Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικές εκλογές 2019: Ο Νίκος Λαρδάς υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Ικαρία — Η Αγλαΐα Κυρίτση υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος

Μέσα σε κλί­μα ενθου­σια­σμού και μαχη­τι­κό­τη­τας πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε την Τετάρ­τη 9/1 στην κατά­με­στη αίθου­σα του Π.Δημαρχείου Αγ.Κηρύκου η πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση της Τ.Ε. Ικα­ρί­ας-Φούρ­νων με θέμα: «Η δρά­ση του ΚΚΕ στην Τοπι­κή διοί­κη­ση για τη στή­ρι­ξη του λαού στην πάλη του, για τα δικαιώ­μα­τα και τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του».

Εκ μέρους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο Πανα­γιώ­της Μεντρέ­κας είπε μετα­ξύ άλλων:

«…Αυτή η χρο­νιά μπο­ρεί να γίνει μια καλή χρο­νιά για το λαό και αυτό μπο­ρεί να γίνει αν μέσα και από αυτές τις εκλο­γι­κές μάχες ανα­δει­χθεί πολύ πιο ενι­σχυ­μέ­νο και δυνα­τό το ΚΚΕ, αν δεχτεί ισχυ­ρά πλήγ­μα­τα η μοι­ρο­λα­τρία και η υπο­τα­γή, αν απε­γκλω­βι­στούν μαζι­κά λαϊ­κά τμή­μα­τα από τα ιδε­ο­λο­γή­μα­τα που τα δένουν πίσω από κόμ­μα­τα που η στρα­τη­γι­κή τους υπη­ρε­τεί τα κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων…Δίνουμε τις μάχες των εκλο­γών, βου­λευ­τι­κές — τοπι­κές — ευρω­ε­κλο­γές – ενιαία για­τί ενιαία είναι η αντι­λαϊ­κή στρα­τη­γι­κή που συν δια­μορ­φώ­νουν οι κυβερ­νή­σεις και τα επι­τε­λεία της ΕΕ και στην υλο­ποί­η­ση συμ­με­τέ­χουν οι Περι­φέ­ρειες και οι δήμοι…ikaria5

Οι περι­φε­ρεια­κοί και δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, η διοί­κη­ση του Δήμου της Ικα­ρί­ας μπή­καν μπρο­στά και προ­σπά­θη­σαν με όλες τις δυνά­μεις τους να υπε­ρα­σπι­στούν τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα, να οργα­νώ­σουν την αντί­στα­ση και τη διεκ­δί­κη­ση , να απο­σπά­σου­με ότι μπο­ρού­με και να ανοί­ξου­με δρό­μο στην λαϊ­κή αντε­πί­θε­ση… Καλού­με το λαό της Ικα­ρί­ας να πρω­το­στα­τή­σει και πάλι ισχυ­ρο­ποιώ­ντας το ΚΚΕ παντού, και να ανα­δεί­ξει ξανά κομ­μου­νι­στή επι­κε­φα­λής στη διοί­κη­ση του δήμου Ικα­ρί­ας… Το ΚΚΕ θα στη­ρί­ξει για επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης και για υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο τον σ. Νίκο Λαρ­δά με τη βεβαιό­τη­τα ότι έχει όλα τα εχέγ­γυα να τα κατα­φέ­ρει και να αντα­πο­κρι­θεί στις απαι­τή­σεις που έχει μια τέτοια θέση, όπως έκα­νε και ο σ. Στέ­λιος Σταμούλος.

Ο σ/φ Νίκος είναι γνω­στός σε όλους στο νησί από τη δρά­ση του στο εργα­τι­κό κίνη­μα μέσα από το ΕΚ, στο κίνη­μα κατά των ναρ­κω­τι­κών, για τη συμ­βο­λή του στις διεκ­δι­κή­σεις και τη διοί­κη­ση του Δήμου από τη θέση του Προ­έ­δρου του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου και του Αντιδημάρχου.

Ο σ/φ Στέ­λιος αντα­πο­κρί­θη­κε και τίμη­σε την θέση που του χρέ­ω­σε το Κόμ­μα και με την ψήφο του ο Ικα­ριώ­τι­κος λαός τον ανά­δει­ξε σε δήμαρ­χο πρώ­τα του Ευδή­λου και στην συνέ­χεια όλης της Ικα­ρί­ας. Υπη­ρέ­τη­σε το λαό της Ικα­ρί­ας με αφο­σί­ω­ση και ανι­διο­τέ­λεια και η συνει­σφο­ρά του στην επί­λυ­ση προ­βλη­μά­των και στις κατα­κτή­σεις είναι σημα­ντι­κή και αδιαμ­φι­σβή­τη­τη από όλους.

Και φυσι­κά θα συνε­χί­σει να προ­σφέ­ρει με την πεί­ρα που έχει από άλλη χρέωση.

Με τον σ/φ Νίκο Λαρ­δά επι­κε­φα­λής και τη βοή­θεια του Στέ­λιου Στα­μού­λου και των άλλων συντρό­φων και φίλων είμα­στε βέβαιοι πως θα δια­σφα­λι­στεί η συνέ­χεια αυτής της αγω­νι­στι­κής δημιουρ­γι­κής δια­δρο­μής ώστε η Ικα­ρία να βρί­σκε­ται ξανά μπροστά.

Οι κομ­μου­νι­στές της Ικα­ρί­ας έχουν απο­δεί­ξει οτι ξέρουν να δίνουν και να κερ­δί­ζουν τις πιο δύσκο­λες μάχες Αυτό θα κάνουν και τώρα».

ikar2

Στην συνέ­χεια ο Σταύ­ρος Τάσ­σος, βου­λευ­τής του ΚΚΕ και επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κης Συσπεί­ρω­σης στην περι­φέ­ρεια Βορ.Αιγαίου ανα­φε­ρό­με­νος στην κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε: « Η κυβέρ­νη­ση είναι ο σημαιο­φό­ρος των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιο­χή μας, και στο όνο­μα της γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης, εμπλέ­κει όλο και βαθύ­τε­ρα τη χώρα μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς, σχε­δια­σμούς και δρά­σεις. Η Ελλά­δα έχει μετα­τρα­πεί σε μια απέ­ρα­ντη Αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κή βάση και έτσι γίνε­ται στό­χος από αντί­πα­λες ιμπε­ρια­λι­στι­κές δυνά­μεις , στο ενδε­χό­με­νο πολε­μι­κών συγκρούσεων…».

Ακο­λού­θη­σε παρέμ­βα­ση από την Αγλαϊα Κυρί­τση, περι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λο, ανα­κοι­νώ­νο­ντας δημό­σια τη συμ­με­το­χή της στο ψηφο­δέλ­τιο της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης για την περι­φέ­ρεια Βορεί­ου Αιγαί­ου, αντα­πο­κρι­νό­με­νη στο κάλε­σμα του ΚΚΕ για συμπό­ρευ­ση και συστρά­τευ­ση, στην υπη­ρέ­τη­ση των λαϊ­κών συμφερόντων.

Από την πλευ­ρά του ο δήμαρ­χος Ικα­ρί­ας Στέ­λιος Στα­μού­λος ευχα­ρί­στη­σε τον Ικα­ρια­κό λαό που τον εμπι­στεύ­τη­κε αρχι­κά ως δήμαρ­χο Ευδή­λου και στη συνέ­χεια «δήμαρ­χο όλου του Κόκ­κι­νου Βρά­χου». Τόνι­σε πως «μπο­ρού­με να συμπα­ρα­στα­θού­με, να είμα­στε δίπλα στους αγω­νι­ζό­με­νους, στα συν­δι­κά­τα, στους λαϊ­κούς φορείς, να αντι­πα­λέ­ψου­με της πολι­τι­κές επι­λο­γές που συν­θλί­βουν το λαό και σώζουν το κεφά­λαιο. Μπο­ρού­με να οργα­νώ­σου­με τη διεκ­δί­κη­ση αυτών που δικαιού­μα­στε, όπως παρο­χές υγεί­ας για όλους όλες τις μέρες και ώρες του χρό­νου, απο­κλει­στι­κά δημό­σιες και δωρε­άν, ακτο­πλοϊ­κή σύν­δε­ση, δρό­μους, δια­χεί­ρι­ση απορ­ριμ­μά­των χωρίς επι­πλέ­ον χαρά­τσια, έργα και υπη­ρε­σί­ες στον τομέα της δια­χεί­ρι­σης υδά­των ώστε να μην πού­με το νερό νεράκι»

Η εκδή­λω­ση έκλει­σε με τον υπο­ψή­φιο Δήμαρ­χο Ικα­ρί­ας Νίκο Λαρ­δά να λέει μετα­ξύ άλλων:

«..Θεω­ρώ ιδιαι­τέ­ρως τιμη­τι­κή την από­φα­ση να τεθώ επι­κε­φα­λής στην προ­σπά­θεια διεκ­δί­κη­σης της πλειο­ψη­φί­ας στον Δήμο Ικα­ρί­ας. Αυτή η από­φα­ση από­κτα ιδιαί­τε­ρη βαρύ­τη­τα όταν αφο­ρά τον δήμο στον οποίο το ΚΚΕ κατα­γρά­φει την μεγα­λύ­τε­ρη εκλο­γι­κή του επιρ­ροή , αλλά και για­τί η από­φα­ση αυτή αφο­ρά την διά­δο­χη ενός από τα εμπει­ρό­τε­ρα στε­λέ­χη μας με δια­δρο­μή σχε­δόν 20 ετών και στους βαθ­μούς της τοπι­κής διοίκησης.

Από κει και πέρα η από­φα­ση αυτή δεν σημαί­νει τίπο­τα παρα­πά­νω από την σοβα­ρή ευθη­νή που αντι­στοι­χεί χρέ­ω­ση σε ένα σοβα­ρό τομέα δου­λειάς, και βέβαια αυτό που θα κρί­νει το πόσο απο­τε­λε­σμα­τι­κά θα δοθεί η «μάχη» των εκλο­γών έχει να κάνει με την συμ­βο­λή όλων, όσων μοι­ρα­ζό­μα­στε κοι­νές ανη­συ­χί­ες και θέσεις, σχε­τι­κά με το χαρα­κτή­ρα που έχει η ο δήμος και τον ρόλο που μπο­ρού­με να παίξουμε..

Η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση και τα μέλη της, ποτέ δεν κρύ­φτη­καν πίσω από τίτλους ανε­ξαρ­τη­σί­ας. Εμείς δεν ντρε­πό­μα­στε για τις πολι­τι­κές που υπη­ρε­τού­με και που έχουν σαν γνώ­μο­νά τους, την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των λαϊ­κών αναγκών

Δεν εξα­γο­ρά­ζου­με συνει­δή­σεις, με διά­φο­ρες πιέ­σεις, εκβια­σμούς και ρου­σφέ­τια. Το ψηφο­δέλ­τιό μας απο­τε­λεί­ται από ανι­διο­τε­λείς αγω­νι­στές της προ­σφο­ράς και της θυσί­ας για το συνάν­θρω­πο και για μια καλύ­τε­ρη κοινωνία.

ikar1

Οι εργα­ζό­με­νοι, οι επαγ­γελ­μα­τί­ες, οι αγρό­τες, οι νέοι ενω­νό­μα­στε με βάση τα κοι­νά μας συμ­φέ­ρο­ντα, προσ­διο­ρί­ζου­με τον αντί­πα­λό μας, που είναι τα οικο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα μικρά και μεγά­λα και τα πολι­τι­κά του στη­ρίγ­μα­τα. Μ’ αυτούς θα τα βάλου­με δεν μπο­ρού­με με το ένα χέρι να θέλου­με να λυθούν τα προ­βλή­μα­τα στον τόπο μας και με το άλλο να ενι­σχύ­ου­με αυτούς που τα δημιουρ­γούν» και κατέ­λη­ξε λέγοντας:

« Το καλύ­τε­ρο έργο μας δεν παί­χτη­κε ακό­μα… είναι αυτό της λαϊ­κής συσπεί­ρω­σης και δρά­σης που θα ανα­τρέ­πει την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, που θα πηγαί­νει κόντρα στην πολι­τι­κή που μετα­τρέ­πει τους δήμους σε επι­χει­ρή­σεις και ιδιω­τι­κο­ποιεί Παι­δεία — Υγεία, και κοι­νω­νι­κές υπη­ρε­σί­ες. Είναι το έργο της ταξι­κής αντε­πί­θε­σης ενά­ντια στην ποι­κι­λό­χρω­μη κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή. Στο έργο που ονει­ρευό­μα­στε και σχε­διά­ζου­με πρω­τα­γω­νι­στής είναι ο ίδιος ο λαός και χορη­γοί οι αγώ­νες μας ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο