Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημ. Κουτσούμπας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων σε άδικους πολέμους — αγώνας για να σταματήσει η συμμετοχή, η εμπλοκή της Ελλάδας

Με μεγά­λη επι­τυ­χία και ευχές για καλή χρο­νιά με δου­λειά, υγεία, ζωή για όλο το λαό, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε η συνε­στί­α­ση και κοπή πίτας του Τμή­μα­τος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένο­πλες Δυνά­μεις και τα Σώμα­τα Ασφα­λεί­ας, στο κλει­στό γήπε­δο μπά­σκετ της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή.

Παρευ­ρέ­θη­σαν ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος Δ. Κου­τσού­μπας, τα μέλη του ΠΓ Δημή­τρης Αρβα­νι­τά­κης, Κώστας Παρα­σκευάς, Γιώρ­γος Μαρί­νος, Λουί­ζα Ράζου, Θοδω­ρής Χιώ­νης, καθώς και τα μέλη της ΚΕ Αλέκα Παπα­ρή­γα, Δημή­τρης Γόντι­κας, Γιώρ­γος Πέρρος, Δια­μά­ντω Μανω­λά­κου, Χρή­στος Κατσώ­της, Νίκος Λάπ­πας, Πέτρος Μαρ­κο­μι­χά­λης, Δημή­τρης Ξεκα­λά­κης, Θανά­σης Παφί­λης, κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του Κόμ­μα­τος, καθώς και πολυ­με­λής αντι­προ­σω­πεία του Γρα­φεί­ου του ΚΣ της ΚΝΕ με επι­κε­φα­λής τον Ν. Ζαχα­ρό­που­λο. Ακό­μη, οι βου­λευ­τές του Κόμ­μα­τος Λιά­να Κανέλ­λη και Νίκος Παπα­να­στά­σης, αντι­συ­νταγ­μα­τάρ­χης ε.α.

Όπως και ο Δήμαρ­χος Πάτρας Κώστας Πελε­τί­δης, ο Άγγε­λος Βρετ­τός, πρό­ε­δρος της Επι­τρο­πής Αλλη­λεγ­γύ­ης για τα Δικαιώ­μα­τα των Στρα­τευ­μέ­νων, ο Δημή­τρης Στα­θό­που­λος, συντα­ξιού­χος Εφέ­της Διοι­κη­τι­κών Δικα­στη­ρί­ων και ο Πρό­ε­δρος της ΕΕΔΥΕ Σταύ­ρος Τάσ­σος.

Το άνοιγ­μα της εκδή­λω­σης έκα­νε ο Γιάν­νης Ντου­νια­δά­κης, υπο­ναύ­αρ­χος ε.α., οποί­ος ευχα­ρί­στη­σε όλους τους παρευ­ρι­σκό­με­νους, όπως και όλους όσους συνέ­βα­λαν στην επι­τυ­χία της εκδήλωσης.

Ο χαιρετισμός του Δημήτρη Κουτσούμπα

Καλη­σπέ­ρα σας φίλες και φίλοι συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,
Καλώς ήρθα­τε στην εκδή­λω­ση αυτή που διορ­γα­νώ­νει το Τμή­μα για τις Ένο­πλες Δυνά­μεις και τα Σώμα­τα Ασφα­λεί­ας της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του Κόμ­μα­τός μας.

Δεν σας κρύ­βω ότι χαί­ρο­μαι που για τέταρ­τη χρο­νιά βρι­σκό­μα­στε μαζί, με εν ενερ­γεία και εν απο­στρα­τεία στε­λέ­χη και τις οικο­γέ­νειές τους. Βρι­σκό­μα­στε μαζί με νέους που υπη­ρε­τούν τη θητεία τους, αλλά και πολι­τι­κό προ­σω­πι­κό που εργά­ζε­ται στους χώρους των Ενό­πλων Δυνά­με­ων και των Σωμά­των Ασφαλείας.
Σας ευχα­ρι­στού­με όλους που αντα­πο­κρι­θή­κα­τε στην πρό­σκλη­σή μας.
Πέρ­σι, η παν­δη­μία δεν μας επέ­τρε­ψε να βρε­θού­με ξανά και να δια­σκε­δά­σου­με μαζί, αλλά αυτό δεν μας εμπό­δι­σε, το αντί­θε­το θα έλε­γα, μας έθε­σε σε μεγα­λύ­τε­ρη εγρή­γορ­ση σε ό,τι αφο­ρά τα προ­βλή­μα­τα του προ­σω­πι­κού των Ενό­πλων Δυνά­με­ων και των Σωμά­των Ασφαλείας.

Ανα­φέ­ρο­μαι στις παρεμ­βά­σεις που έκα­νε η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή μας Ομά­δα, προ­κει­μέ­νου να ανα­δεί­ξει τα προ­βλή­μα­τά σας, αλλά και να απαι­τή­σει συγκε­κρι­μέ­νες λύσεις από την κυβέρ­νη­ση και τα αρμό­δια υπουργεία.

Μόνο τα δυο τελευταία χρόνια, το Κόμμα μας
κατέθεσε στη Βουλή συνολικά 250 ερωτήσεις.

  • Ανα­δεί­ξα­με τα προ­βλή­μα­τα που έφε­ραν στο προ­σκή­νιο οι συν­δι­κα­λι­στι­κές σας ενώ­σεις. Η Πανελ­λα­δι­κή Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Στρα­τιω­τι­κών (η ΠΟΕΣ), η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Λιμε­νι­κών (η ΠΟΛ), αλλά και οι άλλες ενώ­σεις: Των Πυρο­σβε­στών, των εργα­ζο­μέ­νων στα Σώμα­τα Ασφαλείας.
  • Προ­σπα­θή­σα­με να μην αφή­σου­με απ’ έξω κανέ­να πρό­βλη­μα. Από τις απλή­ρω­τες υπε­ρω­ρί­ες, τις μετα­θέ­σεις, τον εξο­πλι­σμό, μέχρι την υγειο­νο­μι­κή σας περί­θαλ­ψη και άλλα σημα­ντι­κά προβλήματα.

Και με την ευκαι­ρία, θα ήθε­λα να τονί­σω αυτό που και εσείς γνω­ρί­ζε­τε πολύ καλά, ότι…

▪️ Μόνο ο συλ­λο­γι­κός αγώ­νας, μόνο η συλ­λο­γι­κή διεκ­δί­κη­ση φέρ­νει κάποια αποτελέσματα
▪️ Μόνο η δημο­σιο­ποί­η­ση του προ­βλή­μα­τος μπο­ρεί να φέρει κάποια λύση
▪️ Το όπλο σας είναι τα σωμα­τεία σας, όπως και ‘σεις άλλω­στε λέτε.
▪️ Γι’ αυτό ενι­σχύ­στε τα ακό­μη περισσότερο.
▪️ Συμ­με­τέ­χε­τε ακό­μα πιο ενερ­γά στα σωμα­τεία σας.

Βεβαί­ως, το ενδια­φέ­ρον του ΚΚΕ προς το προ­σω­πι­κό των ΕΔ και των ΣΑ και τις οικο­γέ­νειές τους, δεν απο­δει­κνύ­ε­ται μόνο με τις εκδη­λώ­σεις μας και τις Ερω­τή­σεις των βου­λευ­τών μας. Για­τί σε αυτές, έρχο­νται να προ­στε­θούν οι επι­σκέ­ψεις του Κόμ­μα­τος σε φυλά­κια και μονά­δες στα σύνο­ρα, σε στρα­τιω­τι­κά νοσο­κο­μεία, σε πυρο­σβε­στι­κούς σταθ­μούς, σε αστυ­νο­μι­κά τμή­μα­τα και σε χώρους του λιμε­νι­κού σώμα­τος. Αλλά αυτό δεί­χνουν και οι δεκά­δες συνα­ντή­σεις με τα διοι­κη­τι­κά συμ­βού­λια και τους εκπρο­σώ­πους συν­δι­κα­λι­στι­κών φορέ­ων, μονί­μων, από­στρα­των, αλλά και πολι­τι­κού προσωπικού.

Το Κόμ­μα μας, με όλες αυτές τις δρά­σεις, ασκεί πίε­ση προς τις κυβερ­νή­σεις, ώστε να επι­λυ­θούν διά­φο­ρα προβλήματα.

Φυσι­κά όμως, δεν αρκεί μόνον αυτό!

Θεω­ρού­με ότι τα ίδια τα στε­λέ­χη των Ενό­πλων Δυνά­με­ων, οι νέοι που υπη­ρε­τούν τη θητεία τους, καθώς και τα στε­λέ­χη των Σωμά­των Ασφα­λεί­ας, έχουν το δικαί­ω­μα να διεκ­δι­κούν τη λύση των προ­βλη­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζουν. Έτσι μόνο και εμείς θα έχου­με τη δυνα­τό­τη­τα να συνε­πι­κου­ρού­με, από την πλευ­ρά μας, τις διεκ­δι­κή­σεις σας. Τελι­κά, η δρα­στή­ρια συμ­με­το­χή όσο γίνε­ται περισ­σο­τέ­ρων στε­λε­χών στα Σωμα­τεία είναι ο δρό­μος για προ­ώ­θη­ση της διεκ­δί­κη­σης των αιτη­μά­των όλων σας.

Δια­χρο­νι­κά, επί­σης, το Κόμ­μα μας απευ­θυ­νό­με­νο προς τους φαντά­ρους, τους καλεί να διεκ­δι­κή­σουν τα δικαιώ­μα­τά τους και να στα­θούν χωρίς φόβο απέ­να­ντι στο ΝΑΤΟ, τις βάσεις του, τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλεμο.

Στις μέρες μας, που μαί­νε­ται ένας ακό­μη ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος, το καθή­κον αυτό για τους νέους μας, όπως και για όλο το λαό, έχει γίνει επιτακτικό.

Φίλες και φίλοι,

Το βάρ­βα­ρο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό κοι­νω­νι­κό — οικο­νο­μι­κό σύστη­μα που ζού­με και οι κυβερ­νή­σεις του, δεν επι­τρέ­πουν, εμπο­δί­ζουν με κάθε μέσο που έχουν, να μπουν στο επί­κε­ντρο της προ­σο­χής και τελι­κά να ικα­νο­ποι­η­θούν οι μεγά­λες ανά­γκες του λαού και της νεολαίας.

Και συμ­βαί­νει ακρι­βώς το αντί­θε­το: Στο επί­κε­ντρο βρί­σκε­ται μόνι­μα η κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, στο βωμό της οποί­ας θυσιά­ζο­νται όλες οι δικές μας ανάγκες.

Το έχου­με ζήσει άλλωστε.
Αυτός που πλη­ρώ­νει το μάρ­μα­ρο σε κάθε περί­πτω­ση είναι ο λαός!

Δεν του φθά­νουν τα όσα πέρα­σε με την οικο­νο­μι­κή κρί­ση, τα μνη­μό­νια και τους εκα­το­ντά­δες αντι­λαϊ­κούς αντερ­γα­τι­κούς νόμους, προ­κει­μέ­νου δήθεν ο λαός να βγει σε κάποιο ξέφω­το ανάπτυξης…

Δεν του φθά­νουν τα όσα περ­νά­ει σε συν­θή­κες μιας σχε­τι­κά μικρής ανά­καμ­ψης που ακολούθησε…

Ήδη υφί­στα­ται εκτί­να­ξη της ακρί­βειας σε καύ­σι­μα και ρεύ­μα και σε μια σει­ρά προ­ϊ­ό­ντα λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης. Υφί­στα­ται ακό­μα πιο βαθιά ενερ­γεια­κή φτώ­χεια, αλλά και νέα χτυ­πή­μα­τα σε δικαιώματα.

Τώρα του λένε πως πρέ­πει να πλη­ρώ­σει και το τίμη­μα της συμ­με­το­χής της Ελλά­δας στον πόλεμο.

Έναν ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, μια εισβο­λή της Ρωσί­ας, την οποία από την πρώ­τη στιγ­μή κατα­δι­κά­σα­με απερίφραστα.

Ο λαός της Ουκρα­νί­ας που χάνει τη ζωή του,
τα παι­διά του, το σπί­τι του,
που ξερι­ζώ­νε­ται από τον τόπο του,
έχει την αλλη­λεγ­γύη μας!

Για­τί αυτός ο λαός έχει στην κυριο­λε­ξία μετα­τρα­πεί σε «σάκο του μποξ» ανά­με­σα σε αδί­στα­κτους ιμπε­ρια­λι­στές. Από τη μια η Ρωσία με τους δικούς της συμ­μά­χους, από την άλλη το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, όλοι αυτοί λύνουν τους αντα­γω­νι­σμούς τους πάνω στις πλά­τες του λαού της Ουκρα­νί­ας, για το μοί­ρα­σμα του ορυ­κτού πλού­του, της Ενέρ­γειας, των εδα­φών και του εργα­τι­κού δυνα­μι­κού, των αγω­γών και των δικτύ­ων μετα­φο­ράς εμπο­ρευ­μά­των, των αγορών.

Αυτά τα δύο στρατόπεδα που εκπροσωπούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, εδώ και χρόνια επιτίθενται στον ουκρανικό λαό για να αρπάξουν τον πλούτο της χώρας του.

Μιας χώρας που κατέ­χει σημα­ντι­κή γεω­στρα­τη­γι­κή θέση στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα, έχει σημα­ντι­κές παρα­γω­γι­κές δυνα­τό­τη­τες, λόγω και της σοσια­λι­στι­κής κλη­ρο­νο­μιάς της, έχει πλού­σια, αχα­νή καλ­λιερ­γή­σι­μα εδά­φη και κυρί­ως έναν σπά­νιο και άφθο­νο ορυ­κτό πλούτο.

Αυτόν τον πλούτο, ο σοσιαλισμός τον είχε θέσει για δεκαετίες στην υπηρεσία της ευημερίας του λαού, που ζούσε αδελφωμένος κάτω από την ίδια στέγη.

Εδώ και 30 χρό­νια, όμως, μετά την επι­κρά­τη­ση της αντε­πα­νά­στα­σης και τη διά­λυ­ση της ΕΣΣΔ, ο πλού­τος αυτός από ευλο­γία έγι­νε κατά­ρα για το λαό.

Απο­τέ­λε­σε και απο­τε­λεί το «μήλον της Έρι­δος» στον αντα­γω­νι­σμό ανά­με­σα σε αντί­πα­λα ιμπε­ρια­λι­στι­κά κέντρα, για το ποιος θα βάλει αυτόν τον πλού­το, την ίδια την Ουκρα­νία, στη δική του σφαί­ρα επιρροής.

Αυτή ήταν και η «καύσιμη ύλη» που οδήγησε στον σημερινό ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Και ας κάνουν, πως «δεν ξέρουν τίπο­τα για το έγκλη­μα» η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμ­μα­τα μαζί με τους υπο­στη­ρι­κτές του συστήματος.

Όλα τα ΝΑΤΟι­κά και Ευρω­ε­νω­σια­κά ντο­κου­μέ­ντα και απο­φά­σεις για την «ενί­σχυ­ση» της Ουκρα­νί­ας, φέρουν φαρ­διά-πλα­τιά την υπο­γρα­φή των εκπρο­σώ­πων τους.

Το ίδιο είχε συμ­βεί από τις τότε κυβερ­νή­σεις και στην περί­πτω­ση του πολέ­μου της Γιου­γκο­σλα­βί­ας, που σαν αυτές τις μέρες, 24 Μάρ­τη του 1999, είχαν αρχί­σει και οι ΝΑΤΟι­κοί βομ­βαρ­δι­σμοί επί 78 ολό­κλη­ρες μέρες.

Μετά από 5 χρό­νια, με την υπο­γρα­φή και των ελλη­νι­κών κυβερ­νή­σε­ων, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ πρω­το­στά­τη­σαν στην «πορ­το­κα­λί επα­νά­στα­ση» του 2004 στην Ουκρανία.

Πρω­το­στά­τη­σαν, επί­σης, αμέ­σως μετά στο αιμα­τη­ρό πρα­ξι­κό­πη­μα του 2014, αξιο­ποιώ­ντας και στη­ρί­ζο­ντας ακρο­δε­ξιές και φασι­στι­κές δυνά­μεις, με στό­χο την εγκα­θί­δρυ­ση φιλι­κού προς αυτούς καθεστώτος.

Επι­πλέ­ον δυνά­μω­σαν την περι­κύ­κλω­ση της Ρωσί­ας, με επι­τό­που στρα­τεύ­μα­τα στην Ανα­το­λι­κή Ευρώ­πη, με ασκή­σεις — πρό­βες πολέ­μου σε στε­ριά, αέρα και θάλασ­σα, σε όλο το τόξο από τη Βαλ­τι­κή, μέχρι και τη Μαύ­ρη Θάλασσα.

Την ίδια περί­ο­δο, η Ρωσία, για τα δικά της συμ­φέ­ρο­ντα, προ­χώ­ρη­σε σε από­σπα­ση τμη­μά­των της ουκρα­νι­κής επι­κρά­τειας, με την προ­σάρ­τη­ση της Κρι­μαί­ας και την ενί­σχυ­ση των ρωσό­φω­νων αυτο­νο­μι­στών στις περιο­χές του Ντονμπάς.

Φίλες και φίλοι,

Ο κίνδυνος μιας πιο γενικευμένης πολεμικής αντιπαράθεσης είναι σήμερα πιο ορατός από κάθε άλλη ανάλογη κατάσταση.
Τα πολεμικά διαγγέλματα προμηνύουν άσχημες εξελίξεις και δεν πρέπει να θεωρούνται απλά φραστικές ακρότητες.

Η γενι­κό­τε­ρη κατά­στα­ση όπως έχει δια­μορ­φω­θεί, αλλά και μια ορα­τή γενί­κευ­ση του πολέ­μου, δεί­χνουν τους κιν­δύ­νους που επι­φυ­λάσ­σο­νται για τον ελλη­νι­κό λαό.

Γιατί η ελληνική εμπλοκή σε αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς και τον ίδιο τον πόλεμο είναι μεγάλη!

Είναι η δήθεν «αμυ­ντι­κή βοή­θεια» προς ένα από τους δυο εμπόλεμους.

Είναι η συμ­με­το­χή ελλη­νι­κών φρε­γα­τών και υπο­βρυ­χί­ων, στους στο­λί­σκους του αμε­ρι­κα­νι­κού και του γαλ­λι­κού αεροπλανοφόρου.

Είναι τα ελλη­νι­κά F‑16 που συνερ­γά­ζο­νται για τα αερο­σκά­φη των αερο­πλα­νο­φό­ρων στις απο­στο­λές τους σε όλη την Ανα­το­λι­κή Ευρώ­πη, ειδι­κά στη Ρουμανία.

Είναι τα ελλη­νι­κά αερο­σκά­φη ηλε­κτρο­νι­κού πολέ­μου που πετούν μέχρι την Μαύ­ρη Θάλασ­σα, στέλ­νο­ντας πλη­ρο­φο­ρί­ες για τις ρωσι­κές ένο­πλες δυνά­μεις στα ΝΑΤΟι­κά στρατηγεία.

Είναι οι αμε­ρι­κα­νι­κές βάσεις από τη Σού­δα, τη Λάρι­σα ως την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, που χρη­σι­μο­ποιού­νται κατά κόρον στα αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέ­δια και τις πολε­μι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες με στό­χο τη Ρωσία.

Η Ελλάδα με αυτή τη στάση μετατρέπεται σε στόχο.

Η κυβέρ­νη­ση δεί­χνει να μη λαμ­βά­νει υπό­ψη της τις δηλώ­σεις Ρώσων αξιω­μα­τού­χων, που επι­βε­βαιώ­νουν ότι η Ελλά­δα και οι βάσεις που υπάρ­χουν στο έδα­φός της, οι ένο­πλες δυνά­μεις της ‑και όχι μόνο- είναι στο στό­χα­στρο της ρωσι­κής στρα­τιω­τι­κής μηχανής.

100 χρό­νια μετά τη Μικρα­σια­τι­κή κατα­στρο­φή, ο λαός μας δεν πρέ­πει να ξεχνά ότι έχει πλη­ρώ­σει πολύ ακρι­βά τις «μεγά­λες ιδέ­ες» για τα κέρ­δη μιας οικο­νο­μι­κής ολι­γαρ­χί­ας και κάθε φορά το «άδεια­σμα» από τους ιμπε­ρια­λι­στές συμ­μά­χους, στην κρί­σι­μη στιγμή.

Η κατα­στρο­φή και η προ­σφυ­γιά χιλιά­δων Ελλή­νων της Μικράς Ασί­ας ήταν το αντί­τι­μο της συμ­με­το­χής στον Πρώ­το Παγκό­σμιο ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και την ουκρα­νι­κή εκστρατεία.

Φίλες και φίλοι,

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων σε άδικους πολέμους, όπως είναι κάθε πόλεμος ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές.

Γι’ αυτό απαι­τού­με να στα­μα­τή­σει κάθε άμε­ση ή έμμε­ση εμπλο­κή στρα­τιω­τι­κού σώμα­τος ή εξο­πλι­σμού στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο της Ουκρα­νί­ας ή αλλού, με οποιο­δή­πο­τε τρό­πο και οποιο­δή­πο­τε πρό­σχη­μα.

Καθή­κον όλου του ελλη­νι­κού λαού, των στε­λε­χών των ΕΔ και των στρα­τευ­μέ­νων, είναι να υπε­ρα­σπί­ζο­νται τα σύνο­ρα, την εδα­φι­κή ακε­ραιό­τη­τα της πατρί­δας μας, τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τά μας, για­τί μόνο σ’ αυτή την περί­πτω­ση είναι δίκαιος ο αγώ­νας των λαών!
Η παρα­χώ­ρη­ση βάσε­ων και άλλων υπο­δο­μών στους ιμπε­ρια­λι­στές, η εμπλο­κή σε ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, η ίδια συμ­με­το­χή της χώρας σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμ­μα­χί­ες, είτε της Δύσης, είτε της Ανα­το­λής, είναι απα­ρά­δε­κτη και επικίνδυνη.

Είναι μεγάλο ψέμα ότι δήθεν έτσι εξυπηρετείται το συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας.

Αντί­θε­τα! Η πεί­ρα του λαού και ιδιαί­τε­ρα σήμε­ρα, νομί­ζου­με ότι ενι­σχύ­ει τη θέση του ΚΚΕ, ώστε ο λαός να δυνα­μώ­σει τον αγώ­να του για απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ την ΕΕ, να κλεί­σουν οι βάσεις.

Νομί­ζου­με επί­σης, ότι ο λαός μας είναι απα­ραί­τη­το να σκε­φτεί, να συζη­τή­σει, να προ­βλη­μα­τι­στεί και να απο­φα­σί­σει για το τι δια­κυ­βέρ­νη­ση χρειά­ζε­ται σήμε­ρα, για να μπο­ρεί ο ίδιος και τα παι­διά του να ζουν χωρίς ανερ­γία, φτώ­χεια και πολέμους.

Και αυτή ο καθέ­νας μπο­ρεί να κατα­λά­βει ότι πρέ­πει να είναι μια δια­κυ­βέρ­νη­ση, όπου κου­μά­ντο στην εξου­σία θα κάνει ο ίδιος ο λαός.

Φίλες και φίλοι,

Σήμε­ρα ο αγώ­νας για να στα­μα­τή­σει η συμ­με­το­χή, η εμπλο­κή της Ελλά­δας στον πόλε­μο, συνα­ντιέ­ται με τον αγώ­να για τη ζωή τη δική μας και των οικο­γε­νειών μας.

Για άμε­σα μέτρα υπε­ρά­σπι­σης του εισο­δή­μα­τος από την ακρί­βεια και την ενερ­γεια­κή φτώχεια.

Για κατάρ­γη­ση φόρων στα καύ­σι­μα και σε άλλα είδη λαϊ­κής κατανάλωσης.

Για αυξή­σεις των μισθών, προ­στα­σία των εργα­σια­κών δικαιωμάτων.

Για μέτρα προ­στα­σί­ας για τους συντα­ξιού­χους και τους ανέργους.

Σε ένα τέτοιο αγώνα, το ΚΚΕ δίνει και θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις και καλεί κάθε καλόπιστο εργαζόμενο, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, να πορευτούμε μαζί!

Δεν είναι απα­ραί­τη­το να συμ­φω­νού­με όλοι και σε όλα, ακό­μα και στις λεπτομέρειες.

Πρέ­πει όμως να δώσου­με τα χέρια μας και να βαδί­σου­με μαζί στον όμορ­φο αγώ­να για να ανθρω­πέ­ψει τελι­κά ο άνθρωπος!

Με ευχές για καλή δύνα­μη και υγεία σε όλους και όλες, να περά­σου­με όμορ­φα σήμε­ρα και από αύριο ξανά συνα­ντιό­μα­στε όλοι στους δρό­μους του αγώνα…

Για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό μας, για όλους τους λαούς του κόσμου.

Το «παρών» έδω­σαν εκπρό­σω­ποι από πολ­λούς φορείς των Ενό­πλων Δυνά­με­ων και των Σωμά­των Ασφα­λεί­ας, μετα­ξύ άλλων από την Πανελ­λα­δι­κή Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Στρα­τιω­τι­κών, την Ενω­τι­κή Αγω­νι­στι­κή Κίνη­ση Πυρο­σβε­στών, την Πρω­το­βου­λία Αστυ­νο­μι­κών, την Πανελ­λή­νια Ένω­ση Απο­στρά­των Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, την Ανε­ξάρ­τη­τη ένω­ση Απο­στρά­των Ενό­πλων Δυνά­με­ων, την ΚΕΘΑ, την Κίνη­ση Απο­στρά­των Αστυ­νο­μι­κών, την Ένω­ση Απο­στρά­των Αστυ­νο­μι­κών Περι­φέ­ρειας Αττι­κής, την Ένω­ση Απο­στρά­των Στρα­τιω­τι­κών Περι­φέ­ρειας Δυτι­κής Ελλά­δας, καθώς και στρα­τευ­μέ­νοι νέοι.

Την πίτα έκο­ψαν η Ελέ­νη Μυτι­κα­ρη, μέλος της ΚΕΟΕ και ο Ν. Παπα­να­στα­σης.
Για το ΚΚΕ το κομ­μά­τι παρέ­λα­βε ο ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κου­τσού­μπας.
Ενώ εκ μέρους της ΚΝΕ ο Ν. Ζαχα­ρό­που­λος μέλος του Γρα­φεί­ου του ΚΣ.

Το ενδια­φέ­ρον φυσι­κά συγκέ­ντρω­σε η λαχειο­φό­ρος με τα πλού­σια δώρα, ενώ ένα δώρο ιδιαί­τε­ρης αξί­ας δόθη­κε σε όλους τους παρευ­ρι­σκό­με­νους: Η έκδο­ση της «Σύγ­χρο­νης Επο­χής» «Θάνος Μικρού­τσι­κος. Καντά­τα για τη Μακρό­νη­σο του Γιάν­νη Ρίτσου. Σπου­δή σε ποι­ή­μα­τα του Βλα­δί­μη­ρου Μαγια­κόβ­σκη» καθώς και μια κάρ­τα του αεί­μνη­στου ζωγρά­φου και χαρά­κτη Γιώρ­γη Φαρ­σα­κί­δη από το αρχείο του Κόμματος.

Αμέσως μετά το γλέντι άναψε με τους ήχους της Λαϊκής Ορχήστρας Πάτρας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο