Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημ. Κουτσούμπας: Η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι εξ ορισμού αντιλαϊκή με όποια διαχείριση (VIDEO)

Η καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη είναι εξ ορι­σμού αντι­λαϊ­κή με όποια δια­χεί­ρι­ση, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας στη Βου­λή, σημειώ­νο­ντας πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δια­γκω­νί­ζο­νται με τους «ανα­πτυ­ξια­κούς» νόμους τους για το πώς θα μοι­ρά­σουν δισ. στους λίγους τσα­κί­ζο­ντας τον λαό.

Μιλώ­ντας για τον νέο «ανα­πτυ­ξια­κό» νόμο, υπο­γράμ­μι­σε πως πρέ­πει να μπει τέλος στην κοροϊ­δία, πως το παρα­μύ­θι για την καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη είναι ξανα­ζε­στα­μέ­νη σού­πα που δεν πεί­θει κανέ­να. Πρό­σθε­σε ότι η ανά­πτυ­ξη ήρθε, αλλά ο μισθός, μέσος και κατώ­τα­τος, παρα­μέ­νει καθη­λω­μέ­νος διό­τι η καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη στη­ρί­ζε­ται στην έντα­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης των εργαζομένων.

Δεν είναι τυχαία η εντυ­πω­σια­κή ομοιό­τη­τα των προ­τά­σε­ων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σημεί­ω­σε ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, τονί­ζο­ντας πως στη­ρί­ζο­νται στην «πρά­σι­νη ψηφια­κή μετά­βα­ση» που προ­ω­θούν η κυβέρ­νη­ση Μπάι­ντεν και η ΕΕ με σκο­πό την ελεγ­χό­με­νη κατα­στρο­φή κεφα­λαί­ου και την προ­ώ­θη­ση «πρά­σι­νων επεν­δύ­σε­ων» λόγω της υπερ­συσ­σώ­ρευ­σης κεφα­λαί­ου. Σημεί­ω­σε ότι τα κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν αυτή τη στρα­τη­γι­κή του κεφα­λαί­ου κρύ­βουν ότι η «πρά­σι­νη ψηφια­κή μετά­βα­ση» θα έχει τερά­στιο κόστος για τον λαό κάνο­ντας ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρο το κόστος της Ενέρ­γειας, πως το εμπό­ριο και η εστί­α­ση θα συγκε­ντρω­θεί σε λιγό­τε­ρους ομί­λους, ότι το Ταμείο Ανά­καμ­ψης είναι δεμέ­νο με τον πλη­θω­ρι­σμό, την ακρί­βεια και τη φτώχεια.

Για τη ΛΑΡΚΟ σημεί­ω­σε ότι πρέ­πει να σημά­νει συνα­γερ­μός σε όλη την εργα­τι­κή τάξη για την μην περά­σει το έγκλη­μα για το οποίο φέρουν ευθύ­νες όλες οι κυβερνήσεις.

Για τον ΕΝΦΙΑ τόνι­σε ότι το ΚΚΕ παρα­μέ­νει στα­θε­ρά υπέρ της ικα­νο­ποί­η­σης του λαϊ­κού αιτή­μα­τος για την κατάρ­γη­ση του χαρατσιού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο