Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτική αρχή Χαϊδαρίου προς υποψήφιο ΣΥΡΙΖΑ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!»

Στην προ­σπά­θεια της παρά­τα­ξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαϊ­δά­ρι «Πολί­τες σε Δρά­ση» και του υπο­ψη­φί­ου δημάρ­χου Θ. Σπη­λιό­που­λου «με λάσπη και αισχρά δημο­σιεύ­μα­τα να παρα­φρά­σουν και να αλλοιώ­σουν το νόη­μα της ανα­κοί­νω­σης της Δημο­τι­κής Αρχής, σχε­τι­κά με τα μέτρα που πρέ­πει να παρ­θούν για να γίνουν ανθρώ­πι­νες οι συν­θή­κες δια­βί­ω­σης των προ­σφύ­γων και των μετα­να­στών» απα­ντά με ανα­κοί­νω­σή της η Δημο­τι­κή Αρχή Χαϊδαρίου.

Συγκε­κρι­μέ­να επι­ση­μαί­νει πως «η κατρα­κύ­λα του κ. Σπη­λιό­που­λου, προ­κει­μέ­νου να δώσει δια­πι­στευ­τή­ρια και να αθω­ώ­σει την κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή, δεν έχει όρια» και προ­τεί­νει «στον κ. Σπη­λιό­που­λο να μπει στον κόπο να κάνει μια βόλ­τα στον Σκα­ρα­μα­γκά και να ενη­με­ρω­θεί για την κατά­στα­ση στα άλλα “Κέντρα Φιλο­ξε­νί­ας” και να μας πει αν αυτές είναι ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες δια­βί­ω­σης, χιλιά­δων συναν­θρώ­πων μας (οι 3.000 χιλιά­δες από αυτούς, στο Σκαραμαγκά)».

Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση της Δημο­τι­κής Αρχής Χαϊδαρίου:

«Για μια ακό­μα φορά ο κ. Σπη­λιό­που­λος και η παρά­τα­ξη του ΣΥΡΙΖΑ, “Πολί­τες σε Δρά­ση”, απο­δει­κνύ­ουν περί­τρα­να με τη στά­ση τους ότι λει­τουρ­γούν όχι μόνο ως κυβερ­νη­τι­κοί εκπρό­σω­ποι, απο­λο­γη­τές και χει­ρο­κρο­τη­τές μιας ανάλ­γη­της, αντι­λαϊ­κής και αντι­με­τα­να­στευ­τι­κής πολι­τι­κής, αλλά — ακό­μα χει­ρό­τε­ρα — αφού μπρο­στά στην αγω­νία τους να συγκρα­τή­σουν τον κόσμο που τους πίστε­ψε και τους ψήφι­σε, ενώ τώρα τους γυρί­ζει καθη­με­ρι­νά την πλά­τη, προ­σπα­θούν με λάσπη και αισχρά δημο­σιεύ­μα­τα να παρα­φρά­σουν και να αλλοιώ­σουν το νόη­μα της ανα­κοί­νω­σης της Δημο­τι­κής Αρχής, σχε­τι­κά με τα μέτρα που πρέ­πει να παρ­θούν για να γίνουν ανθρώ­πι­νες οι συν­θή­κες δια­βί­ω­σης των προ­σφύ­γων και των μεταναστών.

Προ­φα­νώς, ο κ. Σπη­λιό­που­λος για μια ακό­μα φορά ξεχνά­ει να ανα­φερ­θεί στις πραγ­μα­τι­κές αιτί­ες που δημιουρ­γούν τα προ­σφυ­γι­κά κύμα­τα. Ξεχνά­ει τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο που διε­ξά­γουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ σε μια σει­ρά χώρες. Κυρί­ως ξεχνά­ει, προ­φα­νώς συνει­δη­τά, τον επαί­σχυ­ντο ρόλο της κυβέρ­νη­σης, του ΣΥΡΙΖΑ, στο να δεθεί η χώρα μας όλο και πιο σφι­χτά στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Παρα­θέ­του­με, στον παρα­κά­τω σύν­δε­σμο, ολό­κλη­ρη την ανα­κοί­νω­ση της Δημο­τι­κής Αρχής με τίτλο “Εγκλω­βι­σμέ­νοι στην εξα­θλί­ω­ση χιλιά­δες πρό­σφυ­γες” προ­κει­μέ­νου να υπάρ­ξει πλή­ρης εικό­να για τις διεκ­δι­κή­σεις και τα αιτή­μα­τα που έχουμε.

Αλή­θεια, είναι ρατσι­σμός και ξενο­φο­βία να απαι­τού­με να κλεί­σουν τα HOT SPOT και να ζήσουν οι πρό­σφυ­γες σε σπί­τια, σε ανθρώ­πι­νες συνθήκες;

Αλή­θεια, “εξυ­πη­ρε­τού­με σκο­τει­νά κέντρα” επει­δή απαι­τού­με να δοθούν στους πρό­σφυ­γες ταξι­διω­τι­κά έγγρα­φα και να απλο­ποι­η­θούν οι δια­δι­κα­σί­ες για τη χορή­γη­ση ασύ­λου, να δια­σφα­λι­στούν ανθρώ­πι­νες και αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες δια­βί­ω­σης, να εξα­σφα­λι­σθεί στέ­γη για όλους, να καταρ­γη­θούν οι συμ­φω­νί­ες ποσό­στω­σης που εγκλω­βί­ζουν χιλιά­δες πρό­σφυ­γες στη χώρα μας;

Η κατρα­κύ­λα του κ. Σπη­λιό­που­λου, προ­κει­μέ­νου να δώσει δια­πι­στευ­τή­ρια και να αθω­ώ­σει την κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή, δεν έχει όρια.

Κάθε καλο­προ­αί­ρε­τος άνθρω­πος μπο­ρεί εύκο­λα να συγκρί­νει τις προ­τά­σεις μας για τη βελ­τί­ω­ση της ζωής των προ­σφύ­γων και την επί­λυ­ση των προ­βλη­μά­των τους με την παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση, που φτά­νει στα όρια της χυδαιό­τη­τας, μέσω της ανα­κοί­νω­σης του κ. Σπηλιόπουλου.

Οι Χαϊ­δα­ριώ­τες, αλλά και συνο­λι­κά ο λαός μας γνω­ρί­ζει πώς υπο­δέ­χτη­κε και στη­ρί­ζει η Δημο­τι­κή Αρχή τους πρό­σφυ­γες, όπως γνω­ρί­ζουν και ποιοι αντι­πα­λεύ­ουν τις ρατσι­στι­κές και ξενο­φο­βι­κές από­ψεις που εκφρά­ζο­νται σε πολ­λούς δήμους.

Προ­τεί­νου­με στον κ. Σπη­λιό­που­λο να μπει στον κόπο να κάνει μια βόλ­τα στον Σκα­ρα­μα­γκά και να ενη­με­ρω­θεί για την κατά­στα­ση στα άλλα “Κέντρα Φιλο­ξε­νί­ας” και να μας πει αν αυτές είναι ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες δια­βί­ω­σης χιλιά­δων συναν­θρώ­πων μας (οι 3.000 χιλιά­δες από αυτούς στο Σκαραμαγκά).

Εμείς δεν θα συνε­χί­σου­με μια τέτοιου είδους αντι­πα­ρά­θε­ση, δεν θα ασχο­λη­θού­με άλλο με τον κ. Σπη­λιό­που­λο, ο οποί­ος είναι φανε­ρό ότι κινεί­ται και ζει εκτός της πραγ­μα­τι­κής ζωής του λαού μας, αλλά και των προ­σφύ­γων. Πιθα­νά οι “επι­τυ­χί­ες” της “πρώ­της φορά αρι­στε­ρά” ΝΑΤΟι­κής κυβέρ­νη­σης τον έχουν τυφλώσει.

ΥΓ 1:

Το προ­σφυ­γι­κό ζήτη­μα είναι πολύ σοβα­ρό για να το χρη­σι­μο­ποιεί ο κ. Σπη­λιό­που­λος για “μικρο­πο­λι­τι­κή” πολε­μι­κή μπρο­στά στις Δημο­τι­κές Εκλο­γές. Να θυμί­σου­με μόνο ότι σε όλα τα Δημο­τι­κά Συμ­βού­λια ο κ. Σπη­λιό­που­λος ήταν από τους πρώ­τους που εγκω­μί­α­ζε τη στά­ση που κρά­τη­σε η Δημο­τι­κή Αρχή απέ­να­ντι στο Προσφυγικό.

Ας μας απα­ντή­σει, λοι­πόν, τι άλλα­ξε 2 μήνες πριν τις εκλογές;

ΥΓ 2:

Να μετα­φέ­ρει ο κ. Σπη­λιό­που­λος στην κυβέρ­νη­ση τα “συγ­χα­ρη­τή­ριά” μας για την επέμ­βα­ση των ΜΑΤ σε Καλ­λι­θέα και Λιό­σια απέ­να­ντι σε σωμα­τεία, συλ­λό­γους και φορείς που δια­δή­λω­ναν και προ­σπά­θη­σαν να εμπο­δί­σουν τη συμ­με­το­χή των φασι­στών της εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής στις εορ­τα­στι­κές εκδηλώσεις.

Δεν μας κάνει καμία εντύ­πω­ση! Έπει­τα από 4 χρό­νια συγκυ­βέρ­νη­σης με την ακρο­δε­ξιά του Καμ­μέ­νου, τους ενα­γκα­λι­σμούς με τους υπό­δι­κους βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυγής στο Καστε­λό­ρι­ζο και την κωλυ­σιερ­γία της δίκης τους, τα συγ­χα­ρη­τή­ρια του Τράμπ, της ΕΕ, του ΣΕΒ και όλων των “δια­βο­λι­κά καλών” τύπων με τους οποί­ους συνα­γε­λά­ζε­ται η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θυμη­θή­κα­τε ότι είστε τάχα αρι­στε­ροί και αντιφασίστες!

Σας αφή­νου­με στη μήνιν του λαού!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο