Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοψηφίσματα Ντονμπάς: Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν.… «δαγκωτό» Ρωσία — Πάνω από 90% υπέρ της ένωσης με τη Μόσχα

Τα πρώ­τα μερι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα της ψηφο­φο­ρί­ας δεί­χνουν πως η συντρι­πτι­κή πλειο­νό­τη­τα των κατοί­κων τάχθη­κε υπέρ της έντα­ξης στη Ρωσία.

Σύμ­φω­να με το «Ria Novosti», στο Ντο­νέ­τσκ με κατα­με­τρη­μέ­νο το 20,64% των ψήφων, το 98,27% των ψηφο­φό­ρων τάχθη­καν υπέρ της εισό­δου στη Ρωσία. Στο Λου­γκάσνκ με κατα­με­τρη­μέ­νο το 21,11% των ψήφων, το 97,83% τάσ­σε­ται υπέρ της έντα­ξης στη Ρωσία.

Στη Ζαπο­ρί­ζια με κατα­με­τρη­μέ­νο το 57% των ψήφων, το 97,74% τάσ­σε­ται υπέρ της έντα­ξης στη Ρωσία και στη Χερ­σώ­να με κατα­με­τρη­μέ­νο το 53% των ψήφων, το 96,3% τάσ­σε­ται υπέρ της έντα­ξης στη Ρωσία.

Παράλ­λη­λα, ο πρό­ε­δρος της Άνω Βου­λής του ρωσι­κού Κοι­νο­βου­λί­ου δήλω­σε σήμε­ρα ότι θα μπο­ρού­σε να εξε­τά­σει την ενσω­μά­τω­ση των περιο­χών αυτών στη Ρωσία στις 4 Οκτώ­βρη, μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο «Ria Novosti».

Το Κρεμ­λί­νο ξεκα­θά­ρι­σε σήμε­ρα ότι τα εδά­φη που θα προ­σαρ­τη­θούν, θα καλυ­φθούν πλή­ρως από το στρα­τιω­τι­κό δόγ­μα άμυ­νας της Ρωσίας.

«Στα εδά­φη αυτά θα υπάρ­ξουν σημα­ντι­κές αλλα­γές από νομι­κής από­ψε­ως, σε επί­πε­δο διε­θνούς δικαί­ου και ως προς όλες τις αντί­στοι­χες (των ληφθέ­ντων μέτρων) συνέ­πειες για την ασφά­λειά τους», δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ.

«Το δικαι­ι­κό μας σύστη­μα θα εξε­τά­σει όλες τις επι­λο­γές, και, φυσι­κά, οι νομο­θέ­τες μας, τα εκτε­λε­στι­κά μας όργα­να και οι νομι­κές μας ομά­δες είναι σε ετοι­μό­τη­τα», πρό­σθε­σε.

Νωρί­τε­ρα, ο πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γός και πρό­ε­δρος Ντμί­τρι Μεντ­βέ­ντεφ είχε ανα­φερ­θεί στην πιθα­νό­τη­τα εφαρ­μο­γής του ρωσι­κού δόγ­μα­τος πυρη­νι­κής απο­τρο­πής στα εδά­φη αυτά. Το ρωσι­κό δόγ­μα προ­βλέ­πει πυρη­νι­κά πλήγ­μα­τα σε περί­πτω­ση πυρη­νι­κής επί­θε­σης κατά της Ρωσί­ας ή υπαρ­ξια­κής απει­λής κατά του ρωσι­κού κράτους.

Σε σχε­τι­κή ερώ­τη­ση, ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου επι­βε­βαί­ω­σε ότι οι δηλώ­σεις του Μεντ­βέ­ντεφ παρα­πέ­μπουν στο «στρα­τιω­τι­κό δόγ­μα» της Ρωσί­ας και παρα­κί­νη­σε όλους «να θυμη­θούν» τις αρχές αυτού του δόγματος.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο