Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικές εκλογές 2019: Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία

Η Επι­τρο­πή Περιο­χής της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ δίνει στη δημο­σιό­τη­τα τους υπο­ψη­φί­ους δημάρ­χους των συν­δυα­σμών της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στην Κ. Μακε­δο­νία, που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ.

Πρό­κει­ται για δοκι­μα­σμέ­νους αγω­νι­στές του εργα­τι­κού και λαϊ­κού κινή­μα­τος. Πρω­το­πό­ροι αγω­νι­στές σε όλα τα μέτω­πα του αγώ­να, στους τόπους δου­λειάς, στους εργα­τι­κούς κλά­δους του ιδιω­τι­κού και του δημό­σιου τομέα, στους αγώ­νες των αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, στον τομέα των επι­στη­μών. Δρα­στή­ριοι στην υπε­ρά­σπι­ση των εργα­τι­κών και λαϊ­κών συμφερόντων.

Από τους υπο­ψή­φιους δημάρ­χους 9 είναι γυναί­κες. Επί­σης πάνω από το 45% των υπο­ψη­φί­ων είναι κάτω από 50 χρονών.

Υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Κ. Μακε­δο­νί­ας είναι ο Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος, μέλος του Γρα­φεί­ου Περιο­χής της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Κ. Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης: Ζαρια­νό­που­λος Σωτήρης

Τρα­πε­ζο­ϋ­πάλ­λη­λος, ευρω­βου­λευ­τής, 57 ετών. Φοί­τη­σε στη Σχο­λή Αγγλι­κής Φιλο­λο­γί­ας του ΑΠΘ. Εργά­ζε­ται στην Τρά­πε­ζα Πει­ραιώς (πρώ­ην Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης) από το 1981. Εκλέ­χθη­κε στο ΔΣ του Ενω­τι­κού Συλ­λό­γου Εργα­ζο­μέ­νων Τρά­πε­ζας Πει­ραιώς το 2000. Υπήρ­ξε μέλος της διοί­κη­σης του Εργα­τι­κού Κέντρου Θεσ­σα­λο­νί­κης και από το 2003 έως το 2014 γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του. Επί­σης υπήρ­ξε μέλος της διοί­κη­σης της Εκτε­λε­στι­κής Επι­τρο­πής της ΓΣΕΕ. Από το 2008 ήταν μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ. Ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ. Είναι μέλος της Επι­τρο­πής Περιο­χής Κ. Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αμπε­λο­κή­πων — Μενε­μέ­νης: Νοτά­κης Γιάννης

Εκπαι­δευ­τι­κός, 59 ετών, καθη­γη­τής Φυσι­κής Αγω­γής στο 6ο Γυμνά­σιο Σταυ­ρού­πο­λης. Ενταγ­μέ­νος στο εργα­τι­κό κίνη­μα από τα φοι­τη­τι­κά του χρό­νια, εκλεγ­μέ­νος στο ΔΣ του Συλ­λό­γου Φοι­τη­τών ΤΕΦΑΑ. Στη συνέ­χεια δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε στους εκπαι­δευ­τι­κούς και στο Δημό­σιο. Εκλέ­χθη­κε στην Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή της Ένω­σης Δημο­σιο­ϋ­παλ­λη­λι­κών Οργα­νώ­σε­ων Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΟΘ) και στο Γενι­κό Συμ­βού­λιο της ΑΔΕΔΥ με τις δυνά­μεις του ΠΑΜΕ. Είναι εκλεγ­μέ­νος τα τελευ­ταία 20 χρό­νια στο ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ­σα­λο­νί­κης (Δυτι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη, Αμπε­λό­κη­ποι, Μενε­μέ­νη κλπ.). Μέχρι το 2017 μέλος της Πανελ­λα­δι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ Εκπαι­δευ­τι­κών και της Γραμ­μα­τεί­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΠΑΜΕ. Δημο­τι­κός σύμ­βου­λος του Δήμου Αμπε­λο­κή­πων — Μενε­μέ­νης. Είναι μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Εκπαι­δευ­τι­κών Κ. Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φια δήμαρ­χος Βόλ­βης: Πολυ­ζω­ί­δου Βάσω

Από­φοι­τος της Φυσι­κο­μα­θη­μα­τι­κής Σχο­λής του Αρι­στο­τέ­λειου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης. Δια­τη­ρεί φρο­ντι­στή­ριο Μέσης Εκπαί­δευ­σης, εδώ και πολ­λά χρό­νια, στο Σταυ­ρό του Δήμου Βόλ­βης. Έχει υπάρ­ξει μέλος επαγ­γελ­μα­τι­κών φορέ­ων, συλ­λό­γων και κινη­μά­των στη Θεσ­σα­λο­νί­κη αλλά και στο Σταυ­ρό. Δημο­τι­κή σύμ­βου­λος του Δήμου Βόλ­βης. Είναι μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Υπαί­θρου Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φια δήμαρ­χος Δέλ­τα: Χατζη­κυ­ριά­κου Λίνα

Δικη­γό­ρος, 36 ετών. Από­φοι­τος του Τμή­μα­τος Νομι­κής του ΑΠΘ και του Τμή­μα­τος Ιτα­λι­κής Γλώσ­σας και Φιλο­λο­γί­ας του ΑΠΘ. Μέλος του Συλ­λό­γου Γυναι­κών Δήμου Δέλ­τα. Δημο­τι­κή σύμ­βου­λος Δήμου Δέλ­τα το 2014. Είναι μέλος της Επι­τρο­πής Περιο­χής Κ. Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φια δήμαρ­χος Θερ­μαϊ­κού: Μώρα­λη Κωνσταντίνα

Εκπαι­δευ­τι­κός στην Πρω­το­βάθ­μια Εκπαί­δευ­ση, 53 ετών. Δημο­τι­κή σύμ­βου­λος στο Δήμο Θερμαϊκού.

Υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Θέρ­μης: Καρ­κα­τζού­νης Φάνης

Εκπαι­δευ­τι­κός — φιλό­λο­γος στο 1ο Λύκειο Τρι­λό­φου, 40 ετών. Είναι μέλος του ΔΣ της Ένω­σης Συλ­λό­γων Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων Δήμου Θέρ­μης. Δρα­στη­ριο­ποιεί­ται συν­δι­κα­λι­στι­κά με τις δυνά­μεις του ΠΑΜΕ στη Β’ ΕΛΜΕ Θεσ­σα­λο­νί­κης. Δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Θέρ­μης. Είναι μέλος της Επι­τρο­πής Περιο­χής Κ. Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Κορ­δε­λιού — Ευό­σμου: Κοκο­νάς Αθανάσιος

Ιδιω­τι­κός υπάλ­λη­λος, 45 ετών. Από­φοι­τος της Σχο­λής Του­ρι­στι­κών Επαγ­γελ­μά­των Περαί­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης. Πρό­ε­δρος στην Ομο­σπον­δία Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας και αντι­πρό­ε­δρος της Ανώ­τα­της Συνο­μο­σπον­δί­ας Γονέ­ων Μαθη­τών Ελλά­δας. Είναι μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Βορειο­δυ­τι­κών Συνοι­κιών Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Λαγκα­δά: Γεωρ­γου­δά­κης Φίλιππος

Συντα­ξιού­χος, 61 χρο­νών. Δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Δήμου Λαγκα­δά. Έχει δια­τε­λέ­σει πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων «ΑΓΝΟ», μέλος της διοί­κη­σης του ΕΚΘ, της Ομο­σπον­δί­ας Συνε­ται­ρι­στι­κών Υπαλ­λή­λων και της ΓΣΕΕ. Είναι μέλος της Επι­τρο­πής Περιο­χής Κ. Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Παύ­λου Μελά: Παλάν­τζας Μάριος

Μηχα­νι­κός, 26 χρο­νών. Είναι από­φοι­τος του Τμή­μα­τος Χωρο­τα­ξί­ας και Ανά­πτυ­ξης της Πολυ­τε­χνι­κής Σχο­λής του ΑΠΘ και φοι­τη­τής στο Τμή­μα Πολι­τι­κών Μηχα­νι­κών του ΑΠΘ. Μέλος του Σωμα­τεί­ου Μισθω­τών Τεχνι­κών. Υπήρ­ξε μέλος του ΔΣ του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου του Τμή­μα­τος Χωρο­τα­ξί­ας. Είναι στέ­λε­χος του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Πυλαί­ας — Χορ­τιά­τη: Μαάι­τα Οδυσσέας

Διδά­κτο­ρας του Τμή­μα­τος Φυσι­κής του Αρι­στο­τε­λεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης, 40 ετών. Έχει διδά­ξει μαθή­μα­τα στο Τμή­μα Μηχα­νι­κών Αυτο­μα­τι­σμού του ΤΕΙ Θεσ­σα­λο­νί­κης και στο Τμή­μα Φυσι­κής του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένω­σης Ελλή­νων Φυσι­κών και της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης Μηχα­νι­κής. Συμ­με­τέ­χει ενερ­γά στο γονεϊ­κό κίνη­μα, είναι μέλος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Γονέ­ων του 3ου Νηπια­γω­γεί­ου Πανο­ρά­μα­τος και του Συλ­λό­γου Γονέ­ων του 1ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου Πανο­ρά­μα­τος και της Ένω­σης Γονέ­ων Πυλαί­ας — Χορ­τιά­τη. Δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Πυλαί­ας — Χορ­τιά­τη. Είναι μέλος του Γρα­φεί­ου Περιο­χής Κ. Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Νεά­πο­λης — Συκε­ών: Βέλ­λης Χαρά­λα­μπος (Μπά­μπης)

Σπού­δα­σε χημι­κός στο ΑΠΘ και έκα­νε μετα­πτυ­χια­κά (M.Sc.) στο UMIST Αγγλί­ας, 67 ετών. Εργά­στη­κε στη δική του επι­χεί­ρη­ση χημι­κών προ­ϊ­ό­ντων και τώρα είναι συντα­ξιού­χος. Ως μέλος της συντα­κτι­κής επι­τρο­πής, αρθρο­γρα­φεί στο περιο­δι­κό «Αιχ­μη­ρά». Συμ­με­τέ­χει στο φιλει­ρη­νι­κό — αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό κίνη­μα της χώρας μας και είναι γραμ­μα­τέ­ας της Επι­τρο­πής για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ) και μέλος του Εθνι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΕΕΔΥΕ. Δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στο Δήμο Νεά­πο­λης — Συκεών.

Υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Χαλ­κη­δό­νας: Μαρ­κί­δης Παναγιώτης

Συντα­ξιού­χος, από­φοι­τος του Φυσι­κού Τμή­μα­τος του ΑΠΘ, 63 ετών. Από το 1982 έως το 1986 εργά­στη­κε στην ιδιω­τι­κή εκπαί­δευ­ση και στη συνέ­χεια διο­ρί­στη­κε στη δημό­σια εκπαί­δευ­ση έως τη συντα­ξιο­δό­τη­σή του το 2014. Το διά­στη­μα 1994–98 ήταν εκλεγ­μέ­νος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στο Δήμο Κου­φα­λί­ων και το 2004-06 εκλεγ­μέ­νος στο ΠΥΣΔΕ Γερ­μα­νί­ας όπου βρι­σκό­ταν με από­σπα­ση. Είναι μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Υπαί­θρου Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Ωραιο­κά­στρου: Θέμε­λης Άγγελος

Εφο­ρια­κός, 67 ετών. Έλα­βε μέρος στον αντι­δι­κτα­το­ρι­κό αγώ­να. Διε­τέ­λε­σε μέλος του Γενι­κού Συμ­βου­λί­ου της Ομο­σπον­δί­ας Ταμια­κών Υπαλ­λή­λων και της Ομο­σπον­δί­ας Εργα­ζό­με­νων στις ΔΟΥ. Δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Καλα­μα­ριάς: Αντω­νά­κης Βικέντιος

Γεω­πό­νος — ιδιω­τι­κός υπάλ­λη­λος, 52 ετών. Από­φοι­τος της Ανώ­τα­της Γεω­πο­νι­κής Σχο­λής της ΣΔ Τσε­χο­σλο­βα­κί­ας. Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ και του Γεω­πο­νι­κού Συλ­λό­γου Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης. Δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Καλαμαριάς.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Σερ­ρών: Φαρ­μά­κης Παύλος

Ελεύ­θε­ρος Επαγ­γελ­μα­τί­ας Κρε­ο­πώ­λης, 37 ετών. Μέλος του σωμα­τεί­ου κρε­ο­πω­λών νομού Σερ­ρών από το 2002. Από το 2004 είναι μέλος της διοί­κη­σης του Σωμα­τεί­ου και γραμ­μα­τέ­ας, εκλεγ­μέ­νος στην διοί­κη­ση της Ομο­σπον­δί­ας ΕΒΕ Σερ­ρών. Το 2011 έως και σήμε­ρα είναι εκλεγ­μέ­νος στην Πανελ­λα­δι­κή ομο­σπον­δία των κρε­ο­πω­λών. Είναι μέλος του Αθλη­τι­κού Συλ­λό­γου Παν­σερ­ραι­κός. Είναι μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Σερ­ρών του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φια Δήμαρ­χος Αμφί­πο­λης: Άντσιου Άννα

Νοση­λεύ­τρια, 53 ετών. Φοί­τη­σε στη Σχο­λή Επαγ­γελ­μά­των Υγεί­ας και Πρόνοιας(Σ.Ε.Υ.Π.) του ΤΕΙ Θεσ­σα­λο­νί­κης. Ήταν ενερ­γό μέλος του σπου­δα­στι­κού κινή­μα­τος και μέλος το Δ.Σ. του συλ­λό­γου της σχο­λής της. Από το 1997 εργά­ζε­ται στο Κέντρο Υγεί­ας Ροδο­λί­βους. Ήταν για 2 τριε­τί­ες, εκλεγ­μέ­νο μέλος του Δ.Σ. του συλ­λό­γου εργα­ζο­μέ­νων Κέντρων Υγεί­ας του νομού Σερ­ρών. Δημο­τι­κή σύμ­βου­λος του Δήμου Αμφίπολης.

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Βισαλ­τί­αςΛάγιος Γερά­σι­μος (Μάκης)

Καθη­γη­τής δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης, στο Ενιαίο Ειδι­κό Επαγ­γελ­μα­τι­κό Γυμνά­σιο-Λύκειο Σερ­ρών, 41 χρο­νών. Από­φοι­τος του Τμή­μα­τος Χημεί­ας Παν/μίου Πατρών και κάτο­χος μετα­πτυ­χια­κού στην “Εφαρ­μο­σμέ­νη Βιο­χη­μεία-Βιο­τε­χνο­λο­γία”. Μέλος του Νομαρ­χια­κού Τμή­μα­τος της ΑΔΕΔΥ Σερ­ρών. Είναι αθλη­τής ΑμεΑ του Παν­σερ­ραϊ­κού Γυμνα­στι­κού Συλ­λό­γου. Είναι μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Σερ­ρών του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φια Δήμαρ­χος Ηρά­κλειας: Χατζί­δου Δέσποινα

Ανερ­γη και για χρό­νια εργα­ζό­με­νη εμπο­ρο­ϋ­πάλ­λη­λος σε σού­περ μάρ­κετ, 61 ετών. Ενερ­γό μέλος του Πολι­τι­στι­κού Συλ­λό­γου Κοί­μη­σης και μέλος του Συλ­λό­γου Γυναι­κών ν. Σερ­ρών. Έχει τελειώ­σει το ΤΕΙ Ηρα­κλεί­ου Κρή­της στο τμή­μα Γραμ­μα­τέ­ων. Δημο­τι­κή Σύμ­βου­λος στον Δήμο Ηράκλειας.

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος στο Δήμο Ν. Ζίχνης: Στε­φα­νό­που­λος Ιωάννης

Εργά­ζε­ται στο Φυσι­κό Αέριο (ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ) μέσω εργο­λα­βι­κών εται­ρειών, 63 ετών. Είναι αντι­πρό­ε­δρος στο Κλα­δι­κό σωμα­τείο Ενέρ­γειας Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, γραμ­μα­τέ­ας στον Σύν­δε­σμο Προ­πο­νη­τών Ποδο­σφαί­ρου Ν. Σερ­ρών και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Π. (Πανελ­λή­νια Ένω­ση Προ­πο­νη­τών Ποδοσφαίρου).

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Δήμου Εμ. Παπ­πά: Μαν­δά­νας Αργύριος

Ελεύ­θε­ρος επαγ­γελ­μα­τί­ας, 65 ετών. Σπού­δα­σε Γεω­λο­γία στη Μπο­λό­νια της Ιτα­λί­ας. Έδρα­σε συν­δι­κα­λι­στι­κά με τον σύλ­λο­γο Ελλή­νων Γεωλόγων(Σ.Ε.Γ.) και στο Γεω­τε­χνι­κό Επι­με­λη­τή­ριο Ελλά­δος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) Δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε για πολ­λά χρό­νια στο αγρο­τι­κό κίνη­μα. Είναι παντρε­μέ­νος και έχει δύο παι­διά. Ασκεί ελεύ­θε­ρο επάγγελμα.

Υπο­ψή­φια Δήμαρ­χος Σιντι­κής: Ιωαν­νί­δου Μαρία

Εργά­ζε­ται ως εκπαι­δευ­τι­κός στην ιδιω­τι­κή εκπαί­δευ­ση, 31 χρο­νών . Από­φοι­τη του Δημο­κρί­τειου Πανε­πι­στη­μί­ου στην Κομο­τη­νή στο τμή­μα Ιστο­ρί­ας και Εθνο­λο­γί­ας. Φοι­τή­τρια μετα­πτυ­χια­κού εκπαί­δευ­σης ενη­λί­κων. Μέλος της Επι­τρο­πής Αγώ­να Ανα­πλη­ρω­τών Εκπαι­δευ­τι­κών. Εργά­στη­κε ως εμπο­ρο­ϋ­πάλ­λη­λος και ήταν μέλος του Σωμα­τεί­ου Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων ν. Σερ­ρών. Είναι μέλος του πολι­τι­στι­κού Συλ­λό­γου Τυρολόης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Κατε­ρί­νης: Νικό­λα­ος Τσουπέης

Αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νος, 48 χρο­νών. Πτυ­χιού­χος πολι­τι­κός μηχα­νι­κός από­φοι­τος του ΑΠΘ. Δια­τη­ρεί τεχνι­κό γρα­φείο στην Κατε­ρί­νη από το 1997. Μέλος του ΤΕΕ και μέλος στο ΔΣ του τμή­μα­τος ΤΕΕ Πιερίας.

Υπο­ψή­φια Δήμαρ­χος Δίου-Ολύ­μπου: Κου­ρί­τα Κατερίνα

Δασκά­λα, 45 ετών. και μέλος του Νομαρ­χια­κού Τμή­μα­τος Πιε­ρί­ας της ΑΔΕΔΥ. Ζει και εργά­ζε­ται στο Λιτό­χω­ρο. Πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Γυναι­κών Λιτο­χώ­ρου και μέλος του Δ.Σ. του Συλ­λό­γου Εκπαι­δευ­τι­κών Πιε­ρί­ας. Δημο­τι­κή Σύμ­βου­λος στον Δήμο Δίου-Ολύ­μπου. Είναι μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Πιε­ρί­ας του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Πύδνας Κολιν­δρού: Για­γκό­που­λος Αθανάσιος

Γεν­νή­θη­κε στο Αιγί­νιο Πιε­ρί­ας και σπού­δα­σε στην Ανω­τέ­ρα Σχο­λή Ηλε­κτρο­νι­κών. Ξεκι­νώ­ντας από υπαλ­λη­λι­κή σχέ­ση δημιούρ­γη­σε την εται­ρεία VITASLIMELECTRONICMEDICAL που ασχο­λεί­ται με κατα­σκευ­ές ηλε­κτρο­νι­κών μηχα­νη­μά­των Αισθη­τι­κής τελευ­ταί­ας τεχνο­λο­γί­ας. Διε­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος του Πανελ­λή­νιου Συν­δέ­σμου Κατα­σκευ­ής και Εμπο­ρί­ας Μηχα­νη­μά­των Αισθη­τι­κής και Καλ­λυ­ντι­κών (ΠΣΑΜΚΑ). Από πολύ νωρίς δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε στους κοι­νω­νι­κούς αγώνες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Βέροιας: Γιώρ­γος Μελιόπουλος

Πυρο­σβέ­στης, 47 ετών. Εργά­ζε­ται στην Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία Βέροιας. Για τέσ­σε­ρα χρό­νια, από το 2008 ως το 2012, έχει δια­τε­λέ­σει μέλος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της Ένω­σης Υπαλ­λή­λων Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας. Δημο­τι­κός Σύμ­βου­λος Βέροιας.

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Αλε­ξάν­δρειας: Ιακω­βί­δης Ηλίας

Εργά­της, 34 ετών. Από­φοι­τος Ενιαί­ου Λυκεί­ου Τεχνο­λο­γι­κής κατεύ­θυν­σης – κύκλου Πλη­ρο­φο­ρι­κής & Υπη­ρε­σιών, από­φοι­τος Εργα­στη­ρί­ου Ελευ­θέ­ρων Σπου­δών στον Τομέα πλη­ρο­φο­ρι­κής και χει­ρι­σμού Η/Υ. Διε­τέ­λε­σε αντι­πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου ιδιω­τι­κών υπαλ­λή­λων Ημα­θί­ας Πέλλας.

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Νάου­σας: Τσου­κα­λάς Θωμάς

Χει­ρουρ­γός, 56 ετών. Είναι πτυ­χιού­χος της Ιατρι­κής Σχο­λής του Αρι­στο­τε­λεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης. Ειδι­κεύ­τη­κε στη Χει­ρουρ­γι­κή στο «Θεα­γέ­νειο» Α.Ν.Θεσσαλονίκης, και εξει­δι­κεύ­τη­κε στη Χει­ρουρ­γι­κή Ογκο­λο­γία Μαστού. Μετεκ­παι­δεύ­τη­κε στη Μονά­δα Μαστού της Α΄Χειρουργικής Κλι­νι­κής του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών και στη συνέ­χεια στη Μονά­δα Μαστού του Πανε­πι­στη­μια­κού Νοσο­κο­μεί­ου της Γενεύ­ης (HUG). Είναι Διδά­κτο­ρας της Ιατρι­κής Σχο­λής του Πανε­πι­στη­μί­ου Ιωαν­νί­νων. Σήμε­ρα δια­τη­ρεί ιατρείο στην Θεσ­σα­λο­νί­κη και χει­ρουρ­γεί σε νοσο­κο­μεια­κή μονά­δα της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Περιο­δι­κά επι­σκέ­πτε­ται τη Μυτι­λή­νη προ­σφέ­ρο­ντας τις υπη­ρε­σί­ες του σε ασθε­νείς του Βορ. Αιγαί­ου. Από φοι­τη­τής πήρε ενερ­γό μέρος στο φοι­τη­τι­κό και λαϊ­κό κίνη­μα μέσα από τις γραμ­μές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Συμ­με­τεί­χε σε απο­στο­λή ιατρι­κής βοή­θειας στο χει­μα­ζό­με­νο από τον απο­κλει­σμό και τους βομ­βαρ­δι­σμούς Γιου­γκο­σλα­βι­κό λαό. Δια­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος της Παν­λε­σβια­κής Επι­τρο­πής Ειρή­νης (2016–2018), παραρ­τή­μα­τος της Ελλη­νι­κής Επι­τρο­πής Διε­θνούς Ύφε­σης και Ειρή­νης (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε). Εκλέ­χτη­κε δημο­τι­κός σύμ­βου­λος του Δήμου Νάου­σας την περί­ο­δο 1999–2002 και διε­τέ­λε­σε Αντι­δή­μαρ­χος Νάουσας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

Υπο­ψή­φια Δήμαρ­χος Πέλ­λας: Παπα­δο­πού­λου Ολυμπία

Συντα­ξιού­χος του ΙΚΑ, πρώ­ην εργα­ζό­με­νη στην Ένω­ση Αγρο­τι­κών Συνε­ται­ρι­σμών Γιαν­νι­τσών, 53 ετών. Διε­τέ­λε­σε μέλος Δ.Σ. του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων της Ε.Α.Σ. Γιαν­νι­τσών. Μέλος του Δ.Σ. του Σωμα­τεί­ου Συντα­ξιού­χων Ι.Κ.Α. Γιαν­νι­τσών. Μέλος της Ομά­δας Γυναι­κών Γιαν­νι­τσών της Ομο­σπον­δί­ας Γυναι­κών Ελλά­δας ( ΟΓΕ ). Είναι δημο­τι­κή σύμ­βου­λος στο Δήμο Πέλ­λας. Είναι μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Πέλ­λας του ΚΚΕ.

Yπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Αλμω­πί­ας: Δρό­σο­γλου Σταύρος

Συντα­ξιού­χος ΟΤΑ, 64 ετών. Ηταν εκλεγ­μέ­νος στο Δ.Σ. του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων του Δήμου Ηλιού­πο­λης όπου εργα­ζό­ταν. Είναι πρό­ε­δρος του Παραρ­τή­μα­τος Αρι­δαί­ας της Π.Ε.Α.Ε.Α. — Δ.Σ.Ε. — Φίλων και Απο­γό­νων. Είναι μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Πέλ­λας του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Έδεσ­σας: Τσι­τσά­γκας Χαρά­λα­μπος (Μπά­μπης)

Είναι γεν­νη­μέ­νος στην Έδεσ­σα και μεγά­λω­σε στην Άρνισ­σα, 51 ετών. Πτυ­χιού­χος του τμή­μα­τος Λογι­στι­κής της Σχο­λής Διοί­κη­σης και Οικο­νο­μί­ας του ΤΕΙ Θεσ­σα­λο­νί­κης. Δια­τη­ρεί Λογι­στι­κό Γρα­φείο στην Έδεσ­σα από το 2004.

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Σκύ­δρας: Σου­με­λί­δης Γιάννης

Αγρό­της – ροδα­κι­νο­μπα­ρα­γω­γός, 51 ετών. Μέλος του Δ.Σ. του Αγρο­το­κτη­νο­τρο­φι­κού Συλ­λό­γου “ΕΝΟΤΗΤΑ” Πέλ­λας και συμ­με­τέ­χει στον πανελ­λα­δι­κό συντο­νι­σμό των αγρο­τών παίρ­νο­ντας μέρος στις συνε­δριά­σεις της Πανελ­λα­δι­κής Επι­τρο­πής των Μπλό­κων. Όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια ήταν μέλος της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής του Μπλό­κου Μαυ­ρο­βου­νί­ου. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Αθλη­τι­κού Συλ­λό­γου του χωριού του “ΔΟΞΑ” Μαυροβουνίου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΛΚΙΣ

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Κιλ­κίς: Γιάν­νης Φαχουρίδης

Αρχι­τέ­κτο­νας, 57 ετών. Δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στο Δήμο Κιλ­κίς. Πρό­ε­δρος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Αρχι­τε­κτό­νων Κιλκίς.

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Παιο­νί­ας: Τάσος Βασι­λα­κά­κης

Πολι­τι­κός μηχα­νι­κός, 42 ετών. Υπάλ­λη­λος στη διεύ­θυν­ση τεχνι­κών υπη­ρε­σιών στο Δήμο Κιλ­κίς. Κάτο­χος μετα­πτυ­χια­κού διπλώ­μα­τος με ειδί­κευ­ση στη «σει­σμι­κή μηχα­νι­κή και τις αντι­σει­σμι­κές κατα­σκευ­ές». Μέλος του Γενι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μέλος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων ΟΤΑ Κιλ­κίς – Παιο­νί­ας, μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του Νομαρ­χια­κού Τμή­μα­τος ΑΔΕΔΥ Κιλ­κίς, μέλος του Συλ­λό­γου Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων του 2ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου Πολυ­κά­στρου. Είναι μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Κιλ­κίς του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Υπο­ψή­φια Δήμαρ­χος Πολυ­γύ­ρου: Αγγε­λι­κή Χριστιανού

Συντα­ξιού­χος νηπια­γω­γός, 60 ετών. Πτυ­χιού­χος της σχο­λής Νηπια­γω­γών Θεσ­σα­λο­νί­κης. Γραμ­μα­τέ­ας του Συλ­λό­γου Συντα­ξιού­χων Δημο­σί­ων Υπαλ­λή­λων Χαλ­κι­δι­κής. Δημο­τι­κή Σύμ­βου­λος στον δήμο Πολυ­γύ­ρου. Είναι μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Χαλ­κι­δι­κής του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Αρι­στο­τέ­λη: Κυριά­κος Παρθενιάδης

Οικο­νο­μο­λό­γος, 26 ετών. Από­φοι­τος του τμή­μα­τος Οικο­νο­μι­κών Επι­στη­μών του ΑΠΘ και μετα­πτυ­χια­κός φοι­τη­τής στο πρό­γραμ­μα «Logistics και Δια­χεί­ρι­ση Αλυ­σί­δας Εφο­δια­σμού» του τμή­μα­τος Οικο­νο­μι­κών Επι­στη­μών του ΑΠΘ. Στο πανε­πι­στή­μιο δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε στο φοι­τη­τι­κό κίνη­μα και για 4 χρό­νια ήταν μέλος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Συλ­λό­γου Φοι­τη­τών της σχο­λής του. Είναι γραμ­μα­τέ­ας της Τομε­α­κής Οργά­νω­σης Χαλ­κι­δι­κής του ΚΚΕ.

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Κασ­σάν­δρας: Πρό­δρο­μος Ποτίογλου

Αγρό­της, 59 ετών. Εργά­στη­κε ως ναυ­τερ­γά­της στη Γερ­μα­νία και σήμε­ρα ασχο­λεί­ται με τη μελισ­σο­κο­μία. Δημο­τι­κός στον Δήμο Κασσάνδρας.

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Νέας Προ­πο­ντί­δας: Πανα­γιώ­της Κολογκούνης

Αγρό­της, 25 ετών. Σπου­δα­στής στο τμή­μα Επι­σκευ­ής και Συντή­ρη­σης Γεωρ­γι­κών Μηχα­νη­μά­των. Δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε στο αγρο­τι­κό κίνημα.

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Σιθω­νί­ας: Παντε­λής Λάζαρος

Αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νος στον κλά­δο επι­σι­τι­σμού-του­ρι­σμού, 30 ετών. Έχει σπου­δά­σει στο Δ.ΙΕΚ Επα­νο­μής Τεχνι­κός Θερ­μι­κών και Υδραυ­λι­κών Εγκα­τα­στά­σε­ων. Δια­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος και αντι­πρό­ε­δρος του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ. Είναι μέλος του Συλ­λό­γου Του­ρι­στι­κών κατα­λυ­μά­των Σάρτης.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο