Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτική Αρχή Πάτρας: Διεκδικεί έκτακτη χρηματοδότηση για τους συμβασιούχους — Αύριο 26 Ιούλη η κινητοποίηση στην Αθήνα

Η Δημο­τι­κή Αρχή της Πάτρας «καλεί τα μέλη του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, τα σωμα­τεία των εργα­ζο­μέ­νων του Δήμου Πατρέ­ων, τις Επι­τρο­πές Αγώ­να των συμ­βα­σιού­χων εργα­ζο­μέ­νων, καθώς και όλους τους εργα­ζό­με­νους, τους άνερ­γους, τους δημό­τες της πόλης μας σε κινη­το­ποί­η­ση στην Αθή­να, την Τρί­τη 26 Ιου­λί­ου, με συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα στις 11 π.μ. και πορεία προς το Μέγα­ρο Μαξίμου.

Για την αυρια­νή κινη­το­ποί­η­ση τα λεω­φο­ρεία θα ανα­χω­ρή­σουν στις 7 το πρωί από τον Ι.Ν. του Αγί­ου Ανδρέα.

Στο κάλε­σμά του ο Δήμος Πάτρας ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Διεκ­δι­κού­με την έκτα­κτη χρη­μα­το­δό­τη­ση του δήμου μας, ώστε να κατα­φέ­ρου­με να αντα­πο­κρι­θού­με στη μισθο­δο­σία, στην ασφά­λι­ση, στην παρο­χή Μέσων Ατο­μι­κής Προ­στα­σί­ας, των 714 συμ­βα­σιού­χων εργα­ζο­μέ­νων που έχουν επα­νέλ­θει για εργα­σία στον δήμο, μέσω δικα­στι­κών απο­φά­σε­ων. Δεν θα δεχτού­με να υπάρ­ξει απλή­ρω­τος εργα­ζό­με­νος στον Δήμο Πατρέ­ων! Δεν θα απο­δε­χτού­με να απο­ποιού­νται το κρά­τος και η κυβέρ­νη­ση τις ευθύ­νες τους και να τις μετα­φέ­ρουν στον δήμο, στους συμπο­λί­τες μας.

Διεκ­δι­κού­με την κάλυ­ψη των ανα­γκών του δήμου με μόνι­μο προ­σω­πι­κό, με πλή­ρη εργα­σια­κά και ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα και αξιο­πρε­πείς μισθούς. Ο δήμος χρειά­ζε­ται εκα­το­ντά­δες ακό­μη μόνι­μους εργα­ζό­με­νους σε όλες τις υπη­ρε­σί­ες του, για να μπο­ρεί να καλύ­πτει τις ανά­γκες των δημο­τών. Οι εργα­ζό­με­νοι δεν μπο­ρούν να ζουν με μισή δου­λειά, μισή ζωή, όμη­ροι των δικαστηρίων!

Μαζί θα παλέ­ψου­με για δου­λειά για όλους, δου­λειά με δικαιώματα!

Όλοι την Τρί­τη 26 Ιου­λί­ου, στις 11 π.μ., στη συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο Σύνταγ­μα και στην πορεία προς το Μέγα­ρο Μαξίμου!».

Σημειώ­νε­ται ότι με σχε­τι­κή επι­στο­λή δια­τυ­πώ­νε­ται αίτη­μα του δημάρ­χου Πατρέ­ων για συνά­ντη­ση με τον πρω­θυ­πουρ­γό, με θέμα την έκτα­κτη χρη­μα­το­δό­τη­ση του δήμου, για την κάλυ­ψη της μισθο­δο­σί­ας και των ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών των συμ­βα­σιού­χων εργα­ζό­με­νων, που παρα­μέ­νουν στις θέσεις τους με δικα­στι­κές αποφάσεις.

Ενώ σε συνέ­χεια της επι­στο­λής του προς τον πρω­θυ­πουρ­γό Κ. Μητσο­τά­κη, ο δήμαρ­χος Πατρέ­ων, Κώστας Πελε­τί­δης, ζητά, με άλλη επι­στο­λή του, συνά­ντη­ση και με τους επι­κε­φα­λής των Κοι­νο­βου­λευ­τι­κών Ομά­δων των κομ­μά­των της Ελλη­νι­κής Βου­λής για το θέμα της έκτα­κτης χρη­μα­το­δό­τη­σης του δήμου, ώστε να καλυ­φθούν οι μισθο­δο­σί­ες και οι ασφα­λι­στι­κές εισφο­ρές των συμ­βα­σιού­χων εργα­ζό­με­νων που παρα­μέ­νουν στις θέσεις τους με δικα­στι­κές αποφάσεις.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο