Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ καθημερινά κάνει μομφή σε κυβέρνηση, αντιλαϊκή πολιτική και σάπιο σύστημα

Τη μομ­φή στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή και στο σάπιο σύστη­μα, το ΚΚΕ τη δίνει κάθε μέρα, δεν περί­με­νε τη συζή­τη­ση στη Βου­λή ούτε την πρό­τα­ση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βουλής.

Καμία εμπι­στο­σύ­νη στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ που δεν λογα­ριά­ζει τίπο­τα, ούτε τη ζωή του λαού, μπρο­στά στα κέρ­δη των καπι­τα­λι­στών, καμία προσ­δο­κία από τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει ξανά να γίνει χαλί­φης στη θέση του χαλί­φη για να κάνει τα ίδια, υπο­γράμ­μι­σε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σημεί­ω­σε ότι μομ­φή ήταν το συλ­λα­λη­τή­ριο του Σαβ­βά­του στο Σύνταγ­μα για μέτρα προ­στα­σί­ας από τις φυσι­κές κατα­στρο­φές, όπου συνα­ντή­θη­καν εργα­ζό­με­νοι από Αττι­κή και Πάτρα. Μομ­φή είναι οι κινη­το­ποι­ή­σεις των υγειο­νο­μι­κών την επό­με­νη Τρί­τη και οι αγώ­νες μαθη­τών και φοι­τη­τών για ασφα­λή ανοι­χτά σχο­λεία και σχολές.

Ανα­φε­ρό­με­νος στον πρό­σφα­το χιο­νιά και τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα που δημιούρ­γη­σε, υπο­γράμ­μι­σε ότι η αιτία είναι το αστι­κό κρά­τος που είναι ικα­νό για τα κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και ανί­κα­νο όταν πρό­κει­ται για τις λαϊ­κές ανά­γκες. Πρό­σθε­σε ότι το αστι­κό κρά­τος το υπη­ρέ­τη­σαν όλες οι κυβερ­νή­σεις και το στη­ρί­ζουν τα άλλα κόμ­μα­τα, για αυτό κάνουν κρι­τι­κή σε επι­μέ­ρους ζητή­μα­τα. Όπως είπε, το ΚΚΕ δεν θα «ξεπλύ­νει» τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες του αστι­κού κρά­τους, που επί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας μηχα­νι­σμός εξου­σί­ας των λίγων για τα δικά τους άπλη­στα συμφέροντα.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας τόνι­σε ότι η μομ­φή του ΚΚΕ δεν αφή­νει καμία πτυ­χή της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής απ’ έξω, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει περιο­ρι­σμέ­να, διό­τι η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ συνε­χί­ζει εκεί που στα­μά­τη­σε η προη­γού­με­νη κυβέρνηση.

Σημεί­ω­σε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδω­σε «χέρι βοή­θειας» στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ στην παν­δη­μία και στις πυρ­κα­γιές και πως όταν ο ένας δίνει βοή­θεια στον άλλο. Αυτό σημαί­νει ότι είναι σύμ­μα­χοι, διό­τι έχουν κοι­νή στρα­τη­γι­κή που πάση θυσία πρέ­πει να υλο­ποι­η­θεί. Θύμι­σε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­σε όλα τα κρί­σι­μα νομο­σχέ­δια της κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και ανέ­φε­ρε ότι η μομ­φή του ΚΚΕ είναι και στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνο­λι­κή του στάση.

Για το ΚΚΕ, τόνι­σε, ο αγώ­νας συνε­χί­ζε­ται στους χώρους δου­λειάς, στις γει­το­νιές, σε πόλεις και χωριά, σε σχο­λεία και σχο­λές, για να εισπρά­ξει η κυβέρ­νη­ση την πραγ­μα­τι­κή μομ­φή και κατα­δί­κη των εργα­ζό­με­νων, της νεο­λαί­ας, του λαού που μπο­ρεί να γίνει δύνα­μη αντί­στα­σης και ανατροπής.


Το ΚΚΕ κατα­ψη­φί­ζει την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προη­γού­με­νες αντι­λαϊ­κές κυβερ­νή­σεις, κατα­ψη­φί­ζο­ντας στο «πρό­σω­πό» τους την πολι­τι­κή που θυσιά­ζει τη ζωή, την υγεία, το εισό­δη­μα, τα εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα, συνο­λι­κά τις εργα­τι­κές — λαϊ­κές ανά­γκες, για να δια­σφα­λί­σει τα κέρ­δη των λίγων, τις επι­λο­γές του σημε­ρι­νού σάπιου κρά­τους και συστή­μα­τος. Με αυτή τη θέση προ­σήλ­θε το ΚΚΕ στην συζή­τη­ση στη Βου­λή, της πρό­τα­σης μομ­φής κατά της κυβέρ­νη­σης που κατέ­θε­σε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τις τοπο­θε­τή­σεις τους, οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ ανα­δει­κνύ­ουν την ουσία της αντι­λαϊ­κής στρα­τη­γι­κής, που υπη­ρε­τεί σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και που σε όλα τα μέτω­πα φορ­τώ­νει νέα βάρη στον λαό και τον οδη­γεί σε νέες μεγά­λες περι­πέ­τειες και κιν­δύ­νους. Ανα­δει­κνύ­ουν, επί­σης, και τις ευθύ­νες όλων των άλλων κομ­μά­των, ιδιαί­τε­ρα του ΣΥΡΙΖΑ, που συμ­φω­νούν και έχουν βάλει τη σφρα­γί­δα τους σε αυτή την αντι­λαϊ­κή στρα­τη­γι­κή, είτε από τη θέση της κυβέρ­νη­σης είτε από αυτή της αντιπολίτευσης.

Οι βου­λευ­τές της ΝΔ υπε­ρα­σπί­ζο­νται τα πεπραγ­μέ­να της κυβέρ­νη­σης, ενώ οι βου­λευ­τές των κομ­μά­των της αντι­πο­λί­τευ­σης ‑ιδιαί­τε­ρα του ΣΥΡΙΖΑ- προ­σπα­θούν να εγκλω­βι­στεί η οργή και η αγα­νά­κτη­ση του λαού στην ανα­ζή­τη­ση νέων «σωτή­ρων» και δια­χει­ρι­στών της καπι­τα­λι­στι­κής βαρβαρότητας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο