Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικές εκλογές 2019 — Λάρισα: Κάλεσμα συνέπειας, αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Με επι­τυ­χία πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε την Πέμ­πτη 14 Μάρ­τη στο Επαγ­γελ­μα­τι­κό Τεχνι­κό Επι­με­λη­τή­ριο Λάρι­σας η εκδή­λω­ση παρου­σί­α­σης ενός μέρους των υπο­ψη­φί­ων με το ψηφο­δέλ­τιο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στον δήμο Λάρισας. 

Την εκδή­λω­ση συντό­νι­σε ο Γιώρ­γος Παζιά­νας, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος και υπο­ψή­φιος. Στη συνέ­χεια έκα­νε ομι­λία ο Πέτρος Κρί­κης, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Λάρισας.

Τα ονό­μα­τα των υπο­ψη­φί­ων παρου­σί­α­σε ο Γιάν­νης Πανα­γιώ­του, υπο­ψή­φιος δημο­τι­κός σύμβουλος.

Στο τέλος, χαι­ρε­τι­σμό έκα­ναν οι υπο­ψή­φιοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι Κώστας Κου­ρε­λάς, φοι­τη­τής πλη­ρο­φο­ρι­κής, Νίκος Ντα­φού­λης, αναι­σθη­σιο­λό­γος, Σωκρά­της Σωκρά­τους, εκπαι­δευ­τι­κός στο 1ο ΕΠΑΛ και πρώ­ην μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ, Απο­στό­λης Φωτιά­δης, τρα­πε­ζο­ϋ­πάλ­λη­λος — ερμηνευτής.

Στην ομι­λία του, ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Λάρι­σας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Πέτρος Κρί­κης σημεί­ω­σε, μετα­ξύ άλλων: 

Η πεί­ρα σας λέει: Δοκι­μά­σα­τε κάθε είδους δια­χει­ρι­στή στην εξουσία.

Τι κρα­τά­τε στο χέρι; Ανα­σφά­λεια, ανερ­γία, υπέ­ρο­γκα δημο­τι­κά τέλη. Χορ­τά­σα­με στον δήμο Λάρι­σας όλα αυτά τα χρό­νια και από σωτή­ρες και από “δυνα­τά” ονό­μα­τα και δήθεν “ανε­ξάρ­τη­τους” που στο τέλος απο­δεί­χθη­καν μια από τα ίδια. Εμείς το λέμε καθα­ρά — δυνα­τά — τίμια: Ισχυ­ρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλ­πες. Ισχυ­ρό στον δήμο Λάρι­σας και σε όλους τους δήμους της χώρας. Ισχυ­ρό ΚΚΕ στην Ευρω­βου­λή και στη Βου­λή, όπο­τε και αν γίνουν εκλο­γές. Η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” είναι το ψηφο­δέλ­τιό μας και μπο­ρεί να εκφρά­σει ένα ρεύ­μα συμπό­ρευ­σης — αγώ­να και αλλα­γής στη Λάρι­σα και σε όλη τη Θεσσαλία.

(…) Η δημο­τι­κή αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ κ.ά. στη Λάρι­σα μεγα­λώ­νει την αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τα των δημο­τι­κών υπη­ρε­σιών, την προ­ώ­θη­ση των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων (άμε­σων ή έμμε­σων όπως οι εργο­λα­βί­ες), την επέ­κτα­ση των ελα­στι­κών εργα­σια­κών σχέ­σε­ων, τη χρη­σι­μο­ποί­η­ση των όποιων εργα­λεί­ων υπάρ­χουν κάθε φορά στα χέρια των δημάρ­χων για να προ­ω­θη­θεί η αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα και κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και των εργο­λα­βι­κών εται­ρειών που δρα­στη­ριο­ποιού­νται και στον τόπο μας.

Έτσι οι Λαρι­σαί­οι κλή­θη­καν να πλη­ρώ­σουν το μάρ­μα­ρο με φόρους και τέλη κάθε μορ­φής που φτά­νουν τα 27 εκ. ευρώ, στα­θε­ρο­ποιώ­ντας ένα ετή­σιο “ματω­μέ­νο” πλε­ό­να­σμα 4 εκ. ευρώ τα τελευ­ταία 3 χρόνια.

(…) Με σει­ρά από παρεμ­βά­σεις της “ΛΣ” κατα­φέ­ρα­με να ελα­φρυν­θούν ορι­σμέ­νες κοι­νω­νι­κές ομά­δες, π.χ. πολύ­τε­κνοι, ΑμΕΑ, χαμη­λά εισο­δή­μα­τα, απαι­τή­σα­με την κατάρ­γη­ση των τρο­φεί­ων και να μη μεί­νει κανέ­να παι­δί εκτός παι­δι­κών σταθ­μών, τη μεί­ω­ση των αντα­πο­δο­τι­κών εισφο­ρών στις σχο­λές και τις λέσχες Πολι­τι­σμού, στην Πινα­κο­θή­κη, στο Ωδείο κ.ά.

Βρε­θή­κα­με στο πλευ­ρό των εργα­ζο­μέ­νων και των συμ­βα­σιού­χων του δήμου στο δίκαιο αίτη­μά τους για μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά, απο­κα­λύ­πτο­ντας ταυ­τό­χρο­να τους αντερ­γα­τι­κούς σχε­δια­σμούς κυβέρ­νη­σης και δημο­τι­κής αρχής.

Υπε­ρα­σπι­στή­κα­με το νερό ως κοι­νω­νι­κό αγα­θό, κόντρα στη λογι­κή εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της δημο­τι­κής αρχής και παλέ­ψα­με και κατα­φέ­ρα­με μαζί με το ταξι­κό συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα την επα­να­σύν­δε­σή του σε λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά που η δημο­τι­κή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ είχε κόψει για μερι­κά ψίχουλα.

(…) Το τελευ­ταίο διά­στη­μα η χώρα και η πόλη μας, η Λάρι­σα, βρί­σκο­νται στο επί­κε­ντρο των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κών σχε­δια­σμών. Με την από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης για παρά­τα­ση της παρα­μο­νής των αμε­ρι­κα­νι­κών μη επαν­δρω­μέ­νων “αερο­χη­μά­των” (Drones), όπως και τους σχε­δια­σμούς για εγκα­τά­στα­ση ΝΑΤΟϊ­κής βάσης ιπτά­με­νων τάν­κερ στην 110ΠΜ, η πόλη μας εμπλέ­κε­ται πιο βαθιά στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς στην περιο­χή της ΝΑ Μεσο­γεί­ου, που έχουν στο επί­κε­ντρο το μοί­ρα­σμα της λεί­ας των υδρο­γο­ναν­θρά­κων και των δια­δρό­μων μετα­φο­ράς τους στις αγορές.

Αυτοί οι σχε­δια­σμοί μετα­τρέ­πουν την πόλη και τη χώρα μας σε μαγνή­τη πολέ­μου. Η “αφω­νία” των άλλων υπο­ψη­φί­ων δημάρ­χων που “σφυ­ρί­ζουν κλέ­φτι­κα” στο συγκε­κρι­μέ­νο θέμα πρέ­πει να απο­τε­λέ­σει κρι­τή­ριο ψήφου για τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά στρώ­μα­τα, για ένα κόσμο που αισθά­νε­ται και αυτο­προσ­διο­ρί­ζε­ται σήμε­ρα ως αρι­στε­ρός και ριζοσπάστης.

(…) Το κόκ­κι­νο ψηφο­δέλ­τιο με το γαρί­φα­λο είναι η απά­ντη­ση στο μαύ­ρο του φασι­σμού και του εθνι­κι­σμού, που δεν μπο­ρούν να το δώσουν εκεί­νοι που τους είχαν συγκυ­βερ­νώ­ντες και συνο­μι­λη­τές τέσ­σε­ρα χρό­νια. Το κόκ­κι­νο ψηφο­δέλ­τιο είναι η απά­ντη­ση του λαού στις παγί­δες που αρχί­ζουν να στή­νο­νται μπρο­στά στις επερ­χό­με­νες εκλο­γές, είτε με νέα, είτε με ανα­πα­λαιω­μέ­να “πρό­σω­πα”, με ψεύ­τι­κα διλήμ­μα­τα που κρύ­βουν την ουσία. Θέλου­με να έχου­με τη δημο­τι­κή αρχή, ώστε να απο­τε­λέ­σει όπλο μαχη­τι­κό. Να είναι ισχυ­ρή η εργα­τι­κή — λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση απέ­να­ντι στην ΕΕ και την κυβέρ­νη­ση. Να καθυ­στε­ρή­σου­με και να απο­τρέ­ψου­με τα χει­ρό­τε­ρα που έρχονται.

Το κάλε­σμα που απευ­θύ­νου­με στον λαό της πόλης είναι κάλε­σμα συνέ­πειας, αγω­νι­στι­κό­τη­τας, αισιο­δο­ξί­ας και πρέ­πει να φτά­σει παντού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο