγώ­να ενά­ντια στην  αντερ­γα­τι­κή πολι­τι­κή  όλων των κυβερ­νή­σε­ων  και τη συμ­με­το­χή τους στους επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τα κέρ­δη των καπι­τα­λι­στι­κών ολιγαρχιών.
  • Να ετοι­μά­σου­με νέους αγωνιστές/στριες στο δρό­μο της ασυμ­βί­βα­στης πάλης μέσα από την ιστο­ρι­κή πεί­ρα της αγω­νι­στι­κής πορεί­ας του ΚΚΕ και των λαϊ­κών αυτο­διοι­κη­τι­κών δυνά­με­ων που διοί­κη­σαν είτε στην Ελεύ­θε­ρη Ελλά­δα του Βου­νού είτε μετά στην Αστι­κή Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Μεταπολίτευση.

Απευ­θύ­νο­μαι όμως και σε πολ­λούς συν­δη­μό­τες μας, σε νέους και νέες της Ν. Ιωνί­ας, που μπο­ρεί να μην έχου­με συνα­ντη­θεί στους δρό­μους του αγώ­να.   Γνω­ρί­στε την ιστο­ρία μας! Γνω­ρί­στε τις θέσεις μας ! Δοκι­μά­στε την αγω­νι­στι­κή στά­ση αντί­στα­σης και γνώ­σης, εργα­σί­ας και ζωής! 

Και­ρός είναι να μάθουν και οι νεό­τε­ρες γενιές της Ν. Ιωνί­ας πώς ασκεί­ται τοπι­κή διοί­κη­ση αντί­στα­σης, πραγ­μα­τι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος για τους εργα­ζο­μέ­νους, τους ανέρ­γους, τους συντα­ξιού­χους, τη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια και τα παι­διά τους.

Και­ρός είναι να μάθουν πώς  ασκεί­ται λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση απέ­να­ντι στο σύστη­μα της καπι­τα­λι­στι­κής  εξου­σί­ας και τους αντι­λαϊ­κούς νόμους που το συνοδεύουν.

 Η  ιστο­ρι­κή πορεία  της  παρά­τα­ξής μας έχει γερά θεμέλια!

Στη­ρί­ζε­ται  και απευ­θύ­νε­ται σε όλους  αυτούς  που παρά­γουν τον πλού­το  και  τους  καλεί  να πάρουν την κατά­στα­ση  στα  χέρια  τους.

Στη­ρί­ζε­ται σε όλους αυτούς  που έγρα­ψαν  με τον ιδρώ­τα και το αίμα τους κάθε αρά­δα  της  ιστο­ρί­ας  της πόλης  που  ζού­με και την έκα­ναν έναν από τους μεγα­λύ­τε­ρους δήμους της χώρας: 

Στη­ρι­ζό­μα­στε στη Νέα Ιωνία της Μικρα­σιά­τι­κης Προ­σφυ­γιάς, της εσω­τε­ρι­κής μετα­νά­στευ­σης και των εργα­τι­κών αγώ­νων μέσα από τις γραμ­μές του ΚΚΕ: κατά την περί­ο­δο του Μεσο­πό­λε­μου, της ΕΑΜΙΚΗΣ Εθνι­κής Αντί­στα­σης, του μετεμ­φυ­λια­κού κρά­τους της Δεξιάς και της Δικτα­το­ρί­ας, της αστι­κής Δημο­κρα­τί­ας της Μετα­πο­λί­τευ­σης έως της σημε­ρι­νής αστι­κής κυβερ­νώ­σας ψευτοαριστεράς.

Παίρ­νου­με δύνα­μη από τα 22 παλι­κά­ρια των ανθρα­κο­ρυ­χεί­ων που έδω­σαν τη ζωή τους  στο μπλό­κο της Καλογρέζας.

Παίρ­νου­με δύνα­μη από τους αγώ­νες κλω­στο­ϋ­φα­ντουρ­γών και τσα­γκα­ρά­δων, των υφα­ντριών γυναι­κών  που σήκω­ναν ανά­στη­μα στην εργο­δο­σία .

Παίρ­νου­με δύνα­μη από τη Νέα Ιωνία των χιλιά­δων εξο­ρί­στων  και  φυλα­κι­σμέ­νων λαϊ­κών αγω­νι­στών που τόλ­μη­σαν σηκώ­σουν το βλέμ­μα στον ήλιο μιας άλλης κοι­νω­νί­ας, από τη νεο­λαία της αντι­δι­κτα­το­ρι­κής πάλης. 

Εμπνε­ό­μα­στε από τη  Νέα  Ιωνία της δημο­τι­κής αρχής του Κομ­μου­νι­στή δημάρ­χου, Γιάν­νη Δομνά­κη, των αγω­νι­στών Δημάρ­χων της Και­σα­ρια­νής, του Tαύρου, της Καλ­λι­θέ­ας και τόσων άλλων Δήμων της Αθή­νας και της ελλη­νι­κής επι­κρά­τειας. Είμα­στε οι μαθη­τές τους, τα παι­διά τους και τα εγγό­νια τους. 

Εμπνε­ό­μα­στε από τη σημε­ρι­νή αγω­νι­στι­κή δρά­ση των κομ­μου­νι­στών δημάρ­χων της Πάτρας, του Χαϊδαρίου,της Πετρού­πο­λης, της Και­σα­ρια­νής και της Ικα­ρί­ας.

 Απ’ όλους αυτούς αντλού­με  τη δύνα­μη και την αισιο­δο­ξία μας. 

Είμα­στε η γενιά της ανυ­πα­κο­ής και της σύγκρου­σης, παλεύ­ου­με κάθε μέρα να γίνου­με η γενιά και της ανα­τρο­πής: με οδη­γό την πεί­ρα των ιστο­ρι­κών διδαγ­μά­των και επι­τευγ­μά­των του Διε­θνούς και Ελλη­νι­κού Κομ­μου­νι­στι­κού Κινήματος.

Τι έχουν να αντι­πα­ρα­θέ­σουν οι άλλοι  απέ­να­ντί μας ;  Την καλύ­τε­ρη δια­χεί­ρι­ση της υπο­τα­γής μας απέ­να­ντι στους γδάρ­τες των ονεί­ρων μας;

Φίλοι  και σύντροφοι

Στην πορεία προς τις  δημο­τι­κές εκλο­γές ‑κι όχι μόνο στη Ν. Ιωνία- λόγω και της οργα­νω­τι­κής κατάρ­ρευ­σης των κομ­μά­των του παλιού δικομ­μα­τι­σμού και του κυβερ­νη­τι­κού ΣΥΡΙΖΑ,  της ιδε­ο­λο­γι­κής σύγ­χυ­σης και της ένδειάς τους αλλά και της λογι­κής μιας νέας πολι­τι­κής εξα­πά­τη­σης εμφα­νί­ζο­νται συν­δυα­σμοί και πρό­σω­πα που καμώ­νο­νται τους ανε­ξάρ­τη­τους ή τους υπερ­κομ­μα­τι­κούς αλλά με τη στή­ρι­ξη των αστι­κών κομμάτων…!

Έχου­με βέβαια και συν­δυα­σμούς — όχι μόνο στη Ν. Ιωνία- που ψαρεύ­ουν στα θολά και επι­κίν­δυ­να νερά εθνι­κι­στι­κών και ξενο­φο­βι­κών ρευ­μά­των που προ­σβλέ­πουν σε μια «σοβα­ρή Χρυ­σή Αυγή» ακό­μα και σε τοπι­κό επί­πε­δο εκπροσώπησης.

Τι εννο­ούν λοι­πόν όταν λένε ανε­ξαρ­τη­σία όλοι αυτοί  που δια­τεί­νο­νται ότι  δεν έχουν δήθεν κομ­μα­τι­κές δεσμεύσεις;

Τη μόνη ανε­ξαρ­τη­σία που δεί­χνουν είναι  απέ­να­ντι  στις απαι­τή­σεις των εργα­ζο­μέ­νων  για τη ζωή που δικαιού­νται. Διαρ­ρη­γνύ­ουν  τα  ιμά­τιά  τους  όταν οι εργα­ζό­με­νοι βάζουν μπρο­στά τις δικές τους ανάγκες.

Oμνύ­ουν στο όνο­μα της αστι­κής   δημο­κρα­τί­ας για να μην μπει σε κίν­δυ­νο η εξου­σία των αφε­ντι­κών τους.

Η ανε­ξαρ­τη­σία τους  είναι  η  απο­στα­σιο­ποί­η­ση από τις λαϊ­κές δεσμεύσεις!

Η ανε­ξαρ­τη­σία τους  στα­μα­τά­ει χιλιό­με­τρα μακριά από τις πύλες των  εργο­στα­σί­ων και  τους τόπους δου­λειάς για να μη θίξουν την ασυ­δο­σία της εργο­δο­σί­ας.

Μιλούν για ανε­ξαρ­τη­σία για να κρύ­ψουν  τη δέσμευ­σή τους  και την υπο­τα­γή τους στα συμ­φέ­ρο­ντα της δικτα­το­ρί­ας των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, των ομί­λων της «δίκαι­ης ανά­πτυ­ξης»  του ΣΥΡΙΖΑ και των συμ­μά­χων του.

Τους ακού­με να μιλούν για ανά­πτυ­ξη  κρύ­βο­ντας ότι έχουν σκο­πό να ξεπου­λή­σουν κάθε κοι­νω­νι­κή υπη­ρε­σία στους εργολάβους.

Μιλούν ότι έχουν πεί­ρα, γνώ­σεις και  θέλη­ση να διοι­κή­σουν έναν δήμο. Μπο­ρεί…!

Πού  και για ποιον χρη­σι­μο­ποί­η­σαν τις γνώ­σεις και την πεί­ρα τους μέχρι σήμερα;

Σε πους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων τους είδα­με μέχρι σήμε­ρα; Σε ποιους απευθύνονται ; 

Έχουν  μού­τρα να κοι­τά­ξουν κατά­μα­τα όλους εσάς  που ήρθα­τε σε σύγκρου­ση με την εργο­δο­σία, τα ΜΑΤ και τα χημι­κά για να υπε­ρα­σπι­στεί­τε το ψωμί σας και την εθνι­κή ανε­ξαρ­τη­σία της χώρας από τους ευρω­α­τλα­ντι­κούς σχεδιασμούς ;

Τι δου­λειά έχουν όλοι αυτοί οι συν­δυα­σμοί σε μια γει­το­νιά της  Αθή­νας  με τέτοια ιστο­ρία και ζητούν την ανο­χή του περή­φα­νου Ιωνιώ­τι­κου εργα­ζό­με­νου λαού  μέσω της ψήφου του απέ­να­ντι  στους  εκμε­ταλ­λευ­τές του;

 Σύντρο­φε και  περή­φα­νε λαέ της Ν.Ι ωνίας,

αν η πολι­τι­κή  που υπη­ρε­τούν   στέλ­νει σήμε­ρα  τα παι­διά σου στην ανερ­γία και την επαγ­γελ­μα­τι­κή ανα­σφά­λεια, αν σου στε­ρεί το δικαί­ω­μα  της συντα­ξιο­δό­τη­σης στέλ­νο­ντας σε στη δου­λειά μέχρι τα βαθιά γερά­μα­τα  με μισθούς πεί­νας  και συντά­ξεις ξερο­κόμ­μα­τα, στείλ’  τους  στην  πρό­ω­ρη  πολι­τι­κή  συντα­ξιο­δό­τη­ση.

Μη γίνει η ψήφος σου το άλλο­θι  για να σου κλέ­ψουν  την  ελπί­δα και το δικαί­ω­μα της δικής σου εξου­σί­ας.

Δημο­τι­κές αρχές και δημο­τι­κές παρα­τά­ξεις που επι­διώ­κουν τη  λει­τουρ­γία τους  και  τη  λύση  των προ­βλη­μά­των σου  ποντά­ρο­ντας στη χορη­γία και τη φιλαν­θρω­πία των ΜΚΟ και στην παρα­χώ­ρη­ση κοι­νω­νι­κών υπη­ρε­σιών και  χώρων στις μπίζ­νες των  επεν­δυ­τών  είτε  προσ­δο­κούν  μερί­διο  από  την πίτα  είτε τρέ­φουν  αυτα­πά­τες. Και στις δυο περι­πτώ­σεις  είναι  επι­κίν­δυ­νοι  για τα λαϊ­κά συμφέροντα.

Δώσε δύνα­μη στη δική σου φωνή.

Δώσε τη μάχη για μια δημο­τι­κή αρχή που θα στέ­κε­ται  εμψυ­χω­τής και οργα­νω­τής των λαϊ­κών αγώνων!

Δώσε τη μάχη που θα κινη­το­ποιεί τους εργα­ζό­με­νους, τους ανέρ­γους και τη νεο­λαία να απαι­τεί  από την κεντρι­κή  εξου­σία  τα  αυτο­νό­η­τα  για  την  ζωή  σου, τη μόρ­φω­ση των παι­διών σου, την υγεία και  την  κοι­νω­νι­κή  ασφά­λι­ση  εργα­ζο­μέ­νων και ανέρ­γων συμπο­λι­τών σου. 

Μια δημο­τι­κή αρχή  που θα συν­δέ­ει αυτή την πάλη  για τα καθη­με­ρι­νά προ­βλή­μα­τα με τον αγώ­να για τη συνο­λι­κή ανα­τρο­πή  του  υπεύ­θυ­νου για τη φτώ­χια μας κοι­νω­νι­κού- οικο­νο­μι­κού συστήματος. 

Εμείς δεν κρύ­βου­με τις επι­διώ­ξεις και τους στό­χους μας. Δε μασά­με τα λόγια μας. Δεν φορά­με την προ­βιά του ανεξάρτητου. 

Είμα­στε εξαρ­τη­μέ­νοι από τα ταξι­κά μας συμφέροντα.

Είμα­στε δεσμευ­μέ­νοι απέ­να­ντι στην  εργα­τι­κή τάξη  και τα φτω­χά λαϊ­κά  στρώ­μα­τα να φέρου­με τού­μπα αυτήν την κοι­νω­νία  ο κόσμος να χαλά­σει, κόντρα στα προ­γνω­στι­κά  και  τις σικέ προ­βλέ­ψεις, κόντρα στις υπο­σχέ­σεις τους  και τις κατευ­θυ­νό­με­νες δημο­σκο­πή­σεις   τους.

Για­τί  απλά  είμα­στε  κομ­μά­τι της εργα­τι­κής τάξης , σάρ­κα από τη σάρ­κα της και έχου­με εμπι­στο­σύ­νη στη δύνα­μή της. Για­τί απλά είμα­στε ανε­ξάρ­τη­τοι από τις απαι­τή­σεις  των εκμε­ταλ­λευ­τών μας,  της πολι­τι­κής υπαλ­λη­λί­ας τους και της σάπιας κοι­νω­νί­ας τους. Για­τί δεν αντι­πα­λεύ­ου­με μόνο την κάθε εθνι­κι­στι­κή και φασι­στι­κή  πολι­τι­κή και κοι­νω­νι­κή  έκφρα­ση  αλλά και τις αιτί­ες και το σύστη­μα που τις γεν­νά. Δεν πολε­μά­με μόνο τα μαντρό­σκυ­λα αλλά και τα αφε­ντι­κά τους.

Εμάς ο δρό­μος είναι ο  ανή­φο­ρος. Βλέ­πει μπρο­στά, κοι­τά­ει κατά­μα­τα την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και δεν τη φοβά­ται. Σε ξέρω της λέει . Ζητάς το αίμα της υπε­ρα­ξί­ας  μου, στέλ­νεις τα παι­διά μου βορά στα κανό­νια σου  για  να  φτιά­ξεις  περισ­σό­τε­ρα  θησαυ­ρο­φυ­λά­κια. Μου τάζεις ψίχου­λα από το τρα­πέ­ζι που μου έκλε­ψες.  Όμως  ξέρω και ξέρεις  ότι χωρίς εμέ­να γρα­νά­ζι  δεν  γυρνά.

Γι΄αυτό παράλ­λη­λα απλώ­νου­με το χέρι  σε όποιον και σε όποια  αγα­να­κτεί μ΄αυτήν την πολι­τι­κή, σε όποιον  και όποια  σηκώ­νε­ται, σε όποιον  και σε όποια εξε­γεί­ρε­ταιανε­ξάρ­τη­τα από τις πολι­τι­κές επι­λο­γές που έκα­ναν  στο παρελ­θόν, σε κάθε  τίμιο  αγω­νι­στή  και κάθε τίμια αγω­νί­στρια  που δε συμ­φω­νούν  σε όλα μαζί μας  αλλά είναι απο­φα­σι­σμέ­νοι  να υψώ­σουν  το ανά­στη­μά τους σε όποιον επέν­δυ­σε πολι­τι­κά στις προσ­δο­κί­ες τους  και νιώ­θουν  ότι τους πρό­δω­σαν,  να συστρα­τευ­θούν   μαζί  μας.

Για­τί του­λά­χι­στον γνω­ρί­ζουν   από όποια   θέση  κι  αν  βρι­σκό­μα­στε είτε στο σωμα­τείο είτε  στη βου­λή είτε στην τοπι­κή διοί­κη­ση  έχου­με  απο­δεί­ξει  μέχρι σήμε­ρα ότι είμα­στε στα­θε­ρά με την πλευ­ρά τη δική τους.

Προ­βάλ­λο­ντας τις δικές τους απαι­τή­σεις και ανά­γκες  κόντρα  στη  λογι­κή της  καπι­τα­λι­στι­κής κρί­σης  και τη δικαιο­λο­γία της δημο­σιο­νο­μι­κής δυσπρα­γί­ας κάτι  που  και η σημε­ρι­νή δημο­τι­κή αρχή αλλά και οι άλλες  δημο­τι­κές  παρα­τά­ξεις  δεν  απέ­φυ­γαν να  επι­κα­λε­στούν  για  έργα  που έπρε­πε  να  γίνουν  κατα­φεύ­γο­ντας  στο χαρά­τσω­μα των αντα­πο­δο­τι­κών, στον  τρα­πε­ζι­κό  δανει­σμό και στην εκχώ­ρη­ση ελεύ­θε­ρων χώρων στα ιδιω­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, ενώ από την άλλη δεν δίστα­σαν να έρθουν σε ρήξη με τους ίδιους τους εργα­ζό­με­νους στους δήμους κάνο­ντας εφέ­σεις σε δικαιω­μέ­νες απο­φά­σεις των εργα­σια­κών τους δικαιω­μά­των ή καθυ­στε­ρώ­ντας να δώσουν βασι­κά μέσα  προ­στα­σί­ας  για  την υγεία τους την ώρα της εργα­σία τους. Έτσι τιμούν τους δεκά­δες νεκρούς και σακα­τε­μέ­νους δημο­τι­κούς υπαλ­λή­λους. Ποια είναι η δια­φο­ρά τους λοι­πόν από τον  πιο  αδί­στα­κτο  ιδιώ­τη εργοδότη;

 Η δημο­τι­κή αρχή για την οποία εμείς παλεύ­ου­με είναι πέρα και έξω από τους σχε­δια­σμούς  του αστι­κού  κρά­τους  για τη θωρά­κι­σή του και σε τοπι­κό επί­πε­δο  με τις κάθε φορά νομο­θε­τι­κές αλλα­γές  που φέρ­νει γι΄αυτόν τον σκοπό. 

 Η δημο­τι­κή αρχή  που θέλου­με είναι:

  • ο οργα­νω­τής των αγώ­νων  των δημο­τών και  του  δήμου  με βάση τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανά­γκες  κόντρα  στους  αντι­λαϊ­κούς   νόμους.
  • Μια δημο­τι­κή αρχή και ένας δήμος με τους δημό­τες  του ενερ­γούς στη  λήψη απο­φά­σε­ων  και στην αντί­στα­σή τους  στην οποια­δή­πο­τε  κυβερ­νη­τι­κή αντι­λαϊ­κή  πολι­τική,
  • μια ζωντα­νή κοι­νω­νι­κή λαϊ­κή συμ­μα­χία αντι­πο­λί­τευ­σης  από τα κάτω  που θα δίνει καθη­με­ρι­νά  εξε­τά­σεις  μόνο στον  τρό­πο  οργά­νω­σης  και  εφαρ­μο­γής  της αυρια­νής  λαϊ­κής  εξουσίας. 

Είμα­στε απο­φα­σι­σμέ­νοι να τα κατα­φέ­ρου­με! Κάθε μέρα, κάθε ώρα η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Νέας Ιωνί­ας θα στέλ­νει δυνα­τό μήνυ­μα λαϊ­κής αντί­στα­σης και δημιουρ­γι­κής αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κής συσπεί­ρω­σης! Μπο­ρού­με!

Για­τί  αλλιώς όπως λέει και  ο  Μπέρ­τολτ Μπρεχτ:

«Αν μεί­νου­νε τα πράγ­μα­τα όπως είναι, είστε χαμένοι.
Φίλος σας είναι η αλλα­γή, η  αντί­φα­ση  o  σύμ­μα­χός σας.
Από  το τίπο­τα πρέ­πει κάτι να κάνε­τε,  μα οι δυνα­τοί  πρέ­πει να γίνουν τίποτε.
Αυτό που έχε­τε, απαρ­νη­θεί­τε το, και πάρ­τε αυτό που σας αρνού­νται».

ionia4

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο