Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διάγγελμα Μητσοτάκη για lockdown: Ο λαός σε καραντίνα για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης

Νέο lockdown διάρ­κειας ενός μήνα ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο πρω­θυ­πουρ­γός Κ. Μητσοτάκης.

Αφού άφη­σε τους εργα­ζό­με­νους και το λαό εκτε­θει­μέ­νους, αθω­ρά­κι­στο το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, χωρίς επί­τα­ξη των μεγά­λων ιδιω­τι­κών μονά­δων Υγεί­ας, χωρίς ουσια­στι­κά μέτρα για την προ­στα­σία του λαού και της νεο­λαί­ας στους χώρους δου­λειάς, στα ΜΜΜ και στα σχο­λεία, η κυβέρ­νη­ση οδη­γή­θη­κε — και πάλι — στην επι­βο­λή καθο­λι­κού lockdown.

Ανα­μα­σώ­ντας και πάλι το χιλιοει­πω­μέ­νο αφή­γη­μα της «ατο­μι­κής ευθύ­νης», η κυβέρ­νη­ση και ο πρω­θυ­πουρ­γός επι­χει­ρούν να ρίξουν τις ευθύ­νες στον λαό, στη νεο­λαία, που τάχα «δεν πει­θαρ­χεί» στα περιο­ρι­στι­κά μέτρα…

Η προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να προ­λά­βει τα χει­ρό­τε­ρα είναι σαφής ομο­λο­γία ήττας των πολι­τι­κών υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης των συστη­μά­των Υγεί­ας, είναι ομο­λο­γία για την ευθύ­νη που έχει για το γεγο­νός ότι η ζωή μας είναι σε κίνδυνο.

Ακό­μη και σήμε­ρα, εν μέσω έξαρ­σης του δεύ­τε­ρου κύμα­τος, η κυβέρ­νη­ση κινεί­ται με «πυξί­δα» τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου, τη λογι­κή «κόστους-οφέ­λους» απορ­ρί­πτει στα­θε­ρά οποιο­δή­πο­τε μέτρο ουσια­στι­κής και άμε­σης ενί­σχυ­σης του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας για την αντι­με­τώ­πι­ση της πανδημίας.

Γι’ αυτό και προ­τι­μά την λύση του lockdown και την επίρ­ρι­ψη των ευθυ­νών στο λαό, έτσι ώστε να συγκα­λύ­ψει τις δικές τις κολοσ­σιαί­ες ευθύ­νες για την κατά­στα­ση που ζούμε.

Αυτό που πραγ­μα­τι­κά χρειά­ζε­ται να γίνει είναι να κάνει ο ίδιος λαός ένα ορι­στι­κό lockdown σε όλες τις πολι­τι­κές καπι­τα­λι­στι­κής δια­χεί­ρι­σης, που θυσιά­ζουν την υγεία του λαού και της νεο­λαί­ας στις ανά­γκες του μεγά­λου κεφαλαίου.

Τι ανα­κοί­νω­σε με το Διάγ­γελ­μα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Lockdown: Ομο­λο­γία ευθύ­νης για το ότι ο λαός είναι στο έλε­ος της πανδημίας

belogiannis ploumpidis banner

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο