Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοφιλέστερα ονόματα για τα νεογέννητα στη Μόσχα τα Αλέξανδρος και Σοφία

Τα πιο δημο­φι­λή ονό­μα­τα, που δίνο­νται σε νεο­γέν­νη­τα στη Μόσχα μέχρι στιγ­μής εντός του 2021, είναι και πάλι τα Αλέ­ξαν­δρος και Σοφία, σύμ­φω­να με την υπη­ρε­σία Τύπου της αρμό­διας ληξιαρ­χι­κής υπη­ρε­σί­ας της ρωσι­κής πρωτεύουσας.

Τα ανδρι­κά ονό­μα­τα Αλε­ξά­ντρ, Μιχα­ήλ, Δημή­τριος, Ιβάν, Δανι­ήλ και Αρτιόμ παρέ­μει­ναν στην κορυ­φή των τελευ­ταί­ων 20 ετών, ενώ κάποια γίνο­νταν πιο δημο­φι­λή κατά περιό­δους, σύμ­φω­να με εκπρό­σω­πο της υπη­ρε­σί­ας, που μίλη­σε στο δίκτυο RT.

Για παρά­δειγ­μα, όπως εξή­γη­σε ο ίδιος εκπρό­σω­πος, το 2000 το όνο­μα Νική­τας ήταν η δεύ­τε­ρη πιο δημο­φι­λής επι­λο­γή, ενώ επί­σης τα αγό­ρια βαφτί­ζο­νταν Αλέ­ξιος, Ανδρέ­ας και Ηλίας.

Ειδι­κά την πεντα­ε­τία 2010–2015 η «μόδα» φαί­νε­ται πως ευνό­η­σε τα πιο σπά­νια Γεγκόρ και Κύριλ­λος, ενώ και τώρα ψηλά σε επι­λε­ξι­μό­τη­τα είναι τα επί­σης σπα­νιό­τε­ρα Μάρ­κος (4η δημο­φι­λής επι­λο­γή), Λεφ (Λέων στα ελλη­νι­κά, στην 7η θέση) και Ματ­βέι (Ματ­θαί­ος, στην 9η), ενώ στα­θε­ρά ψηλά είναι και ο Μαξίμ (2η επιλογή).

Ενδει­κτι­κό των αλλα­γών των τάσε­ων είναι ότι το σήμε­ρα δημο­φι­λέ­στε­ρο Σοφία ήταν το 2010 η ένα­τη επι­λο­γή για κορί­τσια, ενώ από το 2015 κατέ­στη και ως φαί­νε­ται παρα­μέ­νει το δημοφιλέστερο.

Μετα­ξύ των λοι­πών γυναι­κεί­ων ονο­μά­των τη φετι­νή χρο­νιά απα­ντώ­νται συχνά, σύμ­φω­να με τον ίδιο εκπρό­σω­πο, τα Αλί­σα και Εύα.

Τα υπό­λοι­πα δημο­φι­λέ­στε­ρα γυναι­κεία ονό­μα­τα για το 2021 ήταν τα Βικτώ­ρια, Πολί­να, Βαρ­βά­ρα, Αλε­ξάν­δρα και Αναστασία.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο