Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημ. Κουτσούμπας: Ανήθικη και επιζήμια η στάση εμπλοκής στον πόλεμο της κυβέρνησης

Ανή­θι­κη και επι­ζή­μια η είναι στά­ση της κυβέρ­νη­σης που εμπλέ­κε­ται στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μιλώ­ντας το πρωί της Παρα­σκευή στο ραδιό­φω­νο «Alpha 989». Χαρα­κτή­ρι­σε πολύ επι­κίν­δυ­νη εξέ­λι­ξη την απο­στο­λή στρα­τιω­τι­κού οπλι­σμού στην Ουκρα­νία και μίλη­σε για «πολε­μι­κό παρα­λή­ρη­μα» του πρωθυπουργού.

Τόνι­σε ότι το συμ­φέ­ρον για το λαό είναι να μην επι­λέ­γει στρα­τό­πε­δο ληστών να παλεύ­ει ενά­ντια σε όλους τους ληστές και η Ελλά­δα είναι επι­κίν­δυ­να μπλεγ­μέ­νη στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και ανταγωνισμούς.

Πρό­σθε­σε ότι ο λαός πρέ­πει να έχει αυτό­νο­μη, αυτο­τε­λή πολι­τι­κή και πως δεν έχει κανέ­να συμ­φέ­ρον να συμ­με­τέ­χει σε πολε­μι­κές απο­στο­λές και σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές επι­θε­τι­κές συμ­μα­χί­ες όπως είναι το ΝΑΤΟ.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι η μόνη ελπί­δα είναι η πάλη των λαών για να ρίξουν την άκρη τον κάθε Πού­τιν στη Ρωσία και τον κάθε Ζελέν­σκι στην Ουκρα­νία και να οικο­δο­μή­σουν μια κοι­νω­νία σοσια­λι­στι­κή με ειρή­νη και ευημερία.

Σημεί­ω­σε ότι μπή­κα­με σε μια περί­ο­δο πολύ επι­κίν­δυ­νη για όλους τους λαούς και ότι οδεύ­ου­με προς ένα γενι­κευ­μέ­νο πόλε­μο καθώς ‑κι αν υπάρ­ξει προ­σω­ρι­νός συμ­βι­βα­σμός- θα ετοι­μά­ζε­ται ο νέος πόλε­μος με εμπλο­κή κι άλλων χωρών διό­τι είναι άπλη­στα τα μονο­πώ­λια και πολύ μεγά­λοι οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί ανταγωνισμοί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο