Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτική Αρχή Πάτρας: Καταγγέλλει τον «μπουχό» συκοφαντίας για την πυρασφάλεια των σχολείων

«Μιας και δεν έχουν “νέα κου­λού­ρια”, οι γνω­στοί πολι­τι­κοί, κοι­νω­νι­κοί κύκλοι και οι διά­φο­ροι “δια­μορ­φω­τές” της κοι­νής γνώ­μης, επα­νέ­φε­ραν προς συκο­φά­ντη­ση της Δημο­τι­κής Αρχής, ζητή­μα­τα που έχουν απα­ντη­θεί εδώ και και­ρό», ανα­φέ­ρει η Δημο­τι­κή Αρχή Πάτρας με αφορ­μή νέα δημο­σιεύ­μα­τα σχε­τι­κά με τα μέτρα πυρα­σφά­λειας των σχο­λι­κών κτι­ρί­ων, που επι­χει­ρούν, ταυ­τό­χρο­να, να δώσουν ποι­νι­κή διά­στα­ση στην υπόθεση.

Στην ανα­λυ­τι­κή ανα­κοί­νω­σή της, η Δημο­τι­κή Αρχή, θυμίζει:

«Πέραν των παρεμ­βά­σε­ων που έχουν ήδη υλο­ποι­η­θεί στη συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των σχο­λεί­ων της πόλης μας (έργο που δεν συγκρί­νε­ται με καμία πόλη πανελ­λα­δι­κά), στις 3/5 απο­σφρα­γί­στη­καν οι προ­σφο­ρές που κατα­τέ­θη­καν στο δια­γω­νι­σμό για την εκπό­νη­ση μελε­τών για την πυρο­προ­στα­σία 173 σχο­λι­κών κτι­ρί­ων, προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 363.320 ευρώ και σήμε­ρα εγκρί­θη­κε από την Οικο­νο­μι­κή Επι­τρο­πή το 1ο πρα­κτι­κό της Επι­τρο­πής Δια­γω­νι­σμού, ώστε να προ­σκλη­θεί εντός των επό­με­νων ημε­ρών ο προ­σω­ρι­νός ανά­δο­χος για την υπο­βο­λή των δικαιο­λο­γη­τι­κών κατακύρωσης.

Τα παρα­πά­νω, απο­δει­κνύ­ουν άλλη μία φορά, ότι η Δημο­τι­κή Αρχή αντα­πο­κρί­θη­κε άμε­σα, για την προ­στα­σία των παι­διών μας, στην πρό­σφα­τη αλλα­γή του Νόμου για την πυρα­σφά­λεια – που ισχύ­ει για όλα τα δημό­σια κτί­ρια, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των σχο­λεί­ων σε όλη την Ελλά­δα και τα οποία, μαζί με τα Νοσο­κο­μεία, ανέρ­χο­νται σε 30.000.

Όσοι δια­δί­δουν ότι το τελευ­ταίο χρο­νι­κό διά­στη­μα δεν έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί ενέρ­γειες για τη συμ­μόρ­φω­ση της πυρα­σφά­λειας των σχο­λεί­ων της πόλης μας με το νέο κανο­νι­σμό (για­τί όλα τα σχο­λεία δια­θέ­τουν πυρα­σφά­λεια με τον κανο­νι­σμό που ίσχυε έως τώρα), κρύ­βουν επί­τη­δες την αλή­θεια και επι­χει­ρούν να σηκώ­σουν έναν “μπου­χό” συκο­φα­ντί­ας. Επι­πλέ­ον, κάνουν πως δεν ξέρουν, ότι όλοι οι Δήμοι της χώρας, λόγω covid και έλλει­ψης προ­σω­πι­κού, ξεκί­νη­σαν τις σχε­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες μόλις τον Απρί­λιο του 2022. Επι­πρό­σθε­τα, το λιγο­στό τεχνι­κό προ­σω­πι­κό του Δήμου μας “τρέ­χει” τα περισ­σό­τε­ρα έργα απ’ όλους τους Δήμους της χώρας, συγκρι­τι­κά και με το μέγε­θός του.

Στο σημείο αυτό, να σημειώ­σου­με ότι και η Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία γνω­ρί­ζει πολύ καλά, τόσο τις ενέρ­γειες της Δημο­τι­κής Αρχής, όσο και το περι­βάλ­λον μέσα στο οποίο αυτές εξελίσσονται.

Με βάση τα παρα­πά­νω, ο πατραϊ­κός λαός θα κρί­νει τη συνε­χι­ζό­με­νη τακτι­κή των καταγ­γε­λιών σε σχέ­ση με την πυρα­σφά­λεια, που είναι αυτή που “εξου­θε­νώ­νει” τις Υπη­ρε­σί­ες του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, για να έχουν τρο­φή οι γνω­στοί πολι­τι­κοί – κοι­νω­νι­κοί – δημο­σιο­γρα­φι­κοί κύκλοι, για να χτυ­πή­σουν τη Δημο­τι­κή Αρχή πολι­τι­κά και να κατα­φέ­ρουν και οικο­νο­μι­κό πλήγ­μα στο Δήμο (δηλα­δή στον ίδιο τον πατραϊ­κό λαό).

Αυτό που πρέ­πει να γνω­ρί­ζουν οι πατρι­νοί, είναι αφε­νός ότι η Δημο­τι­κή Αρχή κάνει ό,τι περ­νά­ει από το χέρι της για να δια­σφα­λί­σει την ασφά­λεια των παι­διών μας και αφε­τέ­ρου, ότι μετά την εκπό­νη­ση των μελε­τών, ανοί­γει νέος κύκλος διεκ­δί­κη­σης, καθώς θα πρέ­πει να εγκρι­θεί χρη­μα­το­δό­τη­ση από την κυβέρ­νη­ση, για να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν τα έργα πυρα­σφά­λειας, η οποία μόνο για την Πάτρα, υπο­λο­γί­ζε­ται στα 10 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ.

Ανα­μέ­νου­με να δού­με αν η “ευαι­σθη­σία” ορι­σμέ­νων, θα μετα­φρα­στεί σε στή­ρι­ξη των διεκ­δι­κή­σε­ων του Δήμου απέ­να­ντι στην Κυβέρνηση».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο